Mój kawałek świata część trzecia
Re: Mój kawałek świata część trzecia
Pozwolę sobie zaprotestować: u mnie przegorzan kwitł na wysokości około 30 cm...
-
magdala
Upssss..
A ,to przepraszam
Moje już takie wysokie ,że być może zapomniałam -teraz mam je ciągle na wysokości
klatki piersiowej ,więc nijak nie mogę dopasować do rozchodnika
A ,to przepraszam
Moje już takie wysokie ,że być może zapomniałam -teraz mam je ciągle na wysokości
klatki piersiowej ,więc nijak nie mogę dopasować do rozchodnika
Posiadam również rozchodnika 'Purple Emperor', mogę polecić - jest na prawdę tak ładny jak na fotce!
Ja chcę jeszcze dokupić 'Xenon'
Ja chcę jeszcze dokupić 'Xenon'
-
magdala
No ,to klamka zapadła
Emperor i Matrona muszą w tym roku znaleźć się na mojej działce....
Skoro sami specjaliści tak polecają
Dziękuję Iwonko za tak owocną dyskusję w Twoim wątku
Emperor i Matrona muszą w tym roku znaleźć się na mojej działce....
Skoro sami specjaliści tak polecają
Dziękuję Iwonko za tak owocną dyskusję w Twoim wątku
Tiaaa... dyskusja zaowocowała zakupem na all
ja Was normalnie zatłukę

Mam nadzieję, że Matrona będzie jedyną matroną w moim ogródku
Mam nadzieję, że Matrona będzie jedyną matroną w moim ogródku
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie moi mili
To taka ciekawa dyskusja a ja się nie potrafię włączyć bo co chwila mi wyskakuje Internet. Piszę więc w wordzie i jak się uda to szybko wkleję.
Witaj Piotrusiu, dzięki za informację na temat tawliny. U ciebie jest pięknie skomponowana z czymś ciemnym, ale nie pamiętam co to. Wygląda super. U mnie ma towarzystwo hortensji bukietowej oraz róży Westerland, którą chce poprowadzić jak krzak.
Witaj Marzenko ? masz rację to piękne brązowe plamy w ogrodzie. Kwiaty zostawiłam na zimę i teraz też są ozdobą tej rabaty.
Jadziu dla ciebie wykopię wszystko co ci się spodoba
Ja pozwalam Lucynko. Byłam ukradkiem w twoim ogrodzie. Popatrzałam sobie na mapie gdzie on jest i pomyślałam, że mogłybyśmy się spotkać wiosną w Łosiowie na Wiośnie Kwiatów. Obiecały przyjechać moje kamratki Basia (basjak), Jadzia (Jakuch) i Ela (Tosia). Nie wiem czy byłaś już w Łosiowie, ale zapewniam, że warto, alem ja się obkupiła w ubiegłym roku
Madziu i Dorotko ja też tak uważam, czym ich więcej tym piękniejszy ogród. Mam ich kilka, ale wszystkie bez nazw. Ostatnio dostałam od Jadziuni takiego o pstrych listkach, bo ja uwielbiam ciapate roślinki
Basiu u mnie w ogrodzie nie ma grama folii, dlatego ja ciągle plewię, ale to uwielbiam więc nie mam zamiaru tego zmieniać
Oj Madziu piękny, ale to raczej nie mój, bo mój aż tak ciemnych listków nie ma. Z pogorzanem jak z pogorzanem, ale z tymi sinymi trawkami dookoła jak on ślicznie wygląda. Ciekawe jaki jest ten Xenon. To ja dziękuję za ciekawa rozmowę na moim wątku.
Nie pamiętam Gorzatko, którego ty rozchodniczka brałaś kwiat, ciekawa jestem czy ci się ukorzenił
Witaj Piotrusiu, dzięki za informację na temat tawliny. U ciebie jest pięknie skomponowana z czymś ciemnym, ale nie pamiętam co to. Wygląda super. U mnie ma towarzystwo hortensji bukietowej oraz róży Westerland, którą chce poprowadzić jak krzak.
Witaj Marzenko ? masz rację to piękne brązowe plamy w ogrodzie. Kwiaty zostawiłam na zimę i teraz też są ozdobą tej rabaty.
Jadziu dla ciebie wykopię wszystko co ci się spodoba
Ja pozwalam Lucynko. Byłam ukradkiem w twoim ogrodzie. Popatrzałam sobie na mapie gdzie on jest i pomyślałam, że mogłybyśmy się spotkać wiosną w Łosiowie na Wiośnie Kwiatów. Obiecały przyjechać moje kamratki Basia (basjak), Jadzia (Jakuch) i Ela (Tosia). Nie wiem czy byłaś już w Łosiowie, ale zapewniam, że warto, alem ja się obkupiła w ubiegłym roku
Madziu i Dorotko ja też tak uważam, czym ich więcej tym piękniejszy ogród. Mam ich kilka, ale wszystkie bez nazw. Ostatnio dostałam od Jadziuni takiego o pstrych listkach, bo ja uwielbiam ciapate roślinki
Basiu u mnie w ogrodzie nie ma grama folii, dlatego ja ciągle plewię, ale to uwielbiam więc nie mam zamiaru tego zmieniać
Oj Madziu piękny, ale to raczej nie mój, bo mój aż tak ciemnych listków nie ma. Z pogorzanem jak z pogorzanem, ale z tymi sinymi trawkami dookoła jak on ślicznie wygląda. Ciekawe jaki jest ten Xenon. To ja dziękuję za ciekawa rozmowę na moim wątku.
Nie pamiętam Gorzatko, którego ty rozchodniczka brałaś kwiat, ciekawa jestem czy ci się ukorzenił
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
Chyba dwa rodzaje brałam, ale - zabij
nie pamiętam jakie... wiem, że mi się podobały!
Badylki w ziemi się ukorzeniły ładnie i już jesienią wypuściły rozetki, siedzą już od dawna w ogrodzie i przed tymi mrozami wyglądały całkiem OK
A kwiatostany do teraz robią za część suchego bukietu w salonie...
A ja właśnie nabyłam Matronę i Red Cauli...
Badylki w ziemi się ukorzeniły ładnie i już jesienią wypuściły rozetki, siedzą już od dawna w ogrodzie i przed tymi mrozami wyglądały całkiem OK
A kwiatostany do teraz robią za część suchego bukietu w salonie...
A ja właśnie nabyłam Matronę i Red Cauli...
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj szalejesz Gorzatko, szalejesz, ale popieram z całego serca
Może zmienimy temat, na np hosty

Chyba z tego nic nie będzie, wiec zakończę dziś na jednym zdjęciu
Może zmienimy temat, na np hosty

Chyba z tego nic nie będzie, wiec zakończę dziś na jednym zdjęciu
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
IWONKO za hostami nie przepadam ,ale ta żółta to cudo naprawdę 
Co do rozchodników... to matronę łapie przynajmniej u mnie jakaś grzybowa choroba.. są plamy na liściach i liści opadają... i to jest minus... ale może to wina deszczowego lata, choć stare zielone odmiany nic nie rusza 
Ciekawie się zapowiadaiwa27 pisze:...Może zmienimy temat, na np hosty![]()
...
-
Lucy2na
postaram się tam z wami spotkać , mam nadzieję że tam nie jest jak w Otmóchowie , bo tam z roku na rok przybywa ogródków tylko że piwnych
Bardzo chciałabym sobie strzelić płot z kwitnących krzewów , mam obiecane na ten rok 2 miliny (żółty i czerwony ) chciałabym jeszcze migdałka i kto wie co jeszcze......
Hosty??? Ja tam widzę w tle całe stado żurawek i (chyba) tiarelli
I do tego jakaś sosenka uśmiecha się do nas 
Paweł, gdzie Tu wypatrzyłeś sosnę na tym zdjęciu

Wzrok już nie ten
Może to coś innego? Za zieloną hostą jest żuraweczka (tiarella?), a za nią? A może to wilczomlecz? Amoże jeszcze jakieś inne cudo? W pierwszym momencie myślałem, że to jakaś kosówka