Aniu, przyleciałem naprawić błąd, pytałaś mnie u mnie w wątku o roślinę z lewej strony, a mnie coś się pokręciło i podałem nazwę tej z prawej Roślnia o którą pytasz to też żurawka odmiany 'Tapestry'
Grzesiu wielkie dzięki na pewno zapiszę. Na przyszłość jak gdzieś spotkam obojętnie nie przejdę, urzekły mnie listki w niespotykanym kolorze. Następna roślina w kolejce do kupna. :P :P
Agniesiu kamień miał dużo zastosowań jest gładki nie ma ostrych krawędzi. Pod folią posypane jest miałkim piaskiem do tynków, z nalazłam takie zalecenia. Na razie jest ok. Gdzie jest sklep podaję na pw.
Aniu, Tobie zakwita pierwsza różyczka a moje ani rusz. Pąków pełno ale chyba za mało słońca. Jak już wszystkie ruszą to będzie cudownie
Fajnie wygląda wielki połać trawnika i na nim kolorowa kwiecista plama
Aniu! ładnie tu u Ciebie podziwiam Twoje starania w urządzaniu ogrodu w szczerym polu. Nie daj M wyciąć tych drzew z działki bo będzie łyso. A tak w ogóle to może zabierz go na wycieczkę do ogrodu botanicznego. Znam faceta, który po takiej przygodzie definitywnie zmienił swój stosunek do roślinek. A z której strony Lublina ten fajny ten sklep ogrodniczy??
Marylo jeszcze sporo trzeba dosadzić mam na myśli iglaki i więcej krzewów, sama dopiero teraz widzę braki. Dzięki forum znajdę rośliny które chciała bym mieć. Sabinko czekam niecierpliwie na Twoje różyczki jak jest masa pąków będzie kolorowo i bardzo pachnąco. Pozostałe moje też mają pąki, więcej słonka i będzie pełnia kwitnienia. Madziu dywanik jest naprawdę pachnący. Wolę jednak zapach byliny pysznogłówki ogrodowej nie wiem czy znasz tę roślinę. Pachnie też dyptam i aksamitka wąskolistna na cytrynowo.
Brawo Oczko i skalniaczek wyglądają super Znając Cię to na aktualnej wizualizacji nie poprzestaniesz
Begonia naprawde wyjątkowa-jeśli kiedyś trafię to też nie przejdę obojętnie Mały sklepik ale ma naprawdę wyjątkowy asortyment-że tak powiem
Ewciu koło oczka podrosną rośliny i krzewy zrobi się zaciszny zakątek. Pomyślę jeszcze o jakimś przedmiocie do siadania. Widziałam na forum ławkę zrobioną z pokrzywionych konarów i desek, może jakiś pniaczek. W każdym razie coś żeby usiąść i wyglądało naturalnie. Darlo plany są ale na razie kasy brak na takie sprawy. Sklepik asortyment ma na wiosnę, w lecie są nawozy, doniczki, duży wybór ziemi do wszystkich roślin z różnych firm. Bo nawet dobrą ziemię kupić to problem. Kupiłam do surfinii w tamtym roku to siedziały całe lato pięciocentymetrowe i wcale nie rosły. Wymieniłam na nową i zaczęły się rozrastać.
Dawno nic nie wstawiałam, nadrabiam zaległości.
Oczko pieknie zagospodarowane-czy żabki już kumkają?Aniu widzę w Twoim ogrodzie sliczne kolory-dużo żółci,wrzosu,niebieskiego.Ladnie wszystko komponujesz.Begonie(które uwielbiam) strzępiaste już zapisane do kupienia-też pierwszy raz takie widzę.Są cudowne.Pozdrawiam serdecznie(Clematis Mazury wkleiłam jest niebieściutki z zielonkawym obrzeżem\