Zapraszam do siebie-darla80

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Darluś
Różyczki piękne i psinka też. Dzielne masz dzieci że potrafią się rozstać z maluchami.
Ale chciałam Ci napisać że rozkwitła fuksja od Ciebie. O jejku jaka ona jest CUDNA :shock:
Jutro u mnie wstawię zdjęcia.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mireczko -bardzo się cieszę,że Ci się podoba :D Mam pretekst by zajrzeć do Ciebie :wink:
Moja Bella w tym roku popisała się wielkością kwiatów-niektóre prawie wielkości pięści :shock:
Gdy rozkwitną wszystkie moje nowe odmiany wrzucę fotki(jedna niestety się nie zgadza :? ) ale Woo-doo będzie cudna :o

Nadrobię troszkę zaległości:
Pierwszy od dwóch lat kwiat lilii wodnej(Atraction)
Łososiowa daturka w pełni kwitnienia(u dwóch maluśkie pączuszki,reszta jeszcze musi podrosnąć)-wieczorem otwiara kielichy i cuuudownie pachnie :D
Rącznik będzie kwitł :lol: W zeszłym roku nie doczekałam tego momentu...a strasznie mi się podoba :)
Aktualny wygląd rabatki(dwie dalje-te muszę podeprzeć bo trochę podupadły :roll: - i mieczyki zaczynają pokazywać pączki).
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Rozkwitła ostatnia fuksja z zakupionych w tym roku.Tak więc teraz sesja fuksji :wink:
W pełni zadowolona jestem jedynie z ostatniej(Woo-doo)-cudna prawda ;:109
Biała(Bianca) oraz pomyłka z drugiego zdjęcia(ta powinna być biało-czerwona :evil: ) jakoś nie specjalnie mi się podobają-chyba wciąż jestem pod urokiem Belli :wink:
Biało-niebieska jest śliczna jako świeżutka,potem kwiaty zmieniają barwę-choć nawet ciekawie to wygląda...ale jak dla mnie to mogłaby zostać taka jak zaraz po otworzeniu pączuszków.
Aby sprawiedliwości stało się za dość to jeszcze moje "staruszki"-drobniutka i Bella :wink:
Obrazek Obrazek
Balkonowe?-tradycyjnie czerwone palargonie ;:108
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jardin
1000p
1000p
Od: 7 sie 2007, o 14:26

Post »

Piknie i kolorowo, a fuksje przepiękne!
Pozdrawiam
Aśka
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Jak pisałam u Ani-lata po ogrodzie pełno przeróżnych motyli (aktualny bzik mojej Oliwci-wypatrzy wszędzie choćby jednego):o Tu obsiadły aksamitki.
Szalejąca kobea w altanie(to tylko jedna jej strona)-nie mogę się doczekać kiedy zakwitnie.
Rhododendron(biedronkowy) kwitnie po raz drugi(nie tak spektakularnie jak wiosną... ale jednak) :shock:
Na koniec coś extra-własne boczniaki hodowane w piwnicy-fajna sprawa :wink:
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43

Post »

Darla ekstra ogródek :)
fuksje wypasione - ja mam jedną ale biedna, szarą pleśń złapała i jej wyleczyć nie mogę :/ oczko super, aż się prosi jakaś wysoka trawa w jego okolicy :D
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Darla
Oczywiście miałaś rację, bardzo spodobała mi się woo-doo, extra jest też biała.
Ale ja teraz żałuje że nie skorzystałam z propozycji datury :cry: w skrytości liczę że chociaż kilka /nawet 2 / powojniki się ukorzenia to będzie na wymianę :D
Fajnie rozrosła się rabatka z bratkami i canami. A lilia w oczku cudo.
Kiedy ty kobieto masz czas na hodowle grzybów, remont domu, ogród, kwiatki domowe, dzieci i już dnia nie starcza.
Widzę u ciebie wczoraj piękne niebo u mnie wczoraj i dziś pada :(
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

MirkaS pisze:Darla
Oczywiście miałaś rację, bardzo spodobała mi się woo-doo, extra jest też biała.
Ale ja teraz żałuje że nie skorzystałam z propozycji datury :cry: w skrytości liczę że chociaż kilka /nawet 2 / powojniki się ukorzenia to będzie na wymianę :D
Fajnie rozrosła się rabatka z bratkami i canami. A lilia w oczku cudo.
Kiedy ty kobieto masz czas na hodowle grzybów, remont domu, ogród, kwiatki domowe, dzieci i już dnia nie starcza.
Widzę u ciebie wczoraj piękne niebo u mnie wczoraj i dziś pada :(
Zapomniałaś o psach :;230 ...a grzyby same rosną,co jakies 2 tygodnie trzeba tylko zciąć i upitrasić(Oli uwielbia grzyby a Dawid nie przepada za mięsem :roll: ) :wink:
Weekend zapowiadają super ;:3 a jutro wieczorkiem grilik ze znajomymi ;:136
Daturki powiadasz :twisted: a mówiłam ;:78 :?: Zaraz wyślę Ci PW :lol:
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obrazek[/quote]

Darla,chciałam Ciebie spytać co to za roślinka.Jest cudowna!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

dianek pisze:Darla ekstra ogródek :)
fuksje wypasione - ja mam jedną ale biedna, szarą pleśń złapała i jej wyleczyć nie mogę :/ oczko super, aż się prosi jakaś wysoka trawa w jego okolicy :D
Mówisz-masz :wink:
na razie rośnie tam jedna trawka,trzy inne czekają aż ułożymy chodniczek i wtedy przesadzę(choć pewnie dopiero w przyszłym roku).
Powyżej-pierwszy mieczyk rozkwita oraz niedawno(w końcu :oops: )przesadzone poziomki tuż przy piaskownicy by dzieciaki miały blisko :wink:
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Krystyna.F pisze:Obrazek

Darla,chciałam Ciebie spytać co to za roślinka.Jest cudowna!!!!!!!!!!!!!!
[/quote]

Krysiu-to Houtunia=tułacz pstry.Po ostatnich dawkach słoneczka jest jeszcze ładniej wybarwiona(bardziej wpada w czerwień).Lubi wilgoć,może rosnąć nawet w strefie przybrzeżnej oczka tylko tam gorzej z zimowaniem.Ponownie pokazała się dopiero późną wiosną(wcześniej myślałam,że już po niej) ale ładnie nadgoniła :D
Awatar użytkownika
asiula13
1000p
1000p
Od: 16 cze 2009, o 11:15

Post »

hej hej :D

odwiedziłam Twój ogród - jest prześliczny :D kolorowy i zadbany :D wszystko przemyślane i superr :D
pieski śliczniutkie i kochane :D :D :D :D

cudnie i tak rodzinnie jest u Ciebie :D :D
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

asiula13 pisze:hej hej :D

odwiedziłam Twój ogród - jest prześliczny :D kolorowy i zadbany :D wszystko przemyślane i superr :D
pieski śliczniutkie i kochane :D :D :D :D

cudnie i tak rodzinnie jest u Ciebie :D :D
Bardzo Ci dziękuję Asiu ;:97
A co do ogrodu-mam sporo czasu na wychowawczym i że tak powiem staram się jakoś go wykorzystać :wink:
Najśmieszniejsze,że cała rodzina zaczyna uważać,że powinnam otworzyć kwiaciarnię lub ogrodniczy :twisted:
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Czyli rodzina doceniła wszystkie starania.(skoro mówą,że możesz otworzyć kwiaciarnię)Bardzo ładne masz fuksje i w tylu kolorach,bardzo lubię te kwiaty,chociaż w tym roku nie mam ani jednej(ja zielona wyrzucałam po przekwitnięciu ;:223 )Pelargonie mam zawsze i sama z odszczepek je rozmnażam .Tułacz Pstry -czy to jednoroczna roslinka?
Darlo pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Bogusiu co siądę odpisać to nie mogę wysłać wiadomości, przełączyłam modem do starego kąpa i dopiero mogę wysłać wiadomość coś się widocznie blokuje. Ciekawa jestem czy skończyłaś remont? Kwiaty pięknie ci kwitną i w okół oczka fajnie zarośnięte. Fuksje boskie szczególnie ta ostatnia.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”