Nie ma róży bez kolców... różanka u Ewy.
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
czyli najlepiej kupować w sprawdzonych punktach.Rosarium jest dla mnie takim miejscem...na allegro pytam pana o prawdziwą nazwę róży ponieważ nazwa którą podał "prawie"odnosi się do wielkokwiatowej a on podał nazwę ii zdjęcie do krzewiastej.Nigdzie nie mogłam znależć tej nazwy i róży a pan odpowiedział mi,że cyt. "jest ponad 2000 tyś odmian być może różni się jakąś literka w nazwie"
Tak sobie myślę,że skoro zaczęłam kupować to chcę wiedzieć co kupuję....
Tak sobie myślę,że skoro zaczęłam kupować to chcę wiedzieć co kupuję....
-
Krzysztof N

- Od: 16 lut 2009, o 18:26
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Poczytaj tu (dużo informacji o nazewnictwie i podziałach na grupy i rasy róż)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4434f967df
Róże wielkokwiatowe nazywa się potocznie różami herbatnimi
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4434f967df
Róże wielkokwiatowe nazywa się potocznie różami herbatnimi
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1022
zdjęcie jeszcze nie moje
wczoraj odebrałam i jak będzie ciepło posadzę-wiem,jest piękna.Jak rozkwitną będziemy miały co podziwiać

zdjęcie jeszcze nie moje
wczoraj odebrałam i jak będzie ciepło posadzę-wiem,jest piękna.Jak rozkwitną będziemy miały co podziwiać
-
cilla77

- Od: 3 lis 2006, o 18:22
Ewuniu te zdjęcia przedstawiają różę zakupioną zeszłej wiosny w Lidlu jako Diamond Jubilee. I co? Okazało się że to Augusta Louise!
Pozwoliłam na kwitnienie trzem pąkom, bo musiałam zobaczyć co to za niespodzianka? A miała pączków dużo więcej - wszystko jednak obrywałam na rzecz systemu korzeniowego. Twoja z pewnością zakwitnie!
Pozwoliłam na kwitnienie trzem pąkom, bo musiałam zobaczyć co to za niespodzianka? A miała pączków dużo więcej - wszystko jednak obrywałam na rzecz systemu korzeniowego. Twoja z pewnością zakwitnie!
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Augusta Luise
Aszko
piękne te zdjęcia!
nie mogę się wprost napatrzeć
Ten kwiat Augusty jest tak perfekcyjny! Pełny, falowane płatki i ten kolor: to co lubię najbardziej ! Właśnie postanowiłam, że cała rabata będzie w takich kolorach; morelowo-brzoskwiniowo-rożowych! Po obu stronach tej rabaty rośnie morela i brzoskwinia. Ach! Rozmarzylam się...
Cillo
Takie pomyłki to owszem!
Ja też poproszę!
Pozwolę mojej zakwitnąć aby być pewna odmiany, ale też poobrywam resztę pąków, niech się korzeni.
milego wieczoru!
piękne te zdjęcia!
Ten kwiat Augusty jest tak perfekcyjny! Pełny, falowane płatki i ten kolor: to co lubię najbardziej ! Właśnie postanowiłam, że cała rabata będzie w takich kolorach; morelowo-brzoskwiniowo-rożowych! Po obu stronach tej rabaty rośnie morela i brzoskwinia. Ach! Rozmarzylam się...
Cillo
Takie pomyłki to owszem!
Pozwolę mojej zakwitnąć aby być pewna odmiany, ale też poobrywam resztę pąków, niech się korzeni.
milego wieczoru!