Pierwszy storczyk
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Danusiu, pięknie opisalaś swoje polowanie
a okazy.....CUUUUDA
co jeden to piękniejszy, miałaś wielkie szczeście bo w "moim" Realu owszem są w tej samej cenie ale po pierwsze same białe/rożowe, a po drugie niestety przelane
Ech, też bym nie mogła zasnąć z takimi pięknotami w pokoju
a okazy.....CUUUUDA
Ech, też bym nie mogła zasnąć z takimi pięknotami w pokoju
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
Orchideomaniak
- 500p

- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Może jak kiedyś będę w tamtej okolicy to zajrzę
ale najczęściej bywam w Realu KING CROSS PRAGA i już parę razy widziałam hurtowe ilosci storczyków w przystępnych cenach...a nigdy nie udało mi się nic kupić bo ich stan za dobry nie był
ale najczęściej bywam w Realu KING CROSS PRAGA i już parę razy widziałam hurtowe ilosci storczyków w przystępnych cenach...a nigdy nie udało mi się nic kupić bo ich stan za dobry nie był
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Agnieszka_73
- 200p

- Od: 16 paź 2008, o 21:17
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu, nowości śliczne
u mnie wizyty w markecie po dostawie storczyków, z reguły kończą się bólem głowy i złością, że nie mogę kupić następnego, bo niestety z miejscem krucho.
Na dodatek błagalny wzrok mojej córki...nie kupuj więcej... która musi opiekować się nimi pupilkami w czasie mojej dłuższej nieobecności, skutecznie mnie stopuje.
Jak Ty sobie radzisz z opieką nad storczykami ...np w czasie wakacyjnych wyjazdów?
A propos wilgotności, to moje storczyki stoją na tackach z keramzytem, tylko niektóre mają większe szklane "wazony".
Do takich tacek włożyłam trzykrotki, które bardzo szybko się ukorzeniły i rosną sobie tylko w wodzie. Czasami zamgławiam tyko trzykrotki i falkom chyba to wystarcza...sama zobacz

Na dodatek błagalny wzrok mojej córki...nie kupuj więcej... która musi opiekować się nimi pupilkami w czasie mojej dłuższej nieobecności, skutecznie mnie stopuje.
Jak Ty sobie radzisz z opieką nad storczykami ...np w czasie wakacyjnych wyjazdów?
A propos wilgotności, to moje storczyki stoją na tackach z keramzytem, tylko niektóre mają większe szklane "wazony".
Do takich tacek włożyłam trzykrotki, które bardzo szybko się ukorzeniły i rosną sobie tylko w wodzie. Czasami zamgławiam tyko trzykrotki i falkom chyba to wystarcza...sama zobacz

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki

i takie wyjątkowe. Dzisiejsze zdjęcia o wiele lepiej pokazują ich piękno.