Guciowe storczyki - gucia
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasamo, mam nadzieję, że moja PW do Ciebie doszła, pochwal się nam, jak teraz sobie radzisz ze swoim jedynakiem.
A to mój pierwszy storczyk, który jak widać przeżył moją ubiegłoroczną niewiedzę......... wstyd się przyznać, ale muszę!
Bałam się, że brak zasilania bardzo osłabi roślinę, ale coś się na szczęście ruszyło i jest....

A to mój pierwszy storczyk, który jak widać przeżył moją ubiegłoroczną niewiedzę......... wstyd się przyznać, ale muszę!
Bałam się, że brak zasilania bardzo osłabi roślinę, ale coś się na szczęście ruszyło i jest....

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
już widzę jak codziennie x razy oglądasz czy troszkę urósł(też tak mam jak zauważę coś innego w doniczce
)
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kasama
- 100p

- Od: 9 wrz 2007, o 11:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Guciu, dziękuję za wiadomości na PW!
Mój jedynak ma się świetnie, dzięki Twoim radom ;:165 - obserwuję korzenie czy zmieniają kolor i podlewam.
Jak rozpoznać gatunek? Czy są jakieś cechy szczególne? Nie jestem pewna czy na pewno mam falka. A inne to jakie? Jestem całkowitym laikiem w tej materii
i proszę o odpowiedzi.
Mój jedynak ma się świetnie, dzięki Twoim radom ;:165 - obserwuję korzenie czy zmieniają kolor i podlewam.
Jak rozpoznać gatunek? Czy są jakieś cechy szczególne? Nie jestem pewna czy na pewno mam falka. A inne to jakie? Jestem całkowitym laikiem w tej materii
Pozdrawiam
Kasia
"Zielonym do góry!"
Kasia
"Zielonym do góry!"
- gucia
- Przyjaciel Forum

Ojej, ale mam zaległości
Niestety mój niby parko-ogród przy chodniku...czyli P_O.....zajmuje mi każdą wolna chwilę.
Nowości storczykowych, zgodnie z obietnicą daną córce też nie mam, ale po powrocie z sanatorium, pod koniec czerwca mam nadzieję, że kolejne cudo na pewno "upoluję".
Kwitną w tej chwili tylko falki.... to już 4-ty miesiąc kwitnienia. Rozwijają kolejne pączki i nadal cieszą moje oczy. Mój najstarszy faluś rośnie jak na drożdżach, dwa nowe liście są już duże, a pęd kwiatowy ma już 17,5 cm. Stary pęd zasycha bardzo wolno, właściwie to zasychanie jakby zupełnie się zatrzymało....ciekawa jestem co będzie z nim dalej?
'Miltonia', 'Nelly Isler' i 'Samurai' pomału zaczynają zrzucać kwiaty.

Nowości storczykowych, zgodnie z obietnicą daną córce też nie mam, ale po powrocie z sanatorium, pod koniec czerwca mam nadzieję, że kolejne cudo na pewno "upoluję".
Kwitną w tej chwili tylko falki.... to już 4-ty miesiąc kwitnienia. Rozwijają kolejne pączki i nadal cieszą moje oczy. Mój najstarszy faluś rośnie jak na drożdżach, dwa nowe liście są już duże, a pęd kwiatowy ma już 17,5 cm. Stary pęd zasycha bardzo wolno, właściwie to zasychanie jakby zupełnie się zatrzymało....ciekawa jestem co będzie z nim dalej?
'Miltonia', 'Nelly Isler' i 'Samurai' pomału zaczynają zrzucać kwiaty.

Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum

Dorotko, ten "mały" to jest normalny falek, ale od początku był bardzo pochylony na bok i na zdjęciach niektórych tak śmiesznie wychodzi.
Lucynko, za oknem widać właśnie "ogródek" na dachu garażu, który jest na poziomie podłogi w kuchni, stąd taki zielony widok.

Lucynko, za oknem widać właśnie "ogródek" na dachu garażu, który jest na poziomie podłogi w kuchni, stąd taki zielony widok.

Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Guciu, pięknie u Ciebie, tak wiosennie
falenopsisy mnie zachwyciły
, a ogródek na dachu wprost wspaniały i jaki pomysłowy
Widzę że mamy nowe pędy podobnej długości
dzis przywiązywałam swój do patyczka, robiłam to pierwszy raz i aż się spociłam z wrażenia i ze stresu by go nie ułamać
ale "operacja" się powiodła :P
falenopsisy mnie zachwyciły
Widzę że mamy nowe pędy podobnej długości
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki