Zieloni mieszkańcy - Beata T

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko bo te robaczki raczej nie są bardzo ruchliwe. Wyglądają jak małe białe lub czarne kropki. A tak jak pajenczynka wyglądają jajeczka. Możesz spróbować do opryskiwania tego co Ci pisałam. Jest nieszkodliwe dla roślinki i dla ludzi. Ja dzisiaj musiałam popsikać wszystkie roślinki na przedpokoju, bo z jednego kwiatuszka przeszło mi na wszystkie :evil:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak zawzięcie pryskałam papirusa że skończyło się Provado...zobaczymy bo papirusek ma teraz tylko 3 liście-te najbardziej zainfekowane wycięłam.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Dziękuje Moniczko za rade jak tylko będe na zakupach to kupie ten preparat i też spryskam wszystkie kwiatki na parapecie bo na fiołka to może przejść
Basiu miej litość może on od tych oprysków pada :wink:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Beatko nie ma za co :) Mam nadzieję, że Twoim roślinkom nic nie będzie :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Fiołeczki piękne, chyba będę musiała odwiedzić
kwiaciarnie i nabyć takie piękności

Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Popsikałam 2 x i zobaczę mam nadzieję że będzie dobrze :?
Danusiu fiołki są w OBI taki wysyp za 7 zł sztuka

Moje wyhodowane maluszki od Ani :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Paprotka
100p
100p
Od: 26 paź 2008, o 20:38

Post »

Przejrzałam Twoje kwiatuszki, bardzo łądna kolekcja, jest na czym oko zawiesic.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ogród mnie pochłonął i dłubanki troszeczkę o domowych zapomniałam ale już pogoda zimowa czas zajrzeć na wasze parapeciki i zaległości po nadrabiać :roll:
a oto piękności od Basi - Toski tylko hosta nie chce rosnąć chyba nic z niej nie będzie i nowy nabytek muchówka dla syna - ale żarłoczna łapie wszystko co się pojawi biedronka , 3 muchy tylko nie wiem czemu potem czarnieje jej ta łapka a czytałam że po konsumpcji powinna się otworzyć
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bo muchołówka teraz wchodzi w stan spoczynku i listki jej obumierają choć twoja wcale na taką nie wygląda.Jak jedna pułapka zamknie się kilka razy to też obumiera a na jej miejsce wyrasta nowy listek.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Pokazujesz same piękności,takiej gloxynii ,to jeszcze nie widziałam,ale co to za ładna roślinka na 2 dzisiejszym zdjęciu?
Awatar użytkownika
Abudabi
500p
500p
Od: 19 mar 2007, o 19:04

Post »

proszę proszę, taki mały marmurek i już ma miotełki ;:128
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

ja tylko proszę się nie śmiać ze mnie bo się nie znam :D chciałam zapytać a co na żre ta muchołówka w zimie jak nie ma owadów? samo podlewanie?
a tak w ogóle to fantastycznie wygląda :D ciężka jest w uprawie taka krwiożercza roślina?
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19

Post »

Śliczne! I marmurek tak Ci pięknie rośnie, a mój jakiś taki powolny! Jak często podlewasz swojego? Pozwalasz ziemi całkiem przeschnąć czy cały czas ma wilgotno?
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Bardzo ładne i zadbane rośliny. Spodobało mi się epi, bluszcz i zamiokulkasy ;) Urosły im jakieś nowe pędy, czy nadal się tylko kwiatami puszą? ;)
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam was cieplutko choć za oknem zima straszy :wink:
basga Basiu zapoznałam się dokładnie z instrukcją Przemo - opisał co i jak tylko ona złapała i po paru dniach robi się czarna ta łapka a powinna tak jak piszesz kilka krotnie 3-4 się otworzyć , obserwuję ją bo może jeszcze ma za ciepło ....jak na razie to cały czas wypuszcza nowe listki :lol:
bayaga muchówka wcale nie musi jeść nie wiadomo ile ona tylko sobie w ten sposób uzupełnia składniki a tak to woda destylowana , odpowiednia wilgotność i temperatura - u mnie na poddaszu czasami jakaś zbłąkana muszka się znajdzie a roślinka już ją przyciągnie ja dopiero mam pierwszą taką owadożerną więc się uczę i mam nadzieję że zimę przetrwa :lol:
Zuzia55 marmurek tak dziewczyny piszą , no niestety ale gloxynia tylko jednym kwiatkiem mnie obdarowała a teraz zwiędła podlewam zobaczymy czy odbije
Abudabi no takie miotełki dostała myślałam że się otworzą a one fik i odpadają i następne stoją :lol:
Ziel-ona nie wiem jak on ma rosnąć ale niewiele urósł to znaczy tylko to cudo na górze rośnie ja podlewam tak po troszku bo to sadzonka i widać na zdjęciu że dalej ziemia jest sucha ale ja tak zawsze robię ze wszystkimi sadzonkami docelowo tylko przy patyczkach aby cała ziemi nie była mokra bo przecież roślinka jeszcze nie wykształciła dość dużych korzonków :P Basia Toska ją ma bo od niej dostałam to musisz do niej zajrzeć jak mateczna się ma :wink:
katrina26 zamia miała tylko te kwiatki co pokazałam i zaraz i tak je usunęłam - parę listków przybyło oczywiście ale i coś tam ubyło niestety :? długie ma liście tylko mogła by być gęściejsza a na razie stanęły może papu chcą :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”