Moje ogródki - Gucia.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Guciu.
Nie było mnie parę dni na forum a ty takie piękności pokazujesz że aż się serce raduje :P .
Twoje roślinki są przepiękne a na wiosnę to dopiero będzie ogród botaniczny :shock: .
Jak się patrzy na tą wodę to słychać szum i plusk spadającej kaskady :D .
Nie ma co mówić ALE PIĘKNIE JEST U CIEBIE.
Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pięknie jest... a kaskada wygląda baaaardzo efektownie. Czy mogę poprosić o jej zdjęcia z rożnych stron ( chciałabym podglądnąć , jeśli pozwolisz). I czy mogłabyś opisać , jak ona została wykonana - materiały , pompa, obieg wody i takie - tam ?Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje :D
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Jolu, właściwie tylko wiosną było kolorowo. Rododendrony przekwitły i było tylko zielono.
Latem skusiłam się więc na powojniki, żeby coś kwitło do jesieni, sama jestem ciekawa jak to teraz będzie?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Guciu no przepiękne te rododendrony już wiem że muszę mieć je u siebie :lol:
Jak tylko zawita wiosna biorę krzesełko i nie ruszam się z twego ogrodu dopóki nie przekwitną one i powojniki :P
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewelinko, bardzo chętnie pokażę, tylko poszukam sensownych zdjęć.
Moje wątki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Beatko, serdecznie zapraszam, ale ja z leżaczkiem lecę do Ciebie!
Moje wątki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewelinko, zerknij, nie mogę zrobić zdjęcia z drugiego boku, zarósł bardzo i nie ma dojścia, ale wygląda podobnie jak ten lewy:
Materiał, to płyty z piaskowca.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jeśli chodzi o sprawy techniczne,to domena męża, którego nie ma w Łodzi, więc pokażę tylko pompę i rozprowadzenie wody na wszystkie kaskady/ dużą i trzy małe/. Oczko robiliśmy w 1995 roku, więc pompa to już chyba zabytek. Zdjęcie oczka/ bez wody/ zeskanowałam:

Obrazek Obrazek Obrazek
Moje wątki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Powtarzam ,że bardzo mi się podoba :D Na technice się nie znam, ale zdjęcia pokażę " mądremu" niech się głowi co i jak - mnie interesuje efekt końcowy. Dziękuję za wskazówki.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Zajrzałam na chwilke na forum i miałam lecieć do ogródka, ale utknęłam u Ciebie Guciu.
Zachwycił mnie już ogród przy drodze i na dachu garażu, ale jak zobaczyłam Twoje oczko, to po prostu padłam z wrażenia! Oglądałam te zdjęcia po kilka razy i nie mogłam sie nazachwycać.
Guciu, może nie masz wielkiej wiedzy ogrodniczej, skoro tak mówisz, ale masz talent i instytnkt ogrodniczy :D To widać po efektach! Tworzysz mini arcydzieła! Jak Japończycy :D
cokolwiek pokazujesz, wprawiasz w zachwyt. Do tego zmieściłaś masę roślin na takim niewielkim skraweczku ziemi.
Rozumiem Twojego męża, ze nie lubi przycinać roslin. Ja też lubię, jak rośliny rosną swobodnie, jak w naturze i często puszczam je na żywioł. Niestety w małych ogrodach sekator musi być używany i Twój mąż na pewno się w końcu do tego przekona ;) Chociaż jak dotąd, Twoje ogródki prezentują się doskonale i bez przycinania :D
A ja już chyba nigdy nie powiem, że mam za mało miejsca, choćby nie wiem jak było mi ciasno :oops:
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Guciu, przeleciałam przez garaż do oczka i z powrotem, i tak sie zastanawiam , czy Ty masz to wszystko z gumy czy jak? :shock:
Oczywiscie, kilka razy wracałam się po zęby :) , bo tu i ówdzie się ostaly. Ale jak spojrzałam na budowę kaskady to pewnikiem tak szybko ich nie wyzbieram :) i możesz jutro znaleźć je w oczku :wink: Pięknie!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izuniu, zaraz sadzam męża do komputera, żeby przeczytał Twój post, bo w tym temacie jest niereformowalny.Ostatnio zmienił strategię, kupuje "mini iglaki". Znając go, na pewno gdzieś je upchnie. Jutro kliknę kilka, sama zobaczysz.
Moje wątki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aguś, bardzo przepraszam za te "wertepy". Następnym razem będę Cię mocno trzymała.
Pocieszające jest to, że wiosną powstanie następny mini ogródek /obok garażu/ i trochę tego bałaganu zniknie.
Moje wątki
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

gucia pisze:Ostatnio zmienił strategię, kupuje "mini iglaki". Znając go, na pewno gdzieś je upchnie. Jutro kliknę kilka, sama zobaczysz.
z dwojga złego chyba lepiej w tę stronę niż gdyby zabraniał Ci kupowania nowych roślinek :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

gucia pisze:...Ostatnio zmienił strategię, kupuje "mini iglaki"...
Guciu, chyba mam z Twoim mężem dużo wspólnego ;) Też zaczynam mysleć w ten sposób :lol:
Czasem jednak biorę sekator do ręki, choć z oporami ...
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

gucia pisze:
Jeśli chodzi o sprawy techniczne,to domena męża, którego nie ma w Łodzi, więc pokażę tylko pompę i rozprowadzenie wody na wszystkie kaskady/ dużą i trzy małe/. Oczko robiliśmy w 1995 roku, więc pompa to już chyba zabytek. Zdjęcie oczka/ bez wody/ zeskanowałam:

Obrazek Obrazek Obrazek

Guciu, czy na pierwszym z tych zdjęć, widać "wnętrze" oczka? Jeśli tak, to co to za materiał? No i gdybyś mogla podać wymiary Twojego oczka: długość, szerokość i głębokość. Jeśli ja dobrze rozumiem te zdjęcia, to Twoje oczko jest bardzo głębokie... ;:154 chociaż to byłoby logiczne, bo gdzieś te ryby muszą żyć... :lol: A czy nie masz problemów z czyszczeniem, wymianą wody itp. ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”