Powiem, że ta 'chatka' w lesie bardzo na miejscu
Przysypani tęczą kwiatów...
- Pulpa222
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przysypani tęczą kwiatów...
Wreszcie się doczekałam jako takich obrazków, uprawianego hektara ziemi
. To macie zajęcie na lata. Ciekawe, kto Was tak 'urządził'
. O ile sobie dobrze przypominam, to miała Pańcia rano iść na grzyby i co?. Lumbago zamiast grzybów?.
. Fajnie tak mieszkać i tu i tu
.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Aniu, póki co widać północ&południe, wschód, zachód oraz chałupka następnym razem 
W hektara
wrobił moich rodziców dziadek, teraz My przejmujemy pałeczkę
Pamiętam jak na miejscu w którym powstaje nasza zielona oaza rosły ziemniaki
, byłam wtedy oseskiem
Kochana, nasz dwuosobowy team w ciągu kilkunastu godzin jest w stanie zdziałać bardzo wiele: spacer po lesie zaliczony-rezultat opłakany
, ale i tak było miło, zakupy zrobione, obiad ugotowany, chatka posprzątana i jeszcze jakieś +/- 70 cebul nasadzone
Altana w krzunkach
rewelacyjna sprawa, jednak z racji tego, że umiejscowiona jest w ptasim królestwie, a w/w obywatele przepraszam za wyrażenie, "sralnik" mają tam, gdzie aktualnie siedzą, szorowanie mebli ogrodowych jesteśmy zmuszeni uskuteczniać przed każdym biesiadowaniem 
W hektara
Pamiętam jak na miejscu w którym powstaje nasza zielona oaza rosły ziemniaki
Kochana, nasz dwuosobowy team w ciągu kilkunastu godzin jest w stanie zdziałać bardzo wiele: spacer po lesie zaliczony-rezultat opłakany
Altana w krzunkach
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
To nie Ondek tylko ty 
Mati, zapewniam Cię, że ta długowłosa blondynka
to Ondek, mężczyźni z krótkimi włosami są dla mnie zupełnie nieatrakcyjni
, ale żeby nie było, ja mam dłuższe
z tym, że czarne jak moja "metalowa" dusza 
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Kochani ...dacie koleżance uzależnionej jedno nasiono tego cuda ... magnolii ?
...ale macie pola do popisu
najbardziej to zazdroszczę tych dużych drzew przy płocie, u mnie tak goło.. pusto , jeszcze z
10 lat poczekam
Pięknie razem pracujecie
...ale macie pola do popisu
10 lat poczekam
Pięknie razem pracujecie
Kasiu, świetnie urządzacie ten Wasz piękny hektar! Jaki pracowity dzień pełen efektów. Cebulki odwdzięczą się wiosną. Super 
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Kasiu
Ale dużo macie jeszcze miejsca do zagospodarowania
Pracowity ten Twój Ondek
Piękny lasek młodziutkich świerków.Piękne papryczki wam porosły
Mieczyki pieknie postanowiły Was zaszczycić kwiatami
Przepiękne momenty uchwycił Ondek
Pracowity ten Twój Ondek
Piękny lasek młodziutkich świerków.Piękne papryczki wam porosły
Mieczyki pieknie postanowiły Was zaszczycić kwiatami
Przepiękne momenty uchwycił Ondek
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- ASK_anulla

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
No, jest przestrzeń, ale całkiem mocno zagospodarowana - z mojego punktu widzenia
. Rabatki wymuskane, tylko czekać, aż rośliny podrosną. Dobrze, że byliny dają szybki efekt. Nowy sezon będzie już ukwiecony na bogato i to nie tylko za sprawą cebulowych, jak widzę. Ondek Twój wygląda bardzo swojsko w tym ujęciu - mój najmłodszy braciszek wypisz wymaluj
.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Kasia ,zobaczyłam u ciebie te nasionka z magnolii i oskubałam dziś krzaczek pod urzędem miasta
a tam rośnie taka piękna kremowo żółta
napisz proszę jak Ond zamierza postępować z waszymi nasionkami 
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Violuś, oczywiście podzielimy się nasionkami magnolii
Drzewa to zasługa mojej mamy, od strony zachodniej mamy jeszcze przepiękne, stare modrzewie
Początkowo nie planowaliśmy, że nasz ogródek rozrośnie się aż do miejsca, w którym są te stare drzewa, ale początkowe złożenie się zmieniło, bardzo potrzebna mi jest cienista rabata i tam właśnie powstanie
Beatko, mój Szkodnik wygląda co prawda jak chodząca reklama anoreksji
, ale nijak się to ma do ilości spożywanych pokarmów przez w/w
, tani w utrzymaniu nie jest, w związku z czym nie wiem czy znajdę dobrą duszyczkę, która zechce się Nim zaopiekować
Milenko , pracy jeszcze przed nami co niemiara, ale mam nadzieję, że zapał nas nie opuści i z czasem wszystko będzie wyglądało tak, jak sobie wymarzyłam, czego i Tobie życzę
Paulii, dziękuję
Co do mieczyków, to nie ukrywam, że jestem lekko rozczarowana, miały mieć zupełnie inne kolory, o nieuczciwych sprzedawcach już chyba książkę na Forum napisano, więc nie będę się powtarzać
Miejsca rzeczywiście mamy pod dostatkiem, byle sił starczyło, to za kilka lat będzie na co popatrzeć
Aniu, wiosną powinno być już kolorowo, liczę na to, że te bardziej wrażliwe roślinki przetrwają zimę, postaram się je "opatulić" najlepiej jak potrafię
Czyżby Ondek miał brata bliźniaka, a ja nic o tym nie wiem?
Beatko, zaraz wrzucę Ci na priv "instrukcję obsługi" nasionek z której korzystał będzie Ond, nigdy wcześniej nie próbował co prawda rozmnażać magnolii z nasion, ale może się uda
Drzewa to zasługa mojej mamy, od strony zachodniej mamy jeszcze przepiękne, stare modrzewie
Początkowo nie planowaliśmy, że nasz ogródek rozrośnie się aż do miejsca, w którym są te stare drzewa, ale początkowe złożenie się zmieniło, bardzo potrzebna mi jest cienista rabata i tam właśnie powstanie
Beatko, mój Szkodnik wygląda co prawda jak chodząca reklama anoreksji
Milenko , pracy jeszcze przed nami co niemiara, ale mam nadzieję, że zapał nas nie opuści i z czasem wszystko będzie wyglądało tak, jak sobie wymarzyłam, czego i Tobie życzę
Paulii, dziękuję
Co do mieczyków, to nie ukrywam, że jestem lekko rozczarowana, miały mieć zupełnie inne kolory, o nieuczciwych sprzedawcach już chyba książkę na Forum napisano, więc nie będę się powtarzać
Miejsca rzeczywiście mamy pod dostatkiem, byle sił starczyło, to za kilka lat będzie na co popatrzeć
Aniu, wiosną powinno być już kolorowo, liczę na to, że te bardziej wrażliwe roślinki przetrwają zimę, postaram się je "opatulić" najlepiej jak potrafię
Czyżby Ondek miał brata bliźniaka, a ja nic o tym nie wiem?
Beatko, zaraz wrzucę Ci na priv "instrukcję obsługi" nasionek z której korzystał będzie Ond, nigdy wcześniej nie próbował co prawda rozmnażać magnolii z nasion, ale może się uda
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajna taczka z kwiatkami
Powojnik śliczny tez go mam.Mam bzika i powojnikowego w tym roku ponad 10 kupiłam.I mam już ich ok. 20 może.
Motylki na kwitach zawsze ładniutko wyglądają mieczyk ma ładny kolorek .Ja już myślę w tym tygodniu je wykopać, bo u mnie dawno przekwitły.
Aniu, co do powojników, to mamy ich kilka, w tym Ondka faworyt, Spider 

Szukałam zdjęcia mojego ulubieńca, ale diabeł ogonem nakrył
Jeśli chodzi o mieczyki, to u nas zakwitło do tej pory jakieś hmm..10% , reszta jeszcze w pąkach
Dostaliśmy cebule jako gratisy przy okazji innego zamówienia, późno dość trafiły do ziemi, w związku z tym dopiero zaczynają kwitnąć, mam nadzieję, że matka natura pozwoli im się pokazać w pełnej okazałości nim nastanie zima

Szukałam zdjęcia mojego ulubieńca, ale diabeł ogonem nakrył
Jeśli chodzi o mieczyki, to u nas zakwitło do tej pory jakieś hmm..10% , reszta jeszcze w pąkach
Dostaliśmy cebule jako gratisy przy okazji innego zamówienia, późno dość trafiły do ziemi, w związku z tym dopiero zaczynają kwitnąć, mam nadzieję, że matka natura pozwoli im się pokazać w pełnej okazałości nim nastanie zima
- Margaret2014
- 1000p

- Od: 20 maja 2014, o 08:21
U mnie podobnie z mieczykami. Też przyszły jako gratisy (ja specjalnie za nimi nie przepadam).
Nawet z tych wcześnie posadzonych, które już w lipcu kwitły, teraz zakwitają ostatnie niedobitki.
Nawet z tych wcześnie posadzonych, które już w lipcu kwitły, teraz zakwitają ostatnie niedobitki.
Małgosiu, mieczyki nie są również moją wielką miłością, ale też nie pałam do nich niechęcią tak jak np do aksamitek
I w tym miejscu ukłon w kierunku mojej kochanej Violi K, która doskonale o tym wiedziała, a mimo wszystko jak mniemam z taką minką
na buzi, zapakowała nam bardzo dużo nasionek w/w i podesłała wraz z nieznoszącą sprzeciwu "prośbą", cytuję: Macie to wysiać!

I w tym miejscu ukłon w kierunku mojej kochanej Violi K, która doskonale o tym wiedziała, a mimo wszystko jak mniemam z taką minką
- Iw

- Od: 4 sie 2008, o 22:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mieczyki uwielbiała moja Mama
. Mnie się podobają, chociaż ich nie sadzę ( hihihi dostałam to wysadziłam....aż 5 szt.)
Za to aksamitki uwielbiam. Nawet ich zapach mi nie przeszkadza. Lubię jak ich jest dużo, bardzo dużo
.
A w tym roku nie miałam ani jednej
Kasiu, ale Ty zgodna jesteś. Macie wysiać i siejesz. Podoba mi się
Za to aksamitki uwielbiam. Nawet ich zapach mi nie przeszkadza. Lubię jak ich jest dużo, bardzo dużo
A w tym roku nie miałam ani jednej
Kasiu, ale Ty zgodna jesteś. Macie wysiać i siejesz. Podoba mi się