Przysypani tęczą kwiatów...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przysypani tęczą kwiatów...

Post »

Wreszcie się doczekałam jako takich obrazków, uprawianego hektara ziemi :;230 . To macie zajęcie na lata. Ciekawe, kto Was tak 'urządził' ;:oj . O ile sobie dobrze przypominam, to miała Pańcia rano iść na grzyby i co?. Lumbago zamiast grzybów?.
Powiem, że ta 'chatka' w lesie bardzo na miejscu ;:108 . Fajnie tak mieszkać i tu i tu ;:63 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, póki co widać północ&południe, wschód, zachód oraz chałupka następnym razem :)
W hektara ;:198 wrobił moich rodziców dziadek, teraz My przejmujemy pałeczkę :wink:
Pamiętam jak na miejscu w którym powstaje nasza zielona oaza rosły ziemniaki ;:131 , byłam wtedy oseskiem ;:198
Kochana, nasz dwuosobowy team w ciągu kilkunastu godzin jest w stanie zdziałać bardzo wiele: spacer po lesie zaliczony-rezultat opłakany ;:145 , ale i tak było miło, zakupy zrobione, obiad ugotowany, chatka posprzątana i jeszcze jakieś +/- 70 cebul nasadzone :heja
Altana w krzunkach ;:198 rewelacyjna sprawa, jednak z racji tego, że umiejscowiona jest w ptasim królestwie, a w/w obywatele przepraszam za wyrażenie, "sralnik" mają tam, gdzie aktualnie siedzą, szorowanie mebli ogrodowych jesteśmy zmuszeni uskuteczniać przed każdym biesiadowaniem ;:129
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

To nie Ondek tylko ty :;230
kryzysowa
---

Post »

Mati, zapewniam Cię, że ta długowłosa blondynka :;230 to Ondek, mężczyźni z krótkimi włosami są dla mnie zupełnie nieatrakcyjni ;:300 , ale żeby nie było, ja mam dłuższe :;230 z tym, że czarne jak moja "metalowa" dusza ;:172
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Kochani ...dacie koleżance uzależnionej jedno nasiono tego cuda ... magnolii ? ;:100

...ale macie pola do popisu ;:oj najbardziej to zazdroszczę tych dużych drzew przy płocie, u mnie tak goło.. pusto , jeszcze z

10 lat poczekam ;:145

Pięknie razem pracujecie ;:167
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33

Post »

Kasiu, świetnie urządzacie ten Wasz piękny hektar! Jaki pracowity dzień pełen efektów. Cebulki odwdzięczą się wiosną. Super ;:138
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Kasiu :wit Ale dużo macie jeszcze miejsca do zagospodarowania ;:oj
Pracowity ten Twój Ondek :wink:
Piękny lasek młodziutkich świerków.Piękne papryczki wam porosły
Mieczyki pieknie postanowiły Was zaszczycić kwiatami :)
Przepiękne momenty uchwycił Ondek ;:173
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

No, jest przestrzeń, ale całkiem mocno zagospodarowana - z mojego punktu widzenia ;:333 . Rabatki wymuskane, tylko czekać, aż rośliny podrosną. Dobrze, że byliny dają szybki efekt. Nowy sezon będzie już ukwiecony na bogato i to nie tylko za sprawą cebulowych, jak widzę. Ondek Twój wygląda bardzo swojsko w tym ujęciu - mój najmłodszy braciszek wypisz wymaluj ;:303 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Kasia ,zobaczyłam u ciebie te nasionka z magnolii i oskubałam dziś krzaczek pod urzędem miasta :oops: a tam rośnie taka piękna kremowo żółta ;:oj napisz proszę jak Ond zamierza postępować z waszymi nasionkami :D
kryzysowa
---

Post »

Violuś, oczywiście podzielimy się nasionkami magnolii ;:168
Drzewa to zasługa mojej mamy, od strony zachodniej mamy jeszcze przepiękne, stare modrzewie :)
Początkowo nie planowaliśmy, że nasz ogródek rozrośnie się aż do miejsca, w którym są te stare drzewa, ale początkowe złożenie się zmieniło, bardzo potrzebna mi jest cienista rabata i tam właśnie powstanie :)
Beatko, mój Szkodnik wygląda co prawda jak chodząca reklama anoreksji ;:306 , ale nijak się to ma do ilości spożywanych pokarmów przez w/w ;:224, tani w utrzymaniu nie jest, w związku z czym nie wiem czy znajdę dobrą duszyczkę, która zechce się Nim zaopiekować :;230
Milenko , pracy jeszcze przed nami co niemiara, ale mam nadzieję, że zapał nas nie opuści i z czasem wszystko będzie wyglądało tak, jak sobie wymarzyłam, czego i Tobie życzę ;:168
Paulii, dziękuję ;:168
Co do mieczyków, to nie ukrywam, że jestem lekko rozczarowana, miały mieć zupełnie inne kolory, o nieuczciwych sprzedawcach już chyba książkę na Forum napisano, więc nie będę się powtarzać :roll:
Miejsca rzeczywiście mamy pod dostatkiem, byle sił starczyło, to za kilka lat będzie na co popatrzeć :)
Aniu, wiosną powinno być już kolorowo, liczę na to, że te bardziej wrażliwe roślinki przetrwają zimę, postaram się je "opatulić" najlepiej jak potrafię :)
Czyżby Ondek miał brata bliźniaka, a ja nic o tym nie wiem? ;:131 :;230
Beatko, zaraz wrzucę Ci na priv "instrukcję obsługi" nasionek z której korzystał będzie Ond, nigdy wcześniej nie próbował co prawda rozmnażać magnolii z nasion, ale może się uda :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Fajna taczka z kwiatkami ;:63
Powojnik śliczny tez go mam.Mam bzika i powojnikowego w tym roku ponad 10 kupiłam.I mam już ich ok. 20 może. ;:7
Motylki na kwitach zawsze ładniutko wyglądają mieczyk ma ładny kolorek .Ja już myślę w tym tygodniu je wykopać, bo u mnie dawno przekwitły. :roll:
kryzysowa
---

Post »

Aniu, co do powojników, to mamy ich kilka, w tym Ondka faworyt, Spider :)

Obrazek

Szukałam zdjęcia mojego ulubieńca, ale diabeł ogonem nakrył :roll:
Jeśli chodzi o mieczyki, to u nas zakwitło do tej pory jakieś hmm..10% , reszta jeszcze w pąkach ;:192
Dostaliśmy cebule jako gratisy przy okazji innego zamówienia, późno dość trafiły do ziemi, w związku z tym dopiero zaczynają kwitnąć, mam nadzieję, że matka natura pozwoli im się pokazać w pełnej okazałości nim nastanie zima ;:218
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

U mnie podobnie z mieczykami. Też przyszły jako gratisy (ja specjalnie za nimi nie przepadam).
Nawet z tych wcześnie posadzonych, które już w lipcu kwitły, teraz zakwitają ostatnie niedobitki.
kryzysowa
---

Post »

Małgosiu, mieczyki nie są również moją wielką miłością, ale też nie pałam do nich niechęcią tak jak np do aksamitek ;:192
I w tym miejscu ukłon w kierunku mojej kochanej Violi K, która doskonale o tym wiedziała, a mimo wszystko jak mniemam z taką minką ;:183 na buzi, zapakowała nam bardzo dużo nasionek w/w i podesłała wraz z nieznoszącą sprzeciwu "prośbą", cytuję: Macie to wysiać! ;:129 ;:306
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mieczyki uwielbiała moja Mama ;:224 . Mnie się podobają, chociaż ich nie sadzę ( hihihi dostałam to wysadziłam....aż 5 szt.)
Za to aksamitki uwielbiam. Nawet ich zapach mi nie przeszkadza. Lubię jak ich jest dużo, bardzo dużo :D .
A w tym roku nie miałam ani jednej ;:145
Kasiu, ale Ty zgodna jesteś. Macie wysiać i siejesz. Podoba mi się :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”