No właśnie ;) Zwykle nie kiełkują tam, gdzie się je posieje, tylko same wybierają sobie odowiednie miejsce.iwciach pisze:U mnie też mnóstwo siewek. Większość w dziwnych miejscach.
Miss Bateman powoli wchodzi w pełnię kwitnienia:

No właśnie ;) Zwykle nie kiełkują tam, gdzie się je posieje, tylko same wybierają sobie odowiednie miejsce.iwciach pisze:U mnie też mnóstwo siewek. Większość w dziwnych miejscach.
To ja sie troszkę wtrącę ;)edi13 pisze:Jakie odmiany posadziłeś w pojemnikach ? Przymierzam się do takich właśnie kompozycji
Kupiłem w lecie zeszłego roku.... na jesień zakwitła 2 czy 3 kwiatami, ale bylo na nich widać takich prążkowań jak teraz wyszlyJurek pisze:odmiana Neva bardzo interesująca..
"Cassis" były dostepne w OBI.edi13 pisze:Leszku a gdzie kupiłeś Casis
Zgadza się - to Tajwan.edi13 pisze:Ostatnie zdjęciepiękny kształt kwiatów i ten kolor ale chyba zdjęcie zrobione nie w naszym klimacie
To jest powojnik wyhodowany przez Raymonda Evisona w Anglii (http://www.raymondevisonclematis.com/main/home.asp ) - to ten sam pan, co wprowadził do obrotu kilka najbardziej cenionych odmian powojników, jak: Josephine, Empress, Cristal Fountain, Avant Garde, Franziska Maria czy Pistachio.magdalen pisze:Dostałam dzisiaj w prezencie powojnik Boulevard Bernardine, pierwszy raz spotkałam się z taką odmianą, nie wiem czy to jakaś nowość?