Moje małe królestwo - piku
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
piękne kwiatki
ładnie kwitnie ten twój żeniszek - lubię niebieskie kwiaty
- w tym roku wychodowałem żeniszka obie z nasion- sztuk aż cztery - było by więcej ale mszyce mi sadzonki zjadły :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- piku
- Przyjaciel Forum

- Od: 12 lip 2007, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elu masz rację zdjęcia zwykle przygotowuję sobie wcześniej
,
Katarzynko, cieszę się,że Ci się podoba :P ,
Iwonko, bardzo się cieszę i mam nadzieję, że w dobrym stanie
,
Kasiu, lubię te bratki i mam tylko takie
,
Karolu, trzeba było potraktować te mszyce brutalnie, najlepiej confidorem
A dzisiaj z powodu brzydkiej pogody sięgnę do archiwum i pokarzę troszkę moich ziółek, bo takie też posiadam
lubczyk

szałwia

melisa

i lawenda

Katarzynko, cieszę się,że Ci się podoba :P ,
Iwonko, bardzo się cieszę i mam nadzieję, że w dobrym stanie
Kasiu, lubię te bratki i mam tylko takie
Karolu, trzeba było potraktować te mszyce brutalnie, najlepiej confidorem
A dzisiaj z powodu brzydkiej pogody sięgnę do archiwum i pokarzę troszkę moich ziółek, bo takie też posiadam
lubczyk

szałwia

melisa

i lawenda

- aanula
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak Ci dobrze, że mieszkasz w cieplejszych stronach Polski
Masz piękną kolorową jesień i będziesz miała wcześniej wiosnę
U mnie dawno już wszystko wymarzło
Piękną kolorową jesień oglądam tylko w ogrodach z forum.
Ten bratek jest powalający
o tej porze roku to jak rodzynek w cieście
Bardzo lubię spacery po Twoim ogrodzie, jestem dość często ... zachowuję się bardzo cichutko, dlatego mnie nie widać i nie słychać .... 8)
Ten bratek jest powalający
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesiu,
Ale pięknie!!!
Kiedy wykopujesz dalie? Mam wprawdzie tylko jedną, kwiaty już zmarzły, ale co dalej zrobić?
Wiosną wsadziłam więcej cebulek, ale nic nie wyrosło, oprócz tej jednej/ nawet nie zrobiłam jej zdjęcia, gapa ze mnie.
Ale pięknie!!!
Kiedy wykopujesz dalie? Mam wprawdzie tylko jedną, kwiaty już zmarzły, ale co dalej zrobić?
Wiosną wsadziłam więcej cebulek, ale nic nie wyrosło, oprócz tej jednej/ nawet nie zrobiłam jej zdjęcia, gapa ze mnie.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- piku
- Przyjaciel Forum

- Od: 12 lip 2007, o 13:20
Iwonko, cieszę się i myślę, że Cię posłuchają a jeżeli nie to powtórzę na wiosnę
, a ja już coś upatrzyłam napiszę na PW
Anulko, ten bratek sam się wysiał z wiosennych które miałam w donicy i nie wiem dlaczego nie poczekał do wiosny, ale może na wiosnę zakwitnie znowu
, a co do spacerów po moim ogródku to możesz czasem trochę potupać, może kreciki uciekną (oprócz tego Twojego-on sie chyba nie boi
),
Guciu, dalii, jeszcze nie wykopałam, bo jeszcze kwitną, poczekam do przymrozków, jeżeli Twoje już padły to wysusz i przechowaj do wiosny w torfie lub trocinach w piwnicy, można i bez tego po prostu w niezbyt szczelnie związanej reklamówce (musisz odciąć wszystkie części chore lub uszkodzone)
Pozdrawiam jesiennie

Anulko, ten bratek sam się wysiał z wiosennych które miałam w donicy i nie wiem dlaczego nie poczekał do wiosny, ale może na wiosnę zakwitnie znowu
Guciu, dalii, jeszcze nie wykopałam, bo jeszcze kwitną, poczekam do przymrozków, jeżeli Twoje już padły to wysusz i przechowaj do wiosny w torfie lub trocinach w piwnicy, można i bez tego po prostu w niezbyt szczelnie związanej reklamówce (musisz odciąć wszystkie części chore lub uszkodzone)
Pozdrawiam jesiennie

- anu-la
- 200p

- Od: 19 cze 2007, o 16:44
Piku - Wiesiu, bardzo się cieszę że Cię w końcu odwiedziłam, zobaczyłam kliamaty z mojej bajki
. Piekne kwiaty połączone z kamieniami i drzewem. Na którymś zdjeciu widziałam Santoline, czy ona jest taka duża, ja mam niedużą zakupioną w tym roku, ale ciekawi mnie jaka duża może wyrosnąć?. Bardzo ładne trzykrotki ogrodowe. Kwiatuszki na ścieżce wyglądały super. Po prostu pięknie i te jesienne barwy są urocze.
Pozdrawiam
Anu-La
Pozdrawiam
Anu-La