O, i to się nazywa skuteczna porada, dziękuję bardzo! Zapowiedziano mi uroczyście, że jutro odbędą się poszukiwania w warzywniakach świeżych cytrusów Dziękuję Ci bardzo, zachęcona Twoim avokado sama popatrzę na ich eksperymenty
Arku Witam
trzykrotka-tradescantia,rosnące tulipany w "filiżance" oraz hodowane z pestki avokado
Będę podglądać Twoje dalsze poczynania
Zdjęcia jak zawsze - Ty to wiesz jak to zrobić
Pozdrowienia
Piękne kwiaty motoryzacji;)...i ja pamiętam jak jezdziłam na początku maluszkiem:).
Avocado mi też tak rosło prosto jak Tobie, jak osiągnęło 146cm to przycięłam na wysokości 20cm i się rozgałęziło , a górę ściętą pociełam i poukorzeniałam
Arku - widzę kolejne piękne rośliny pokazujesz . Trzykrotka - żywe srebro, można by określić bardzo lubię ten gatunek i właśnie przez te kolory mógłbym na nią patrzeć i patrzeć.
Będę kibicować Twojemu Avokado, zbliża się wiosna, będzie więcej słońca, więc ma duże szanse.
Pozdrawiam
Arku...piszesz że nici z Twoich nasionek hipeastrum
Jeśli masz ochotę na zabawę z wysiewaniem to chętnie się podzielę swoimi nasionkami, niedawno zbieranymi .
Zapylałam czerwonego Royal Red różowym Sweet Pink.
Widzę, że i Ciebie skusił eksperyment z uprawą własnego drzewka Awokado.
Pewnie niewiele już pozostało na Forum osób, które tego nigdy nie próbowały (np. ja ).
Pięknie wyrosło. Ja nie próbuję, bo potem żal byłoby roślinki dla której brak w mieszkaniu odpowiedniego miejsca,
ale chętnie obserwuję takie eksperymenty u innych i im kibicuję
Szymku - Mnie też się podoba oby tylko zdrowo rosło
Jadziu - To moje avokado stosunkowo szybko urosło po przesadzeniu do podłoża
Krzysiu - Dzięki za trzymanie kciuków-pomogło
Żanetko - Co do tej pestki cytryny to chodziło o to by nie zasadzić zasuszonej
Tereniu - A dziś możesz się już przyglądać zakwitniętym tulipanom
Pati - Widać,że masz już doświadczenie w hodowli avokado
Moniko -
Pawle - Kibicuj,kibicuj bo bardzo mi zależy na tym aby avokado rosło dalej zdrowo
Natalko - No i doczekałaś się tulipanowej premiery-są jak widać czerwone jak na opakowaniu
Kasiu - Z nasionek na razie rezygnuję-dziękuję bardzo za sympatyczny gest ale zaczyna kwitnąć drugie hippeastrum
Elu - Cieszę się,że tak avokado wyrosło ale czy będzie rosło dalej
Miło było Was gościćw moim wątku, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe i sympatyczne posty i ponownie do siebie zapraszam i pozdrawiam
No i jednak zakwitły moje czerwone tulipany z "filiżanki",na razie dwa ale trzeci już wyziera spośród liści.Żeby zbyt długo nie trzymać Was w niepewności,dziś pokazuję pierwsze z nich.
Arku sama nie wiem co powinnam pierwsze i bardziej chwalić tulipany czy wspaniałe zdjęcia. Twoje zdjęcia ukazują jakie to piękne, delikatne i jednocześnie tajemnicze kwiaty skrywające się za wachlarzem listków