Moje ogródkowe zmagania cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kureczka81
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje ogródkowe zmagania cz.2

Post »

Witam! ;:3
jeszcze raz dzięki za interwencję w sprawie podpisu ;:168 . Noc i poranek burzowy, a że u nas glina i ił to dosłownie lgnie się i pełno kałuż, także kalosze wskazane ;:65 A ta bungewilla piekna ;:167 lubię takie nasycone kolory
" Chcesz być szczęśliwy przez całe życie - załóż sobie ogród ! "
pozdrawiam maniaków natury Agnieszka
róże kureczki81
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

lulka pisze:Czy u Was wczoraj też była mega burza?
U nas była malutka, ale widziałam, że nad południową Warszawą nieźle dawało ;:202 , samoloty wyjątkowo często podchodziły do lądowania od naszej - wschodniej - strony i latały bardzo nisko jak na tę odległość od lotniska, pewnie żeby lecieć pod pułapem chmur.

Bugenwilla wspaniała, podoba mi się też kogutek na ostatnim zdjęciu z klemkiem i drewnem, w ogóle zdjęcie w fajnym klimacie :D .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lulka, bugenwilla u koleżanki super rośnie, podpytaj ją, czym ją karmi i jak zimuje... ;:224 moja po zimie była nisko ciachnięta, od maja na tarasie i dopiero zawiązuje różowe przylistki, mam spory egzemplarz, ale słabo rośnie... ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Julcia u nas już nie pada, gorąco jest, ale mój trawnik po deszczu oszalał, mam nadzieję, że zdążę go skosić przed deszczem, bo podobno dzisiaj też ma lać
Kureczko no u mnie też glina, ale po trawce od przedwczoraj nie łaziłam, wczoraj wróciłam dopiero o 21.30 i sadziłam domowego chabazia, a potem światło zniknęło :;230
Francesco kogutek siedział w domu, więc go wywaliłam na taras, a w miejscu tego wylądował, nabyty wczoraj nowy kurak :;230 Uwielbiam kurki, koguciki.. ;:167
Robaczku jej też marnie rosła, zaczęła jej wlewać konewkę wody dziennie i dokarmiać nawozem do róż 2x/tydz. i dostała mega sprintu..Efekt jak widać Obrazek, na spodzie ma keramzyt i balkon jak szklarnię osłoniety szybami. Zimuje ją w domu w chłodniejszym pokoju, przyciętą o połowę. W zimie podlewa raz na tydzień. Wczoraj obie kupiłyśmy po bugenwilce na przecenie za całe 10 zł. Zobaczymy co z nich będzie :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Bugenwilla imponująca, a mówią, że trzeba uważać, żeby nie przenawozić. Jeśli 2 razy w tygodniu podlewana jest nawozem do róż, to chyba sporo. A jednak nic złego jej się nie dzieje :shock:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Magda,i co z obiecanym przyjazdem 15go lipca?
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Ale dałaś mi pomysł na moje 2 róże z tymi podporami ;:180 Koniecznie muszę kupić taką, bo mam bambusową kratkę, co prawda wielką, ale jest mało stabilna, a to jednak jest forma przestrzenna i pewnie bardziej trzyma się podłoża jak wieje...
Bugenwilla śliczna! W ubiegłym roku napatrzyłam się na takie bugenwilki w rozmiarach XXXXXL w ich naturalnym klimacie :)
Mam więc sentyment do nich ;:167
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje Drogie co do bugenwilli, to już prostuję. 2x/tydz sypała nawóz zanim zakwitła, teraz sypie raz na 2 tyg nawóz do róż. Przepraszam za zmyłkę ;:180
Wandziu mea culpa, powyżej sprostowanie ;:223
Gosiu jeszcze nie wiem, ale planuję :D Będę się baaaardzo starała zorganizować czas
Bozuni jak na razie jestem zadowolona z podpór do róż, zobaczymy jak po zimie będą wyglądały. Moja Ania też się napatrzyła w naturze i zachorowała na nią, a że ma rękę do kwiatów, to efekt jak widać ;:215

Niby dzieciaków i M nie ma w domu, a ja mam mniej czasu ;:222 Zdążyłam wczoraj skosić trawkę i posadzić Polish Spirit i lawendę przed domkiem. Oto efekt
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

I za domem
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

i moja kurakowa kolekcja ;:112
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Nie jestem znawcą bo wychowałam się w betonowym mieście na betonowym podwórku ale tam jedno zdjecie to raczej nie kura :;230 Nie wiem czy gęś czy kaczka bo nie rozróżniam ;:224 ale z pewnością nie kura :uszy

Nie wiem jak to robisz że wszystko tak kwitnie na potęgę.
moje clemki wszystkie zdechły poza właśnie Polish Spirit. jest obecnie wielkości takiej jak Twój i mogę się założyć że Twój zakwitnie wcześniej ;:223 Jakoś nie mam do nich ręki
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu no ja też z murów do domku przylazłam, kaczka wklejona do kompletu :;230 , bardzo ją lubię, a innych ptaszków mam sporo, ale nie będę wklejać :D
Jeśli chodzi o kwitnienie, to faktycznie wszystko ruszyło z kopyta, za to długo nic nie miałam, bo mało mam wcześnie kwitnących bylinek. Pewnie wynika to z tego, że o tej porze rok temu kupowałam i sadziłam najwięcej chabazi. Pod koniec lata znowu będzie łyso ;:222 Bardzo jestem ciekawa Polish Spirit, fajnie powinien wyglądać z lawendą u stóp i w sąsiedztwie Rosarium U. Na początku jakoś tak łyso mi było z tymi kamyczkami, ale teraz jak zaczynają kwitnąć róże i zmieniony jest Welcome, to mi się zaczyna podobać ;:167. Trzymam kciuki za Twojego powojnika ;:172
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Kontakt:

Post »

Śliczniutko jak zawsze :)
Kolorowo i estetycznie :)
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Śliczna kolekcja kurek :shock: ;:138 I super kolorki nma fotach... i dalej już nie mam siły pisać... U mnie w pracy nie mam klimy i już nie wiem jak się nazywam ;:145 ;:219
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
Tosiak
200p
200p
Od: 28 maja 2012, o 11:16
Kontakt:

Post »

lulka pisze:Moje Drogie co do bugenwilli, to już prostuję. 2x/tydz sypała nawóz zanim zakwitła, teraz sypie raz na 2 tyg nawóz do róż. Przepraszam za zmyłkę ;:180
Wandziu mea culpa, powyżej sprostowanie ;:223
Gosiu jeszcze nie wiem, ale planuję :D Będę się baaaardzo starała zorganizować czas
Bozuni jak na razie jestem zadowolona z podpór do róż, zobaczymy jak po zimie będą wyglądały. Moja Ania też się napatrzyła w naturze i zachorowała na nią, a że ma rękę do kwiatów, to efekt jak widać ;:215

Niby dzieciaków i M nie ma w domu, a ja mam mniej czasu ;:222 Zdążyłam wczoraj skosić trawkę i posadzić Polish Spirit i lawendę przed domkiem. Oto efekt
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

;:oj ;:oj ;:oj witaj , oj te kurki mnie nakreciły - CUDNE - o roslnkach nie wspomnę - bomba , :tan

I za domem
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

i moja kurakowa kolekcja ;:112
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Madzia lilie masz sliczne...chyba juz pisałam
A ta róza taka kremowa to Kosmos :?: :roll: strasznie cacana ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Lulka, u mnie Polish Spirit posadzony wiosną, ale strasznie kiepski, ledwo dycha....miał obrastać ogrodzenie, a wcale nie przybrał na masie. Powinnam go obciąć po posadzeniu, ale było mi żal i teraz taka bidulka stanęła w miejscu i stoi ;:222 mam nadzieję, ze Twoj bedzie super rósł, trzymam kciuki ;:215
Fajna kolekcja kurkowa ;:63
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”