Ogród teściowej, który wzięłam pod swoje skrzydła cz. 2
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród teściowej, który wzięłam pod swoje skrzydła cz. 2
albo krzyczy... ja chce jeść, ja chce jeść
, Ewuś jeszcze krokusów i lilii
cieszę sie że bedziesz miała kawałek mojego ogrodu u siebie
wiosną oczywiście prosze się pochwalić zdjęciami tu mnie koniecznie jak kwitły 
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
odwiedzając dziś Twój wątek przypomniałem sobie , że mam zrobić karmnik dla ptaków (bądź coś podobnego )
Widzę , że masz dużo gości

Widzę , że masz dużo gości
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
ja poszłam na łatwizne i kupiłam
ale bardzo się cieszę że w ogóle postanowiłam go sobie sprawić, bo rajcuje mnie obserowanie teraz tych ptaszków i mając ciągle nadzieję że coraz więcej nowych gości do niego przybędzie. Zawsze wstawałam o 8:30 do pracy mając na 9 a teraz odkąd mam ten karmnik to wstaje o 7 aby wsypać jedzonko do karmnika i przez te 1,5 hodziny siedze jak ta glupia w oknie z aparatem w ręku i patrze na nie 
- any57
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elizo, ten nierozpoznany ptaszek to też sikora, sikora czarnogłówka - przez chwilę myślałem, że to sikora uboga - ale ona ma szare skrzydełka, a właśnie czarnogłówka ma takie jasne wstawki na skrzydłach - tym się różnią bo są bardzo podobne
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
I po co człowiekowi telewizja?
U siebie jakoś nie myślę o karmniku. Kotom byłoby za dobrze
Swobodnie wychodzą, więc nie warto stresować ptaków. Kiedy zima jest ostra, wywieszam pojemniki z karmą na cienkich gałązkach jabłoni-koty się na tym nie utrzymają, a ptaki dziobią, ile wlezie 
Zakopcowałam dziś większość róż.
U siebie jakoś nie myślę o karmniku. Kotom byłoby za dobrze
Zakopcowałam dziś większość róż.
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
any57 hej
dziękuję bardzo za rozpoznanie ptaszka, nawet nie wchodziłam na internet by sprawdzić jak się nazywa, czyli dobrze myślałam że sikorka tylko kolejna z ich rodziny
, może jeszcze zajrzy do mnie ten drugi o ktorym wspomniałeś
, ale chyba dużo ich nie ma bo jak wspomniałam tylko ten jeden osobnik przylatuje do mnie.
Ewuś zdecydowanie telewizja nie potrzebna
ważne że mimo wszystko i tak dajesz te pojemniczki z pokarmem, to przynajmniej czymś sie posilą, powiem Ci że ten mój rozrabiaka siedzi cały czas na parapecie i miauczy za tymi ptakami, mój M jeszcze zaczął go wypuszczać na balkon i przez to przyzwyczaił się i teraz siedzi przed drzwiami, łapie za klamki żeby mu tylko otworzyć i wypuścić go na dwór. Dziś wzięłam już go na taras wytarzałam w śniegu, myslałam że wymarznie i ucieknie do domu a ten zadowolony latał z jednego końca tarasu na drugi za ptakami a ja za nim żeby nie spadł bo nie ma balustrady i wdodatku jadł śnieg.
Małe wspomnienie wiosny...

Ewuś zdecydowanie telewizja nie potrzebna
Małe wspomnienie wiosny...

- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Eliza, ale miałaś fajnych gości
Cudne ptaszki, miło, że je dokarmiasz
Cebulowe poletka imponujące
Ależ to będą widoki wiosną... I już są pierwsze wschody! Oby nie za wcześnie..
Pozdrawiam serdecznie
Cebulowe poletka imponujące
Pozdrawiam serdecznie
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elizko , z drobnymi cebulami wiosennymi mam plany zmiany nasadzeń. Ma powstać ,,kulkowa'' rabata. Pomiędzy nimi posadzę cebulki . Nie mam takich ilości jak Ty. Zmieszczą się wszystkie. Rabatę wysypię korą , będą okryte cały sezon. Jest żle , że ziemia nadal nie zamarzła, to powoduje , że nadal rosną. 
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
ooo Robaczek do mnie zawitał
Witam Cie serdecznie Kasiu
Dziś kolejny nowy gość zawitał do mnie - Kos, właściwie to dziś rano jak nigdy w jednym czasie na drzewie siedziała sójka, dzięcioł i właśnie kos (nie biorąc po uwagę jeszcze sikorek i wróbli), aż nie wiedziałam którym zdjęcia mam zrobić
Jutro pokaże zdjęcia bo zapomniałam do pracy wziąść karte z aparatu
Ja jak co roku nie mogę się doczekać wiosny by zobaczyć te kwitnące cebulowe, bo z roku na rok coraz więcej ich magazynuję
Te pierwsze wschody przykryte były w sobote kompostem, a teraz dodatkowo śnieg leży, więc mam nadzieję że tym co tak śpieszno do kwitnięcia nic dzięki pierzynce nie będzie
Kasiula... zapraszam częściej
Tadku czyli ta rabatka będzie miała kształt kółeczka? jakie tam będą kwiaty? więc dopiero przyszłej jesieni będziesz ją tworzył?
To u Ciebie też cebulowe ruszyły z kopyta?

Dziś kolejny nowy gość zawitał do mnie - Kos, właściwie to dziś rano jak nigdy w jednym czasie na drzewie siedziała sójka, dzięcioł i właśnie kos (nie biorąc po uwagę jeszcze sikorek i wróbli), aż nie wiedziałam którym zdjęcia mam zrobić
Jutro pokaże zdjęcia bo zapomniałam do pracy wziąść karte z aparatu
Ja jak co roku nie mogę się doczekać wiosny by zobaczyć te kwitnące cebulowe, bo z roku na rok coraz więcej ich magazynuję
Te pierwsze wschody przykryte były w sobote kompostem, a teraz dodatkowo śnieg leży, więc mam nadzieję że tym co tak śpieszno do kwitnięcia nic dzięki pierzynce nie będzie
Kasiula... zapraszam częściej
Tadku czyli ta rabatka będzie miała kształt kółeczka? jakie tam będą kwiaty? więc dopiero przyszłej jesieni będziesz ją tworzył?
To u Ciebie też cebulowe ruszyły z kopyta?

- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
Ale radośnie 
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
Dziś znów fotorelacja ptaków, mam nadzieję że nie zanudzam was nimi
Parę ujęć dzięcioła, zauważyłam że póki co odwiedzają mnie same samce

A dziś pojawiły się 2 dzięcioły, także samce
przez nich spóźniłam się do pracy - fotorelacja była ważniejsza
zauważyłam że lubią smalec z ziarnami (czyli tą kiełbaske) bo tam najczęściej je widuję, jutro albo jeszcze dziś będzie trzeba zrobić kolejną, bo ta już praktycznie zjedzona a niecały tydzień wisi

Jak wspomniałam wczoraj, pojawiły się na raz sójka, dzięcioł i Kos..., sójkę z dzięciołem udało mi się razem uchwycić, ale całej trójki wraz z kosem niestety nie
zdjęcia troche zamazane bo robione przez szybę, nie chciałam otwierać okna by ich nie wypłoszyć.

No i Kos, aczkolwiek zdjęcie też niewyraźne bo siedział w takim miejscu gdzie ciężko było mi zdjęcie zrobić i też przez szybę - ale jest

dwie sójeczki
jedna woli smalcuś druga kukurydzę

A na koniec zlot czarownic
ktoś doliczy się ile ich tam siedzi?
(robione przez szybę, bo jak otwierałam okno to się płoszyły
)

Parę ujęć dzięcioła, zauważyłam że póki co odwiedzają mnie same samce

A dziś pojawiły się 2 dzięcioły, także samce
zauważyłam że lubią smalec z ziarnami (czyli tą kiełbaske) bo tam najczęściej je widuję, jutro albo jeszcze dziś będzie trzeba zrobić kolejną, bo ta już praktycznie zjedzona a niecały tydzień wisi

Jak wspomniałam wczoraj, pojawiły się na raz sójka, dzięcioł i Kos..., sójkę z dzięciołem udało mi się razem uchwycić, ale całej trójki wraz z kosem niestety nie

No i Kos, aczkolwiek zdjęcie też niewyraźne bo siedział w takim miejscu gdzie ciężko było mi zdjęcie zrobić i też przez szybę - ale jest

dwie sójeczki

A na koniec zlot czarownic

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Dobrze, że zajrzałam do Ciebie
Kiedyś na siatce przysiadły ptaki, które w ogóle nie pasowały do żadnych wcześniej widywanych przeze mnie-okrągłe, brązowe. Wypisz-wymaluj kosy
Sprawdziłam, że jesienią robią się brązowe. Znów się czegoś dowiedziałam 
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
No patrz też tego nie wiedziałamewamaj66 pisze:Dobrze, że zajrzałam do CiebieKiedyś na siatce przysiadły ptaki, które w ogóle nie pasowały do żadnych wcześniej widywanych przeze mnie-okrągłe, brązowe. Wypisz-wymaluj kosy
Sprawdziłam, że jesienią robią się brązowe. Znów się czegoś dowiedziałam
Ja raczej nie karmię ptaków bo i tak kocisko przegania je skacząc na szybę.
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Witaj koleżanko
jakoś zagubiłam twój wątek ale już cię odnalazłam i nadrobiłam zaległości. Pięne zdjęcia ze ślubu i z bajkowej podróży
Gratuluję i życzę wszystkiego co najlepsze dla Was. Oby ta zima była łąskawsza bo i ja w zeszłym roku straciłam narcyze i sporo lilii w tym wszystkie orientalne jakie miałam.Pozdrawiam i będę zaglądać.
-
ibizaa
- 1000p

- Kontakt:
ewamaj66 Ewuniu brązowe to są samice, a czarne z pomarańczowym dziubkiem to samce
a wiesz jak samce pięknie śpiewają??
ewa w u mnie też skacze na szybe, łapie za klamki łapkami i zębami byle tylko mu otworzyć okno czy balkon i ciągle przesiaduje na parapecie patrząc na nie, ale ptakom najwidoczniej to nie przeszkadza bo jest ich cała chmara, wcześniej przylatywało dużo sikorek a teraz naroiło się dodatkowo stado wróbli, dziś ze 20 samych wróbli naliczyłam, nie mówiąc już o sikorkach
jak tak dalej będzie to przez ptaki z torbami pójdę
Szyszuncia do mnie zajrzała
noo kobitko dawno Cie nie było ojjj dawno, zresztą ja u Ciebie też
więc wymawiać nie będę - jesteśmy kwita
Dziękujemy bardzo za życzenia, i bardzo się cieszę że zdjęcia podobają się
W zeszłym roku to chyba każdy z tego forum coś stracił z cebulowych i nie bylko przez tą zimę
póki co źle nie jest, śniegu sporo więc mrozy nie straszne
No i znów trochę wiosny...

ewa w u mnie też skacze na szybe, łapie za klamki łapkami i zębami byle tylko mu otworzyć okno czy balkon i ciągle przesiaduje na parapecie patrząc na nie, ale ptakom najwidoczniej to nie przeszkadza bo jest ich cała chmara, wcześniej przylatywało dużo sikorek a teraz naroiło się dodatkowo stado wróbli, dziś ze 20 samych wróbli naliczyłam, nie mówiąc już o sikorkach
Szyszuncia do mnie zajrzała
Dziękujemy bardzo za życzenia, i bardzo się cieszę że zdjęcia podobają się
W zeszłym roku to chyba każdy z tego forum coś stracił z cebulowych i nie bylko przez tą zimę
No i znów trochę wiosny...