Ogród teściowej, który wzięłam pod swoje skrzydła cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród teściowej, który wzięłam pod swoje skrzydła cz. 2

Post »

albo krzyczy... ja chce jeść, ja chce jeść :;230, Ewuś jeszcze krokusów i lilii :lol: cieszę sie że bedziesz miała kawałek mojego ogrodu u siebie ;:108 wiosną oczywiście prosze się pochwalić zdjęciami tu mnie koniecznie jak kwitły ;:136
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

odwiedzając dziś Twój wątek przypomniałem sobie , że mam zrobić karmnik dla ptaków (bądź coś podobnego ) :D
Widzę , że masz dużo gości :wink: :wink:
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

ja poszłam na łatwizne i kupiłam :oops: ale bardzo się cieszę że w ogóle postanowiłam go sobie sprawić, bo rajcuje mnie obserowanie teraz tych ptaszków i mając ciągle nadzieję że coraz więcej nowych gości do niego przybędzie. Zawsze wstawałam o 8:30 do pracy mając na 9 a teraz odkąd mam ten karmnik to wstaje o 7 aby wsypać jedzonko do karmnika i przez te 1,5 hodziny siedze jak ta glupia w oknie z aparatem w ręku i patrze na nie :;230
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Elizo, ten nierozpoznany ptaszek to też sikora, sikora czarnogłówka - przez chwilę myślałem, że to sikora uboga - ale ona ma szare skrzydełka, a właśnie czarnogłówka ma takie jasne wstawki na skrzydłach - tym się różnią bo są bardzo podobne
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

I po co człowiekowi telewizja? :D
U siebie jakoś nie myślę o karmniku. Kotom byłoby za dobrze :roll: Swobodnie wychodzą, więc nie warto stresować ptaków. Kiedy zima jest ostra, wywieszam pojemniki z karmą na cienkich gałązkach jabłoni-koty się na tym nie utrzymają, a ptaki dziobią, ile wlezie :D
Zakopcowałam dziś większość róż.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

any57 hej :wit dziękuję bardzo za rozpoznanie ptaszka, nawet nie wchodziłam na internet by sprawdzić jak się nazywa, czyli dobrze myślałam że sikorka tylko kolejna z ich rodziny :D, może jeszcze zajrzy do mnie ten drugi o ktorym wspomniałeś :tan , ale chyba dużo ich nie ma bo jak wspomniałam tylko ten jeden osobnik przylatuje do mnie.

Ewuś zdecydowanie telewizja nie potrzebna :D ważne że mimo wszystko i tak dajesz te pojemniczki z pokarmem, to przynajmniej czymś sie posilą, powiem Ci że ten mój rozrabiaka siedzi cały czas na parapecie i miauczy za tymi ptakami, mój M jeszcze zaczął go wypuszczać na balkon i przez to przyzwyczaił się i teraz siedzi przed drzwiami, łapie za klamki żeby mu tylko otworzyć i wypuścić go na dwór. Dziś wzięłam już go na taras wytarzałam w śniegu, myslałam że wymarznie i ucieknie do domu a ten zadowolony latał z jednego końca tarasu na drugi za ptakami a ja za nim żeby nie spadł bo nie ma balustrady i wdodatku jadł śnieg.

Małe wspomnienie wiosny...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Eliza, ale miałaś fajnych gości ;:138 Cudne ptaszki, miło, że je dokarmiasz ;:173
Cebulowe poletka imponujące :shock: Ależ to będą widoki wiosną... I już są pierwsze wschody! Oby nie za wcześnie..
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elizko , z drobnymi cebulami wiosennymi mam plany zmiany nasadzeń. Ma powstać ,,kulkowa'' rabata. Pomiędzy nimi posadzę cebulki . Nie mam takich ilości jak Ty. Zmieszczą się wszystkie. Rabatę wysypię korą , będą okryte cały sezon. Jest żle , że ziemia nadal nie zamarzła, to powoduje , że nadal rosną. ;:131
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

ooo Robaczek do mnie zawitał ;:196 Witam Cie serdecznie Kasiu :D
Dziś kolejny nowy gość zawitał do mnie - Kos, właściwie to dziś rano jak nigdy w jednym czasie na drzewie siedziała sójka, dzięcioł i właśnie kos (nie biorąc po uwagę jeszcze sikorek i wróbli), aż nie wiedziałam którym zdjęcia mam zrobić :;230
Jutro pokaże zdjęcia bo zapomniałam do pracy wziąść karte z aparatu ;:223
Ja jak co roku nie mogę się doczekać wiosny by zobaczyć te kwitnące cebulowe, bo z roku na rok coraz więcej ich magazynuję :oops:
Te pierwsze wschody przykryte były w sobote kompostem, a teraz dodatkowo śnieg leży, więc mam nadzieję że tym co tak śpieszno do kwitnięcia nic dzięki pierzynce nie będzie ;:108
Kasiula... zapraszam częściej :lol:

Tadku czyli ta rabatka będzie miała kształt kółeczka? jakie tam będą kwiaty? więc dopiero przyszłej jesieni będziesz ją tworzył?
To u Ciebie też cebulowe ruszyły z kopyta?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

Ale radośnie ;:63
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dziś znów fotorelacja ptaków, mam nadzieję że nie zanudzam was nimi :lol:

Parę ujęć dzięcioła, zauważyłam że póki co odwiedzają mnie same samce :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A dziś pojawiły się 2 dzięcioły, także samce ;:138 przez nich spóźniłam się do pracy - fotorelacja była ważniejsza :;230
zauważyłam że lubią smalec z ziarnami (czyli tą kiełbaske) bo tam najczęściej je widuję, jutro albo jeszcze dziś będzie trzeba zrobić kolejną, bo ta już praktycznie zjedzona a niecały tydzień wisi :roll:
Obrazek Obrazek

Jak wspomniałam wczoraj, pojawiły się na raz sójka, dzięcioł i Kos..., sójkę z dzięciołem udało mi się razem uchwycić, ale całej trójki wraz z kosem niestety nie :oops: zdjęcia troche zamazane bo robione przez szybę, nie chciałam otwierać okna by ich nie wypłoszyć.
Obrazek Obrazek

No i Kos, aczkolwiek zdjęcie też niewyraźne bo siedział w takim miejscu gdzie ciężko było mi zdjęcie zrobić i też przez szybę - ale jest ;:108
Obrazek Obrazek

dwie sójeczki :) jedna woli smalcuś druga kukurydzę :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

A na koniec zlot czarownic :;230 ktoś doliczy się ile ich tam siedzi? ;:224 (robione przez szybę, bo jak otwierałam okno to się płoszyły :( )
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dobrze, że zajrzałam do Ciebie :D Kiedyś na siatce przysiadły ptaki, które w ogóle nie pasowały do żadnych wcześniej widywanych przeze mnie-okrągłe, brązowe. Wypisz-wymaluj kosy :D Sprawdziłam, że jesienią robią się brązowe. Znów się czegoś dowiedziałam :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

ewamaj66 pisze:Dobrze, że zajrzałam do Ciebie :D Kiedyś na siatce przysiadły ptaki, które w ogóle nie pasowały do żadnych wcześniej widywanych przeze mnie-okrągłe, brązowe. Wypisz-wymaluj kosy :D Sprawdziłam, że jesienią robią się brązowe. Znów się czegoś dowiedziałam :D
No patrz też tego nie wiedziałam ;:oj
Ja raczej nie karmię ptaków bo i tak kocisko przegania je skacząc na szybę.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Witaj koleżanko ;:138 jakoś zagubiłam twój wątek ale już cię odnalazłam i nadrobiłam zaległości. Pięne zdjęcia ze ślubu i z bajkowej podróży ;:138 Gratuluję i życzę wszystkiego co najlepsze dla Was. Oby ta zima była łąskawsza bo i ja w zeszłym roku straciłam narcyze i sporo lilii w tym wszystkie orientalne jakie miałam.Pozdrawiam i będę zaglądać.
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

ewamaj66 Ewuniu brązowe to są samice, a czarne z pomarańczowym dziubkiem to samce :D a wiesz jak samce pięknie śpiewają??

ewa w u mnie też skacze na szybe, łapie za klamki łapkami i zębami byle tylko mu otworzyć okno czy balkon i ciągle przesiaduje na parapecie patrząc na nie, ale ptakom najwidoczniej to nie przeszkadza bo jest ich cała chmara, wcześniej przylatywało dużo sikorek a teraz naroiło się dodatkowo stado wróbli, dziś ze 20 samych wróbli naliczyłam, nie mówiąc już o sikorkach :D jak tak dalej będzie to przez ptaki z torbami pójdę :;230

Szyszuncia do mnie zajrzała :heja noo kobitko dawno Cie nie było ojjj dawno, zresztą ja u Ciebie też :oops: więc wymawiać nie będę - jesteśmy kwita ;:136
Dziękujemy bardzo za życzenia, i bardzo się cieszę że zdjęcia podobają się ;:108
W zeszłym roku to chyba każdy z tego forum coś stracił z cebulowych i nie bylko przez tą zimę ;:222 póki co źle nie jest, śniegu sporo więc mrozy nie straszne :tan

No i znów trochę wiosny...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”