Sezon 2012
- magdalen
- 200p

- Od: 26 cze 2010, o 11:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Sezon 2012
U mnie sezon zainaugurował nowo posadzony powojnik Miss Bateman, na razie tylko jeden kwiat ale jak cieszy

Pozdrawiam Magda
Loki świetnie wygląda takie zestawienie, piękne 
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Locutus, czego ty nie masz?
I hiacynty, i żonkile ( a może to były narcyzy?
) , a teraz ten cudny kolorystycznie duet powojników.
Przejrzałam wątek, bo i ja pokusiłam się o zakup powojnika. Skorzystałam z niedrogich powojników w biedronce, ale na szczęście mój rośnie, więc może to jakiś wyjątek spośród biedronkowych będzie.
Przejrzałam wątek, bo i ja pokusiłam się o zakup powojnika. Skorzystałam z niedrogich powojników w biedronce, ale na szczęście mój rośnie, więc może to jakiś wyjątek spośród biedronkowych będzie.
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Loki, śliczny duet
U mnie siedem ma pąki, choć z jeden mógłby zakwitnąć...
.
U mnie siedem ma pąki, choć z jeden mógłby zakwitnąć...
Jagódko, one często ładnie rosną tylko niekoniecznie okazują się tymi, które dali na etykietęrapunzel pisze: Skorzystałam z niedrogich powojników w biedronce, ale na szczęście mój rośnie, więc może to jakiś wyjątek spośród biedronkowych będzie.
Też mam jednego z tegorocznej dostawy z Biedronki. Już teraz widać, że nie będzie wielkokwiatowy tylko włoski. Ale z tym się liczyłam i mnie to akurat nie przeszkadza. A rośnie na razie bardzo ładnie.
- lesioc

- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Kontakt:
LOKI - bardzo fajne zestawienie! Czy mógłbym Cię poprosić o wstawienie zdjęcia z oznaczeniem odmian do tego wątku ?Locutus pisze:Cieszę się, że mój balkon może inspirować.To jeszcze dwie inspirujące fotki moich kochanych pnących szaleńców:
![]()
- Agulas74
- 50p

- Od: 9 maja 2009, o 11:28
Locutus, super
Mam pytanie - jak duża jest doniczka i jak długo clematisy już w niej rosną? Pytam, bo mam clematisa w dużej donicy i dosadziłabym może drugiego...
- rapunzel

W takim razie, jeśli mój zechce w ogóle zakwitnąć, to wstawię zdjęcia dla potwierdzenia, czy to Ville de Lyon.Francesca pisze:Jagódko, one często ładnie rosną tylko niekoniecznie okazują się tymi, które dali na etykietęrapunzel pisze: Skorzystałam z niedrogich powojników w biedronce, ale na szczęście mój rośnie, więc może to jakiś wyjątek spośród biedronkowych będzie..
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ Iwciach, Simbi & Francesca ? Dzięki. 
@ Rapunzel ? Wielu rzeczy nie mam. Robiłem niedawno listę roślin, które chciałbym mieć w ogrodzie. Lista ta miała ponad dwieście pozycji. Nie ma szans, żebym to na balkonie zmieścił.
A jeśli chodzi o moje powojniki ? to jest to trio, nie duet. Tyle że trzecim w trio jest niedorobiony Multiblue, który od The President różni się jedynie większą ilością prątniczek i ni chu-chu nie chce wykształcać pełnych kwiatów.
@ Lesioc ? Dzięki. Już pędzę do tamtego wątku.
@ Agulas ? Dzięki. Doniczka ma 28,5 cm średnicy oraz 25 cm wysokości. The President oraz Sunset rosną tam razem od roku (posadzone jako metrowe karły już w zeszłym sezonie osiągnęły obecne rozmiary i ich drugie kwitnienie w 2011. roku było równie obfite, co obecnie). Multiblue dosadziłem w styczniu bieżącego roku.
Pozdrawiam!
LOKI
@ Rapunzel ? Wielu rzeczy nie mam. Robiłem niedawno listę roślin, które chciałbym mieć w ogrodzie. Lista ta miała ponad dwieście pozycji. Nie ma szans, żebym to na balkonie zmieścił.
@ Lesioc ? Dzięki. Już pędzę do tamtego wątku.
@ Agulas ? Dzięki. Doniczka ma 28,5 cm średnicy oraz 25 cm wysokości. The President oraz Sunset rosną tam razem od roku (posadzone jako metrowe karły już w zeszłym sezonie osiągnęły obecne rozmiary i ich drugie kwitnienie w 2011. roku było równie obfite, co obecnie). Multiblue dosadziłem w styczniu bieżącego roku.
Pozdrawiam!
LOKI
- Agulas74
- 50p

- Od: 9 maja 2009, o 11:28
Locutus dzięki! Moja doniczka jest nawet większa, więc spróbuję!
Miałam na balkonie 2 lata Jackmanii, w tamtym roku był naprawdę wielki, w tym zimą chyba przemarzł (a właściwie to na przedwiośniu, bo w lutym miał już pąki), wykopałam go i okazuje się, że korzenie wcale nie były ogromne. Znacznie mniejsze niż np. u winobluszczy, które też hoduję. Spróbuję więc z dwoma.
Miałam na balkonie 2 lata Jackmanii, w tamtym roku był naprawdę wielki, w tym zimą chyba przemarzł (a właściwie to na przedwiośniu, bo w lutym miał już pąki), wykopałam go i okazuje się, że korzenie wcale nie były ogromne. Znacznie mniejsze niż np. u winobluszczy, które też hoduję. Spróbuję więc z dwoma.
Oto mój zeszłoroczny powojnik. W tej chwili jest w pełni kwitnienia. To odmiana Guernsey Cream.

Rośnie z nim w jednej doniczce powojnik włoski (również zeszłoroczny) odmiany Etoile Violette. W tej chwili jeszcze malutki, bo nisko cięłam.
A poniższy to niedawny zakup z Biedronki. Na opakowaniu był Ville de Lyon, ale już jak tutaj wiele osób pisało raczej nie będzie się zgadzać. Patrząc na jegi liście mam nieodparte wrażenie, że to jakiś włoski. Zdjęcia pokazują jak ładnie podrósł.
. Widać go na pierwszym zdjęciu obok GC.

Rośnie z nim w jednej doniczce powojnik włoski (również zeszłoroczny) odmiany Etoile Violette. W tej chwili jeszcze malutki, bo nisko cięłam.
A poniższy to niedawny zakup z Biedronki. Na opakowaniu był Ville de Lyon, ale już jak tutaj wiele osób pisało raczej nie będzie się zgadzać. Patrząc na jegi liście mam nieodparte wrażenie, że to jakiś włoski. Zdjęcia pokazują jak ładnie podrósł.
. Widać go na pierwszym zdjęciu obok GC.- rapunzel

Kasiu, mój jest taki sam, bo tez kupiony jako Ville de Lyon. Problem będę mieć wtedy jak zapakowali jakiś, co nie zakwitnie na północnym balkonie. 
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeszcze kilka dni i zakwitnie i moja Józefinka