Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Post »

Jolu, piękne wiosenne dekoracje ;:167 Uwielbiam takie ozdoby w domu - dzięki nim jest przytulnie, klimatycznie ;:170
Twój ogród nawet zza okna w pochmurny dzień wygląda zjawiskowo, zdjęcia zawsze mile widziane ;:108
A wysiewy...fiu,fiu ;:180 Moja lobelia i kobea może się schować pod parapetem.. ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

malgocha1960 Gosiu tak prawdę mówiąc to myślałam ,że ta trawka odstrasza koty ;:oj ale kupując podsłuchałam rozmowę pań ,że to przysmak dla kotów, który wspomaga funkcjonowanie układu pokarmowego kotów. Ale u mnie znalazła honorowe miejsce jako wiosenna ozdoba. Wysiewa się ją z nasion, można ją przycinać i podobno może rosnąć w gruncie :?:

robaczek_Poznan ;:196 miłe jest to co piszesz. I ja też lubię wszelakie własnoręczne ozdoby - one dają klimat i satysfakcję ,że są jedyne i niepowtarzalne
Zawsze sobie obiecywałam , że nie będę wydawała na jednoroczne tylko zrobię sama sadzonki - co z tego będzię ;:oj zobaczymy
A zdjęcia :?: dalej nie ma co u mnie focić - wszystko takie jak było, a kwitnące w takiej ilości , że się gubią na takiej wielkiej przestrzeni. Ja jestem zwolenniczką fotek pokazujących całe kompozycje ogrodowe więc pojedynczych kwiatuchów nie cykam ;:219

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Jolu, gdzieś Cię zgubiłam, ale już naprawiłam mój błąd :) A teraz idę poogladać Twoje cudności !
Podziwiam Twoje zdolności szydełkowe, serwety i firanki są przepiękne ;:215
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja myślałam że dużo posiałam :;230 :;230
Nie no, to ze mną wszystko ok. Ale Ty chyba na jakąś rehabilitację będziesz się musiała udać po takim sadzeniu, bo kręgosłup odmówi współpracy ;:202 No oby nie ;:174
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gatita witaj ponownie w moim wątku :wit Fajnie, że moje dziergadełka Tobie się podobają :tan to bardzo motywuje , kiedy inni chcą oglądać i chwalą moje prace. Dziękuję ;:196

April Joluś to jeszcze nie wszystko... reszta stoi na parapecie w domu. A co do kręgosłupa to on już dawno nadaje się do rehabilitacji :lol:

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Piękne wysiewy i wspaniałe dekorację :lol: Czekam na nowinki z ogrodu ...
Do galerii już zaglądam super że stworzyłaś bo jedna bluzeczka chodzi za mną od dawna i firaneczka warta podpatrzenia :wit
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

Jolu sto lat mnie u ciebie nie było, bo cię zgubiłam :? ;:196
ale już jestem :D
ozdoby świąteczne cudaśne, takie w moim stylu, widzę, że nawet pierdoły na parapetach masz takie jak ja uwielbiam, zawsze na takie cudeńka poluję gdzieś na targach staroci
serwetki też dziergam w miarę możliwości czasowych
z tymi cebulowymi pod funkiami, to świetny pomysł, bo u mnie też zanim one wyjdą to takie puste brzydkie miejsca, trzeba by było faktycznie to jakoś zagospodarować :D
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Co tu taka cisza? piekny ogród i wiosny nie widać?
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Jolu, czy u ciebie jak rozchyli się iglaki też są suche w środku?
Awatar użytkownika
pisanka
100p
100p
Od: 21 lip 2011, o 08:34

Post »

Cieszę się że trafiłam do tak pięknego ogrodu ;:138 , szukam po FO inspiracji bo jestem w trakcie zakładania nowego ogrodu i w Waszym "Tajemniczym zakątku" znalazłam wiele świetnych rozwiązań ,pomysłów i porad . Dziękuję ;:180
Pozdrawiam - Hanka
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit :wit ach... ta mroźna zima bez śniegu zrobiła tyle szkód w naszym ogrodzie , że płakać się chce ;:98 wymarzło tyle roślinek - moje piękne , kształtowane przez lata forsycje wcale nie zakwitły albo ledwo , ledwo...ledwo co zakwitły - mały kwiatuszek tu i tam... a moje ulubione wierzby ? ... trzy wierzby szlag trafił... nie wspomnę o żurawkach... przecież miałam z 60 różnych odmian - a chyba mało z nich zostało...ach... nawet bukszpany i bzy przemrożone... żal... tylko żal... ;:185

Beata T ... no i jak tu pokazywać nowinki ogrodowe kiedy nic nie kwitnie??? Robótek nowych wiele oj bardzo wiele... powstało ale nie mam kiedy ich dodać do galerii... no to do dzieła Beaciu - będę kibicowała nowej bluzeczce, a jak coś trzeba to chętnie podpowiem ...

kropka010 to już zadecydowane - u mnie cebulowe będą obok host, a ich listki będą służyły w zimie jako kołderka ;:108... , a stylowe ozdoby zawsze były w moim guście - miło, że się podobają.

April Joluś dzisiaj cyknęłam wiele fotek ale w słońcu więc nie wiem czy coś z tego będzie - jeśli tak to wieczorkiem coś? pokażę - ale specjalnie nie ma co , bo serio nic u mnie nie kwitnie ;:223

ewa_tuli Ewuś- aż poleciałam rozchylać wszystkie swoje kuleczki i poduszeczki iglakowe -raczej wszystkie duże wieloletnie iglaczki mają susz w środku - to się chyba nazywa susza fizjologiczna. Jedynie te , które kształtowane są na małe zachowują ładny , zielony pokrój ;:108 W ubiegłym roku mój najstarszy kształtowany iglaczek przemarzł na wierzchu wszystkich poduszeczek- zostawiłam go nie przycinając i teraz boczne gałązki ładnie podrosły więc trzeba będzie "dosztukować" , by cieszyły dalej swoim wyglądem ;:oj

pisanka witaj miły gościu :wit dziękuję za odwiedzinki i pozostawiony tak sympatyczny wpis... Cieszę się , że znalazłaś coś co będziesz chciała zastosować u siebie w ogrodzie. Wiele lat pracowaliśmy nad zagospodarowaniem tego trudnego terenu więć to co piszesz jest dla nas nagrodą ;:108 dziękujemy i zapraszamy do dalszego spacerku ;:180

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i obiecane zdjęcie , troszeczkę prześwietlone słoneczkiem wiosennym...:

Mój tarasik:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrowionka
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Joluś nareszcie pokazujesz moje ukochane forumowe zakatki !!
Piekna wiosna w moich ulubionych górach ;:167
Nie wiem jak to robisz i na czym polega fenomen Waszego ogrodu on jest taki słoneczny i wesoły ,az chce się pospacerować ...może kiedyś mi się uda w realu zobaczyć Twoje cudne włości :wink:
Podziwiam Was za smak ,gust i niezmożoną siłę w kształtowaniu marzeń ;:180
Buziaki ze Śląska ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Trochę głupie pytanie, Jolu możesz mnie uświadomić, czy na takie ilości kamieni i kamyczków to trzeba występować o jakąś zgodę :?: :?:

-- 25 kwi 2012, o 19:38 --

A na jednym ze zdjęć to nawet góry masz jakies takie chorwackie :tan
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ha-NN-aH
50p
50p
Od: 8 sie 2011, o 09:13

Post »

Dech zapiera ten piękny ogród. Chyba każdą wolną chwilę spędzacie na pracy przy roslinach. Niesamowite. ;:63
ZAPRASZAM >>>Ogród ze stawem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”