Miłej pracy
Leśny ogród Moni68 cz.10
- gatita
- 500p

- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Leśny ogród Moni68 cz.10
Moniu, wpadłam z rewiztytą.... piękna wiosna u Ciebie
Miłej pracy
Miłej pracy
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Dorotko, na razie robią wiosnę tegoroczne prymulki
Kiścienie zawsze u mnie dobrze zimują, nawet tegoroczna bezśnieżna zima im nie zaszkodziła. Ten na zdjęciu jest młodziutki- dostałam go ubiegłej wiosny w prezencie. Osobiście nie przycinałabym- można oberwać zmrożone liście lub poczekać, aż same opadną.
Dziękuję, Agatko
Kiścienie zawsze u mnie dobrze zimują, nawet tegoroczna bezśnieżna zima im nie zaszkodziła. Ten na zdjęciu jest młodziutki- dostałam go ubiegłej wiosny w prezencie. Osobiście nie przycinałabym- można oberwać zmrożone liście lub poczekać, aż same opadną.
Dziękuję, Agatko
- jarko

- Od: 1 cze 2010, o 17:26
Monika. Nie przesadzaj, masz już kolorowo, widać że wysprzątane, nie widać strat zimowych.
U mnie, po tej nietypowej zimie, jeszcze nigdy tak żle nie wyglądały azalie japońskie, są do radykalnego cięcia i odbudowy korony krzewów. Jesienne nasadzenia róż nie wyglądają lepiej.
pozdrawiam.
U mnie, po tej nietypowej zimie, jeszcze nigdy tak żle nie wyglądały azalie japońskie, są do radykalnego cięcia i odbudowy korony krzewów. Jesienne nasadzenia róż nie wyglądają lepiej.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monisiu no to uporałaś sie z porządkami na rabatkach . Czy te prymulki to już tak kwitną ,albo to dopiero dosadzone
. Kolorowo zaczna sie robić w leśnym ogrodzie . Znowu sie ochłodziło i wieje mrożny wiaterek 
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko
Jeśli się zrobi ciepło ( w końcu
) to Twój las szybko się zazieleni
; może i ma swoje minusy ale rośliny na pewno w nim lepiej zimują - jak choćby ten kiścień
.
Niedawno napisałam na Forum, że nie lubię pierwiosnków, ale nie znałam ząbkowanych i te jednak lubię, nawet bardzo
Miłek - bardzo oryginalny, każda taka roślinka o tej porze roku jest wręcz na wagę złota
.
Jeśli się zrobi ciepło ( w końcu
Niedawno napisałam na Forum, że nie lubię pierwiosnków, ale nie znałam ząbkowanych i te jednak lubię, nawet bardzo
Miłek - bardzo oryginalny, każda taka roślinka o tej porze roku jest wręcz na wagę złota
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Witaj Monia
Gdzieś mi się zawieruszyłaś, ale juz cię mam
Piękne fotki z Kuby ! Wycieczka rewelacyjna !!! Zachwycam się fotkami i praktycznie czuję ten gorący kubański rytm bijący z laptopa
Widzę, że wiosna i u Ciebie się pojawiła ! W końcu i we własnych ogrodach mamy troszkę koloru !
NO i muszę CI powiedzięć, że zdecydowałam się na posadzenie u siebie RH
Bo jak do tej pory, to podziwiałam je w zaprzyjaźnionych ogrodach i dumałam, dumałam... dumałam... No ale decyzja podjęta, rabata trochę przeorganizowana i są
Jestem ciekawa jak sobie u mnie dadzą radę
bo ziemia gliniasta, ale robiłam co mogłam żeby miejsce przygotować jak najlepsze !
Gdzieś mi się zawieruszyłaś, ale juz cię mam
Piękne fotki z Kuby ! Wycieczka rewelacyjna !!! Zachwycam się fotkami i praktycznie czuję ten gorący kubański rytm bijący z laptopa
Widzę, że wiosna i u Ciebie się pojawiła ! W końcu i we własnych ogrodach mamy troszkę koloru !
NO i muszę CI powiedzięć, że zdecydowałam się na posadzenie u siebie RH
- kubanki

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Moniko, już kiedyś bywałam w Twoim ogrodzie i niezmiennie budził mój zachwyt. Taki dziki i wtopiony w otoczenie, w te kilkudziesięcioletnie sosny.
Już na całego budzi się ze snu zimowego. Żurawki w wielu ogrodach ucierpiały, nie wiem czy całkiem mi wymarzły, ale niektóre wyglądają niestety fatalnie.
Napisałabyś (mam nadzieję, że nie po raz setny) czy te kamienie to same tak pięknie zarosły mchem, czy jakoś je wspomogłaś? Te z drugiego zdjęcia z ostatniej serii?
Już na całego budzi się ze snu zimowego. Żurawki w wielu ogrodach ucierpiały, nie wiem czy całkiem mi wymarzły, ale niektóre wyglądają niestety fatalnie.
Napisałabyś (mam nadzieję, że nie po raz setny) czy te kamienie to same tak pięknie zarosły mchem, czy jakoś je wspomogłaś? Te z drugiego zdjęcia z ostatniej serii?
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Moniczko powolutku ale pięknie budzi się leśny ogród, 
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Teraz rozumiem, że cały czas sprzątałaś ogród, bo czyściutko w nim, aż miło.
Stratami nie przejmuj się, bo nie znam osoby, która nie musiała pożegnać kilku/kilkunasty roślinek.
Ja sama przestałam już liczyć straty, bo w tej chwili główkuję, co posadzić w puste miejsca.
Cieszę się, że miłek postanowił w końcu zakwitnąć, choć muszę przyznać, że liście też ma niczego sobie
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Moniko, miłek zjawiskowy
Do kwitnienia zabiera się u mnie palczycha. W tym roku pójdzie z doniczką do gruntu, bo podobno dobrze sobie radzi.
Do kwitnienia zabiera się u mnie palczycha. W tym roku pójdzie z doniczką do gruntu, bo podobno dobrze sobie radzi.
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Moniko...pięknymi kwitnieniami rozpoczęła się u ciebie ta wiosna. Kolorowe prymulki wprowadzają iście wiosenny nastrój.
. Także coś pewnie dosadzę..bo na te moje nie mam co liczyć. Nawet pierwiosnki przemarzły.
Z żurawek została połowa a i tej nie jestem do końca pewna. Przesyłam
aby ci przyjemniej się pracowało w leśnym. 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
U mnie tez trochę przemarzło . na żurawki jeszcze czekam , nie raz odbijały od korzeni a wyglądały jakby już nic z nich nie było .. Dostałam wiadomość że mają nadejść zamówione kwiaty że Świata Cebul .. szkoda tylko że znowu zrobiło się jesiennie w ogrodzie , a nadają jeszcze przymrozki więc będe je musiała przetrzymać w szklarni .. .
Moniko, warto czekać, by móc oglądać takie obrazki, jak z Twojego ogrodu
U Ciebie wiosna wcale nie jest niemrawa, widać że schronione w otulinie lasu rośliny mają się lepiej niz w przeciętnym ogrodzie...
Ja nie mogę się doczekać maja i wybuchu wszelkich zieloności i kwitnienia ulubionych roślin
Pozdrawiam Cię serdecznie, A.
Ja nie mogę się doczekać maja i wybuchu wszelkich zieloności i kwitnienia ulubionych roślin
Pozdrawiam Cię serdecznie, A.
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Moniś
śliczna wiosenka u ciebie

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21