Witam!
To mój pierwszy post na tym forum, a piszę go żeby zameldować, że zaraziłaś mnie hydroponiką i właśnie czekam na paczkę z akcesoriami.
Mam malutko kwiatów - kilka papirusów, dwa grudniki, paprotkę i cztery storczyki (na balkonie jeszcze aksamitki i kocimiętkę). Miałam jeszcze kilka innych ale musiałam znaleźć im nowe domki ze względu na to, że od roku mam dwa kotki, a kwiatki te okazały się być szkodliwe dla kociaków. To właśnie przez kociaki trafiłam na trop hydroponiki i Twój wątek. Otóż nabyłam kilka papirusów - dla ozdoby mieszkania, a i dla kociaków do podgryzania. Jakoś słabo mi rosły. Wyczytałam, że powinny mieć dużo wody wręcz dobrze jest zrobić w doniczce błotko. No i tak sobie pomyślałam o uprawie bez ziemi, bo przeraziła mnie myśl, że do takiego błotka kociaki wsadzą łapki, a potem rozniosą mi je po całym domu. Jak chyba każdy nieobeznany z tematem wyobrażałam sobie uprawę hydroponiczną jako doniczkę pełną kamyczków i zalaną wodą z odżywką do pełna.

Ale trafiłam na Twoje wątki, dowiedziałam się wielu rzeczy i mnie wciągnęło. Teraz planuję przesadzić nie tylko papirusy, ale i pozostałe kwiatki. No ale na razie tak jak pisałam niecierpliwie czekam na przesyłkę.
Tak więc dziękuję za inspirację i mam nadzieję, że będziesz mnie wspierać dobrymi radami?
Pozdrowionka!