Wymiary tunelu mam podobne i nie był za duży
Tunel jaki kupić
- delfi
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 7 mar 2011, o 13:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tunel
Moje krety? też, żadnych specjalnych szkód nie wyrządzają w tunelu, czasem jakiś kopiec i to wszystko. A jest ich sporo. W ubiegłym sezonie, też wyhodowałam (tak mi się wydaje przynajmniej
)piękne pomidory i to na byle jakiej ziemi i kamieniach właśnie. W tym roku ziemia powinna być już lepiej uprawiona.
, ale za to mam mnóstwo pysznych sosów i ketchupu.
- ANalfabeta
- 200p

- Od: 2 lip 2011, o 11:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję za szybkie odpowiedzi.
W takim razie wstepnie budżet z ochrony przed kretami idzie na inne zakupy.
Co do powierzchni dodam, że kilka odmian idzie tez do gruntu. Docelowo pewnie ok. 3/4 tego co w tunelu.
W takim razie wstepnie budżet z ochrony przed kretami idzie na inne zakupy.
Co do powierzchni dodam, że kilka odmian idzie tez do gruntu. Docelowo pewnie ok. 3/4 tego co w tunelu.
Stare chińskie przysłowie mówi: ?Jeśli nie masz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie.
-
Pawcio0086
- 50p

- Od: 5 lut 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Kolegę. Ja nie bawiłbym się w wybieranie ziemi. Usunięcie 10 metrów sześciennych ziemi to niezła zabawaANalfabeta pisze:Hej,
Jest też sprawa podłoża. Obecnie w tym miejscy jest trawnik, żeby nie powiedzieć łąka na której 3 lata temu uprawiane były ziemniaki. Wstepnie myślę nad wybraniem ziemi ok 30-40cm wgłąb. Wyłożenie dołu sietką przeciw kreton - co Wy na to ? W to miesjce nawiezienie ziemii uprawianej corocznie z głębokości max 20cm wymieszanej z obornikiem krowim wymieszanym z ziemią (dostawa od hodowcy krów z wybiegu dla bydła).
Dobrze kombinuje ?
Pozdrawiam Paweł
Niemożliwe to jest tylko zapłacić kartą w Biedronce;)
- ANalfabeta
- 200p

Czyli zerwać jedynie trawe (humus ?) przekopać z czymś konkretniejszym i jazda ?Pawcio0086 pisze: Witam Kolegę. Ja nie bawiłbym się w wybieranie ziemi. Usunięcie 10 metrów sześciennych ziemi to niezła zabawa. A tak poważnie mówiąc to nieużytkowana rolniczo ziemia nie jest taka zła. Jeśli taką nowinę wzbogacisz o materię organiczną w postaci obornika to naprawdę szkoda Twojej pracy z jej wymianą.
Stare chińskie przysłowie mówi: ?Jeśli nie masz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie.
-
ostatnia szansa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 lis 2009, o 18:14
Przenosząc tunel na nowe miejsce przekopaliśmy trawnik dodając resztki z kurnika (kurki miały ścielone liśćmi z ogrodu) jesienią i wiosną posadziliśmy pomidory. W pierwszym roku były piękne
.
Moje nowe imię Szansa 
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
-
Pawcio0086
- 50p

Dokładnie tak jak mówiszANalfabeta pisze: Czyli zerwać jedynie trawę (humus ?) przekopać z czymś konkretniejszym i jazda ?
Pozdrawiam Paweł
- ANalfabeta
- 200p

Dziękuje.
Cieszę się, że prostsze metody pomogą.
Dzięki temu zaoszczędze czasu i środków.
Cieszę się, że prostsze metody pomogą.
Dzięki temu zaoszczędze czasu i środków.
- ewikk77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2010, o 21:21
Taka wypoczęta ziemia nawet lepsza, w końcu kiedyś po to stosowali trójpolówkę (żeby tzrci kawałek odpoczywał
). Tak jak pisali poprzednicy jak masz jeszcze obornik, to będą piękne pomidorasy 
pozdrawiam Ewa
- Damroka
- 100p

- Od: 28 cze 2009, o 19:02
Też mnie korciłokrykiet66 pisze:A czy ktoś próbował zgrzać folię tzw. prostownicą do włosów, chyba prościej niż zabawa z żelazkiem?
Pozdrawiam serdecznie,
Iwona
Iwona
Uważać jedynie należy na robactwo , szczególnie na drutowce - mogą nieżle podgryzać np. sałatęANalfabeta pisze:Czyli zerwać jedynie trawe (humus ?) przekopać z czymś konkretniejszym i jazda ?Pawcio0086 pisze: Witam Kolegę. Ja nie bawiłbym się w wybieranie ziemi. Usunięcie 10 metrów sześciennych ziemi to niezła zabawa. A tak poważnie mówiąc to nieużytkowana rolniczo ziemia nie jest taka zła. Jeśli taką nowinę wzbogacisz o materię organiczną w postaci obornika to naprawdę szkoda Twojej pracy z jej wymianą.
Pozdrawiam bobek
Życie jest za krótkie żeby marzenia mogły czekać.
Życie jest za krótkie żeby marzenia mogły czekać.
-
Pawcio0086
- 50p

Trzyletnie zadarnienie nie powinno sprawiać kłopotów ze strony "drutowców". Co innego takie łąki z dziada pradziada to jest istna masakra. 
Pozdrawiam Paweł
- McMArchewka
- 1000p

- Od: 13 lut 2012, o 21:28
Nie widzę sensu w kupowaniu gotowych tuneli foliowych, taniej wyjdzie robiąc taki samemu.magda1975 pisze:Czy ktoś posiada tunele foliowe z firmy L...-macie z nimi jakieś doświadczenia?są godne polecenia?
- smonika
- 500p

- Od: 29 gru 2008, o 18:51
Potwierdzam
Profesjonalne tunele dobrej jakości z metalową konstrukcją są bardzo drogie, natomiast te tanie proponowane dla amatorów to badziewie. Lepiej zaplanować sobie wielkość i samemu zrobić.
Profesjonalne tunele dobrej jakości z metalową konstrukcją są bardzo drogie, natomiast te tanie proponowane dla amatorów to badziewie. Lepiej zaplanować sobie wielkość i samemu zrobić.
Pozdrawiam, Monika