Madzik i jej zieloni podopieczni

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
myszkas21
500p
500p
Od: 12 mar 2010, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Madzik i jej zieloni podopieczni

Post »

Piękna aranżacja. Na prawdę pomysłowa ;:138 ;:138 ;:138 ;:3 ;:224
Pozdrawiam Sylwia
Moje roślinki
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p
Od: 12 lip 2010, o 22:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie :wit
Arletko, Krysiu, Reniu, Elu, Sylwio - dziękuję dziewczyny ;:196
elcia1974 pisze: A tak swoją drogą, u mnie w domu to nawet porządnej wiertarki nie ma (żeby zawiesic kwietnik oczywiście :wink: )
nie mówiąc już o dłutku. :;230
O wiertarce to już nie wspomnę :;230 My mamy wiertarkę, ale nie możemy nią wywiercić żadnej dziury w "wielkiej płycie", z której jest zbudowany nasz blok. Normalnie jakiś koszmar, mam dwa kwietniki do zawieszenia i półkę, dokładnie 5 dziur do zrobienia i wszystkie są rozpoczęte, po pół cm dało radę, dalej nie szło ;:223 Ale to jak to robiliśmy no to śmiech na sali :;230 Maciek na stoliku albo na drabinie, ja oparta o niego, on napiera na ścianę z wiertarą a ja na niego, dopycham :;230 Teraz czekamy na szwagra z wiertarką, jaką używają na budowach.

Dziś znów fotograficznie :) W końcu przemogła się, utrzymała kwiaty i rozkwitła - moja Bella :tan Jednym pękiem kwiatów, no ale to zawsze coś, zważywszy na to, że od dłuższego czasu nie kwitła, bo musiała odchorować walkę z przędziorkami.

Obrazek Obrazek

Teraz biegnę do Was trochę nadrobić zaległości :)
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu kompozycja piękna, baaaardzo mi się podoba ;:63 ;:63
Gratuluję kwiatuszka na Belci ;:196
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Kwiatuszek piekny.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Madziu ;:152 ;:152 ;:152 ja też tak chcę ;:224 cudowne ma kwiatuszki Twoja bellcia ;:224 a jak z zapachem? Jak ja bym chciała aby moja już zakwitła choćby jednym kwiatkiem ;:224
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

bardzo ładny ten pieniek, nie wiedziałam, że takie coś można zrobić :oops: zdolna jesteś.
dziś widziałam łosie rogi w hurtowni kwiatowej.
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Śliczne kwiatuszki, więcej takich życzę.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Madziu zachwyciłam się twoja pomysłowością. Nie przypuszczałam, że ze starego spróchniałego drzewa może wyjść tak przepiekna kompozycja.
Natomiast co do narzędzi w domu, to u mnie znajdziesz wszystko przez wiertarki i dłutka patrząc ale ja ich nie używam, bo jakby nie daj coś się popsuło to M by mnie zjadł :twisted: . Także zawsze grzecznie czekam aż się zdecyduje i weźmie do roboty,.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Madzik_J-Ch pisze:
My mamy wiertarkę, ale nie możemy nią wywiercić żadnej dziury w "wielkiej płycie", z której jest zbudowany nasz blok. Normalnie jakiś koszmar, mam dwa kwietniki do zawieszenia i półkę, dokładnie 5 dziur do zrobienia i wszystkie są rozpoczęte, po pół cm dało radę, dalej nie szło ;:223 Ale to jak to robiliśmy no to śmiech na sali :;230 Maciek na stoliku albo na drabinie, ja oparta o niego, on napiera na ścianę z wiertarą a ja na niego, dopycham :;230 Teraz czekamy na szwagra z wiertarką, jaką używają na budowach.
To musiał byc niezapomniany widok. :;230
Ja do wiercenia dziur wołam sąsiada. ;:224

A belcia pięknie zakwitła. ;:138
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Madziu znam ból wiercenia w wielkiej płycie i wiem, że bez udaru ani rusz. Ale czytając jak wy to robicie też nieźle się uśmiałam. :;230 :;230
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »

Madziu,piekna kompozycja.Ostanio widzę,że dziewczyny własnie wykazują się w tym temacie.A jak następnym razem bedzie Ci smutno to wal do mnie jak w dym :D Możemy sobie nawet na piwko wyskoczyc albo na tańce dańce :;230
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

Obrazek

Taki widoczek, to i ja bym chciała zobaczyć na swojej Belci. :wink: :roll: ;:108
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23

Post »

Ach ta bella niesamowite urokliwe kwiaty ma, gratuluję wygranej walki z przędziorami i w dodatku zakwitnięcia ;:138 , a kompozycja naprawdę w dechę :wink: nie spodziewałam się tak pięknie wyeksponowanych łosich a co do smutnego dzionka to nie przejmuj się aż tak mocno, na pewno mama rozumie okoliczności ;:196
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p
Od: 12 lip 2010, o 22:51

Post »

Dziewczyny - Beatko, Aniu, Arletko, Moniko, Reniu, Elu, Krysiu, Anetko - Bella dziękuje bardzo za komplementy. Aż z zachwytu nad sobą pokazała kolejne maleńkie pączuszki, naliczyłam 5 kępek, ale zobaczymy jak jej pójdzie z utrzymaniem. Kwiaty pachną cudnie :) A Łosie na pieńku też puszczają kolejnego listka :)
Wiercenie sobie odpuściliśmy teraz, teść ma kupować wiertarkę jakąś mocną, ale chyba będzie musiał sprowadzić taką, co to w kopalniach skały nawiercają :;230
Dorotko, lepiej uważaj, bo nie znasz dnia ani godziny, kiedy mnie chandra złapie ;:136 :tan

Pamiętacie mojego Asparagusa Pierzastego. Nie tak dawno zaczęły obsychać mu listki, na tyle, że aż w końcu wyciągnęłam go z osłonki i okazało się, że na dnie są grudki ziemi, takie charakterystyczne dla robali w ziemi. No i akcja przesadzanie pod koniec września :roll: Jak oczyściłam go z ziemi znalazłam w niej 3 robale, takie dżdżownicowate długości około 3 cm. Wstrętne, wielkie robale. Duża część korzeni była zjedzona, wycięłam je na tyle, że zmieścił się do dużo mniejszej doniczki. Wycięłam wszystkie gałązki, naciągnęłam torebkę nylonową na doniczkę i na parapet. Ściągnęłam woreczek jak tylko pokazały się pierwsze gałązki. Po kuracji, od poniedziałku 20.09 Asparagus wygląda już całkiem nieźle i widać już nowe gałązki. Na szczęście :)

Obrazek

Pęd kwiatowy Rosiczki, niestety rozwija się po jednym kwiatku, który żyje stosunkowo krótko. Tu w duuuużym powiększeniu :)

Obrazek

A teraz dowód, że to forum to niezłego Gałgana z człowieka robi :;230
W poczekalni u lekarza sobie byłam, a wiadomo, jak się człowiekowi nudzi to zaczyna się rozglądać i ...

Obrazek

Krysia będzie się ze mnie śmiała, że u niej w wątku dopiero co pisałam, że ja to mam swoją Bellę a do reszty to jakoś mnie nie ciągnie, no a tu masz - taki numer :lol:
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23

Post »

Narobiłaś się przy asparagusiku ale było warto ;:138 , fajne pączusie ma rosiczka a co do złego uczynku który uczyniłas to napiszę Ci... co tak mało tych sadzoneczek,co?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”