I moje też

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
elaipawel4
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 16:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: I moje też

Post »

Super że fiołeczki dobrze się mają a imbir jak na drożdżach leci w górę.
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 27 sie 2008, o 22:51

Post »

Dominiko, mam ich trochę więcej, ale coś zaniedbuję, nie robię im zdjęć. Muszę się poprawić, w czwartek. Twoje gałązeczki wypuszczają już nowe maleństwa, wczoraj patrzyłam i zdziwiłam się. Może zakwitną w tym roku, chociaż to nieprawdopodobne.

Elu, zobacz jakie mam podwójne kwiatki na niebieskim fiołku. Białe, z czasów niedomagania i nowe niebieściutkie w paseczki.
Awatar użytkownika
mika78
200p
200p
Od: 17 lip 2009, o 08:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kingo cieszę się że badylki odemnie się przyjęły,te od Ciebie też puszczają nowe listki,czekam na zdjęcia :D
Pozdrawiam Dominika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=32176" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Imbir super!
Jestem ciekawa jak bedzie wygladał jak bedzie gdy bedzie wiekszy
Awatar użytkownika
elaipawel4
1000p
1000p

Post »

Kongo wygląda jakby byly dwa w jednej doniczce, bardzo ładnie.
Ela
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Kingo- Przyszłam się przywitać :wit
Masz piękną kolekcję kwiatów,Twoje parapety wyglądają pięknie.
Jak będę miała troszkę więcej czasu to zawitam na dlużej do Ciebie ;:108 ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Droga Kingo, wiemy jakie masz piętrowe parapety przy oknach, ale jak masz duży taras? Tego chyba nie napisałaś a oglądając zdjęcie tarasu w zimie, to wydaje się dość duży. Tak jest, czy tylko zdjęcie trochę przekłamuje? Dzisiaj świeci słoneczko, mróz mały, tylko - 3 stopnie. A ja dalej szukam wiosny, może jest u Ciebie.?
pa. Z ze mnie taki budowlaniec jak z koziej d... trąba. Pięć lat szkoły średniej, matura i 27 lat pracy w administracji budowlanej w dziale technicznym. Z budowaniem miałam do czynienia tyle, co w szkole praktyki. Czyli prawie nic... :;230 ;:223 :;230 Mój M też budowlaniec, kuzynka męża też. Moja kuzynka i 3 kuzynów też. Dobrze, że dzieci poszly w innym kierunki: Kasia ekonomista, Pietrek elektryk po średniej. ;:108 ;:108
Całuski dla Kochanej Kingi, pa ;:196 ;:196 :heja
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kochana Stasiu,napisałam jaki duży mam taras, ale ta wiadomość gdzieś daleko, więc powtarzam: ma 14,5 m2, mam tam winogrono owocujące od 2 lat, dzikie wino zasłaniające wywietrznik śmierdzący, 5 róż,7-8 donic z tulipanami, narcyzami, szafirkami, scillami niebieskimi, puszkinią i wszystkim co można wystawić na taras jak już będzie cieplej. Mam jeszcze letnie cebulki, mieczyki, zefirantusy różowy i biały aksamitki, petunie, lawendę , rożne mięty,tymianek, melisa, szczypiorek czosnkowy, cząber, bazylię,.Dzisiaj znów odsłoniłam moje cebulki, piękne słonko jest, oto fotki;

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

goździki dobrze tez przezimowały, ale dowodem na obecność wiosny są mrówki, które mieszkają od lat na moim tarasie, obudziły się i w dzień łażą po podłodze, karmię je jabłkiem, najbardziej to lubią.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Kingo! ;:167
Dziękuję bardzo za obszerne wyjaśnienie w sprawie tarasu. Wielkość sugeruje, że jest dość duży, ale to co potem wymieniłaś :shock: , oznacza, że przez trzy pory roku jest bardzo mały, za to zielony, ukwiecony i pachnący. Wyobraźnia podpowiada mi ten piękny widok. Musisz mieć cudownie ;:138 . Jak sobie z tym radzisz? A podlewanie?
Ja kiedyś miałam też mrówki w skrzynce na balkonie jeszcze w Opolu. I tak lałam wodę, że wreszcie się wyniosły. Potem przeczytałam, że mrówki na balkonie przynoszą szczęście domowi, ale już ich nie było, i bardzo tego żałuję. Jak je przepędziłam, popsuło się u mnie w pracy i zakład zlikwidowano. Może to przypadek, ale ja w to nie wierzę. Zemściły się mrówki na mnie. ;:223 Stare spostrzeżenia, czy porzekadła mają swoją moc. W to wierzę. ;:108 ;:108 ;:108
Pozdrawiam, pa ;:196 :wit
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Stasiu, podlewam wężem, jest na stałe zamontowany ciepłą porą, drzwi na taras też nie zamykam parę miesięcy, taras jest 4 moim pokojem od maja do września, właściwie bardziej tam mieszkam niż gdzie indziej.
Pokaże już bardziej rozwinięte stare-nowe fiołki.

Obrazek Obrazek Obrazek
a dla Dominiki sukulenty,zaspane i pomarszczone, bo dopiero dzisiaj przeniosłam je z zimnego i suchego pokoju.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Większośc z nich wyhodowałam z 1 listka
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:shock: Kochana Kingo ;:167 ! Toż to szok!!! :shock: :shock: :shock:
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
katarzyna3221
500p
500p
Od: 25 lis 2009, o 21:15

Post »

Witaj ;:196 Kingo ;:196

Ooochocho co u Cibie się dzieje :shock: :shock: - wiosna na całego ;:138 ,a U mnie śnieg i mróz, brrry aż myśleć się nie chce .Proszę a u Ciebie życie tętni na parapetach ;:63
Awatar użytkownika
elaipawel4
1000p
1000p

Post »

Kingo fiołeczki cudownie wyglądają aż miło popatrzeć kedy za oknem śniegu po kolana.
Ela
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Witaj Kingo wesoło sie robi juz u Ciebie!!Już widzę oczami wyobraźni Twój taras - będzie piękny!!
Miłego wieczoru :wit
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jak mi córcia nie zabierze aparatu / mam nadzieję, że zapomni, że go mam/ będę pokazywać. Odkryłam już straty zimowe, zmarzły całkiem zwykłe "babciowe" narcyze, a tak je lubię. Pewnie dlatego.
Ale zakupiłam orlika bordo-ciemno fioletowego i plantycodona niebieskiego, posadziłam razem w donicy, w zimnym pokoju trzymane i wylazły obydwa.
Zacznę chyba tak jak Wy wołać wiosny.

Ewo, głogowianko, witaj u mnie, przepraszam, gdzieś zagubiłaś mi się w postach. Oczywiście będzie mi miło Ciebie gościć wśród moich roślinek. Mamy już silną reprezentację miejską na tym forum, a Głogów niewielkim miasteczkiem jest - 6 kobiet, nawet jedną już poznałam osobiście.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”