I moje też
- elaipawel4
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: I moje też
Super że fiołeczki dobrze się mają a imbir jak na drożdżach leci w górę.
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Dominiko, mam ich trochę więcej, ale coś zaniedbuję, nie robię im zdjęć. Muszę się poprawić, w czwartek. Twoje gałązeczki wypuszczają już nowe maleństwa, wczoraj patrzyłam i zdziwiłam się. Może zakwitną w tym roku, chociaż to nieprawdopodobne.
Elu, zobacz jakie mam podwójne kwiatki na niebieskim fiołku. Białe, z czasów niedomagania i nowe niebieściutkie w paseczki.
Elu, zobacz jakie mam podwójne kwiatki na niebieskim fiołku. Białe, z czasów niedomagania i nowe niebieściutkie w paseczki.
- mika78
- 200p

- Od: 17 lip 2009, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kingo cieszę się że badylki odemnie się przyjęły,te od Ciebie też puszczają nowe listki,czekam na zdjęcia 
Pozdrawiam Dominika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=32176" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=32176" onclick="window.open(this.href);return false;
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Imbir super!
Jestem ciekawa jak bedzie wygladał jak bedzie gdy bedzie wiekszy
Jestem ciekawa jak bedzie wygladał jak bedzie gdy bedzie wiekszy
- elaipawel4
- 1000p

Kongo wygląda jakby byly dwa w jednej doniczce, bardzo ładnie.
Ela
- ewamon

- Od: 20 lis 2009, o 00:16
Kingo- Przyszłam się przywitać
Masz piękną kolekcję kwiatów,Twoje parapety wyglądają pięknie.
Jak będę miała troszkę więcej czasu to zawitam na dlużej do Ciebie

Masz piękną kolekcję kwiatów,Twoje parapety wyglądają pięknie.
Jak będę miała troszkę więcej czasu to zawitam na dlużej do Ciebie
- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Droga Kingo, wiemy jakie masz piętrowe parapety przy oknach, ale jak masz duży taras? Tego chyba nie napisałaś a oglądając zdjęcie tarasu w zimie, to wydaje się dość duży. Tak jest, czy tylko zdjęcie trochę przekłamuje? Dzisiaj świeci słoneczko, mróz mały, tylko - 3 stopnie. A ja dalej szukam wiosny, może jest u Ciebie.?
pa. Z ze mnie taki budowlaniec jak z koziej d... trąba. Pięć lat szkoły średniej, matura i 27 lat pracy w administracji budowlanej w dziale technicznym. Z budowaniem miałam do czynienia tyle, co w szkole praktyki. Czyli prawie nic...
Mój M też budowlaniec, kuzynka męża też. Moja kuzynka i 3 kuzynów też. Dobrze, że dzieci poszly w innym kierunki: Kasia ekonomista, Pietrek elektryk po średniej.
Całuski dla Kochanej Kingi, pa

pa. Z ze mnie taki budowlaniec jak z koziej d... trąba. Pięć lat szkoły średniej, matura i 27 lat pracy w administracji budowlanej w dziale technicznym. Z budowaniem miałam do czynienia tyle, co w szkole praktyki. Czyli prawie nic...
Całuski dla Kochanej Kingi, pa
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Kochana Stasiu,napisałam jaki duży mam taras, ale ta wiadomość gdzieś daleko, więc powtarzam: ma 14,5 m2, mam tam winogrono owocujące od 2 lat, dzikie wino zasłaniające wywietrznik śmierdzący, 5 róż,7-8 donic z tulipanami, narcyzami, szafirkami, scillami niebieskimi, puszkinią i wszystkim co można wystawić na taras jak już będzie cieplej. Mam jeszcze letnie cebulki, mieczyki, zefirantusy różowy i biały aksamitki, petunie, lawendę , rożne mięty,tymianek, melisa, szczypiorek czosnkowy, cząber, bazylię,.Dzisiaj znów odsłoniłam moje cebulki, piękne słonko jest, oto fotki;

goździki dobrze tez przezimowały, ale dowodem na obecność wiosny są mrówki, które mieszkają od lat na moim tarasie, obudziły się i w dzień łażą po podłodze, karmię je jabłkiem, najbardziej to lubią.

goździki dobrze tez przezimowały, ale dowodem na obecność wiosny są mrówki, które mieszkają od lat na moim tarasie, obudziły się i w dzień łażą po podłodze, karmię je jabłkiem, najbardziej to lubią.
- stasia109

Droga Kingo!
Dziękuję bardzo za obszerne wyjaśnienie w sprawie tarasu. Wielkość sugeruje, że jest dość duży, ale to co potem wymieniłaś
, oznacza, że przez trzy pory roku jest bardzo mały, za to zielony, ukwiecony i pachnący. Wyobraźnia podpowiada mi ten piękny widok. Musisz mieć cudownie
. Jak sobie z tym radzisz? A podlewanie?
Ja kiedyś miałam też mrówki w skrzynce na balkonie jeszcze w Opolu. I tak lałam wodę, że wreszcie się wyniosły. Potem przeczytałam, że mrówki na balkonie przynoszą szczęście domowi, ale już ich nie było, i bardzo tego żałuję. Jak je przepędziłam, popsuło się u mnie w pracy i zakład zlikwidowano. Może to przypadek, ale ja w to nie wierzę. Zemściły się mrówki na mnie.
Stare spostrzeżenia, czy porzekadła mają swoją moc. W to wierzę.
Pozdrawiam, pa

Dziękuję bardzo za obszerne wyjaśnienie w sprawie tarasu. Wielkość sugeruje, że jest dość duży, ale to co potem wymieniłaś
Ja kiedyś miałam też mrówki w skrzynce na balkonie jeszcze w Opolu. I tak lałam wodę, że wreszcie się wyniosły. Potem przeczytałam, że mrówki na balkonie przynoszą szczęście domowi, ale już ich nie było, i bardzo tego żałuję. Jak je przepędziłam, popsuło się u mnie w pracy i zakład zlikwidowano. Może to przypadek, ale ja w to nie wierzę. Zemściły się mrówki na mnie.
Pozdrawiam, pa
Adresy do moich wątków
Stasiu, podlewam wężem, jest na stałe zamontowany ciepłą porą, drzwi na taras też nie zamykam parę miesięcy, taras jest 4 moim pokojem od maja do września, właściwie bardziej tam mieszkam niż gdzie indziej.
Pokaże już bardziej rozwinięte stare-nowe fiołki.

a dla Dominiki sukulenty,zaspane i pomarszczone, bo dopiero dzisiaj przeniosłam je z zimnego i suchego pokoju.

Większośc z nich wyhodowałam z 1 listka
Pokaże już bardziej rozwinięte stare-nowe fiołki.

a dla Dominiki sukulenty,zaspane i pomarszczone, bo dopiero dzisiaj przeniosłam je z zimnego i suchego pokoju.

Większośc z nich wyhodowałam z 1 listka
- stasia109

Adresy do moich wątków
- katarzyna3221
- 500p

- Od: 25 lis 2009, o 21:15
Witaj
Kingo
Ooochocho co u Cibie się dzieje
- wiosna na całego
,a U mnie śnieg i mróz, brrry aż myśleć się nie chce .Proszę a u Ciebie życie tętni na parapetach 
Ooochocho co u Cibie się dzieje
Idź do tych co kwiaty posiadają -oni dobre serca maja...
1 -wątek..zapraszam do moich doniczkowych zielonych..KLIKNIJ I ZOBACZ
2-wątek ..Słonecznikowe i inne prace Kasi..KLIKNIJ I ZOBACZ
1 -wątek..zapraszam do moich doniczkowych zielonych..KLIKNIJ I ZOBACZ
2-wątek ..Słonecznikowe i inne prace Kasi..KLIKNIJ I ZOBACZ
- elaipawel4
- 1000p

Kingo fiołeczki cudownie wyglądają aż miło popatrzeć kedy za oknem śniegu po kolana.
Ela
-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Witaj Kingo wesoło sie robi juz u Ciebie!!Już widzę oczami wyobraźni Twój taras - będzie piękny!!
Miłego wieczoru
Miłego wieczoru
Jak mi córcia nie zabierze aparatu / mam nadzieję, że zapomni, że go mam/ będę pokazywać. Odkryłam już straty zimowe, zmarzły całkiem zwykłe "babciowe" narcyze, a tak je lubię. Pewnie dlatego.
Ale zakupiłam orlika bordo-ciemno fioletowego i plantycodona niebieskiego, posadziłam razem w donicy, w zimnym pokoju trzymane i wylazły obydwa.
Zacznę chyba tak jak Wy wołać wiosny.
Ewo, głogowianko, witaj u mnie, przepraszam, gdzieś zagubiłaś mi się w postach. Oczywiście będzie mi miło Ciebie gościć wśród moich roślinek. Mamy już silną reprezentację miejską na tym forum, a Głogów niewielkim miasteczkiem jest - 6 kobiet, nawet jedną już poznałam osobiście.
Ale zakupiłam orlika bordo-ciemno fioletowego i plantycodona niebieskiego, posadziłam razem w donicy, w zimnym pokoju trzymane i wylazły obydwa.
Zacznę chyba tak jak Wy wołać wiosny.
Ewo, głogowianko, witaj u mnie, przepraszam, gdzieś zagubiłaś mi się w postach. Oczywiście będzie mi miło Ciebie gościć wśród moich roślinek. Mamy już silną reprezentację miejską na tym forum, a Głogów niewielkim miasteczkiem jest - 6 kobiet, nawet jedną już poznałam osobiście.