Ogród i okolice prześliczne, malamuty słodziutkie, szczeniątko można zjeść! Kotek ma oczka cudowne, taaakie niebieskie
Ogród Azy
- Aza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haniu u mnie gradobicia akurat nie było. +12 stopni to bardzo wysoka temperatura u mnie bywa+8. Z białymi to się pożegnalam do przyszlego roku.
Tą jaskrawo różowa oskubuję żeby nie zaczęły gnić kwiatki ma ich strasznie dużo ,a dziś znowu od samego rana deszcz, drobny beznadziejny i mgła nie widać nawet czubka Nosala. Radzi sobie New Down jej płatki nie brązowieją musiałam zrobić jej podporę z bambusów , bo się okazalo że jest bardzo smaczna dla Klary.
Tą jaskrawo różowa oskubuję żeby nie zaczęły gnić kwiatki ma ich strasznie dużo ,a dziś znowu od samego rana deszcz, drobny beznadziejny i mgła nie widać nawet czubka Nosala. Radzi sobie New Down jej płatki nie brązowieją musiałam zrobić jej podporę z bambusów , bo się okazalo że jest bardzo smaczna dla Klary.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
O raju, Olgo
To możemy się przytulić w nieszczęściu.
Faktycznie, deszcz i długo utrzymująca się wilgoć są ostatnią rzeczą, którą lubią róże.
Widok gnijących, wpółrozwiniętych pąków, jest okropny.
Także, bez radości z kwitnienia, musiałam poobcinać gnijące kwiaty,
a najprzykrzejsze było to, że u Papy Meillanda, był to 1, jedyny kwiatostan.
Jedynie hortensje krzewiaste kwitną pięknie, na przekór pogodzie
Może warto z nich uczynić "królowe letniego ogrodu" ?
Ty masz jeszcze tak dużo wolnego miejsca....
No tak, ale psiątka też muszą mieć wybieg
To możemy się przytulić w nieszczęściu.
Faktycznie, deszcz i długo utrzymująca się wilgoć są ostatnią rzeczą, którą lubią róże.
Widok gnijących, wpółrozwiniętych pąków, jest okropny.
Także, bez radości z kwitnienia, musiałam poobcinać gnijące kwiaty,
a najprzykrzejsze było to, że u Papy Meillanda, był to 1, jedyny kwiatostan.
Jedynie hortensje krzewiaste kwitną pięknie, na przekór pogodzie
Może warto z nich uczynić "królowe letniego ogrodu" ?
Ty masz jeszcze tak dużo wolnego miejsca....
No tak, ale psiątka też muszą mieć wybieg
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Olu,Czy Klara jada różane płatki czy łodygi z kolcami też?Pokazujesz tylko ogród z przodu, a z tyłu,są maliny?Róże?A co jest tam gdzie był świerk co go powaliło?E.Aza pisze:Haniu u mnie gradobicia akurat nie było. +12 stopni to bardzo wysoka temperatura u mnie bywa+8. Z białymi to się pożegnalam do przyszlego roku.
- Aza

Haniu u mnie jest jeszcze bardziej mokro i zimno niż u Ciebie to zopełnie nie szkodzi tawułkom, ale sa słabe bo wiosną było za sucho i zimno . Musi być jakiś przewiew bo inaczej wszystko zgnije. Dobrze się miewają kwiatki pod okapami domu
ładne sa nasturcje i dalie miniaturki. Groszki chciałby trochę słońca.
ładne sa nasturcje i dalie miniaturki. Groszki chciałby trochę słońca.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Aza

Ewo Historię smreczka masz na mojej 5 stronie. Pień został. Nowe smreczki rosną. Z tyłu w jednym rogu jest kojec, chyba go widziałaś. w drugim rosnie potężny jesion pod nim to juz nic rosnąć nie chce.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Czesi radzą na gnicie i pasożyty roślin aksamitki.E.Aza pisze:Haniu u mnie gradobicia akurat nie było. +12 stopni to bardzo wysoka temperatura u mnie bywa+8. Z białymi to się pożegnalam do przyszlego roku.
- Aza

Cos mnie dziś omamiło i w przekonaniu ,że jest dziś niedziela poszlam w góry, nie daleko, bo dawno nie chodzilam, znowu na Gęsią Szyję. To są zdjęcia zrobione w prawie tych samych miejscach co te wcześniejsze wiosenne.

I dodaje jeszcze jedno zrobione trochę wcześniej na podejściu:

I dodaje jeszcze jedno zrobione trochę wcześniej na podejściu:

OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Olgo
jutro też niech będzie niedziela - bo jest!!!!
Po jutrze też niech będzie niedziela i po pojutrze i po....i po ....
codziennie chodź w góry i codziennie zdawaj fotorelacje ze swoich wyjść!
Pięknie jest w górach - w naszych górach!
Zdjęcia świetne...nastrój wspaniały ja też tam chcę być buuuu!
Oj Olgo jak Ci dziś zazdroszczę,że tam mieszkasz.

Po jutrze też niech będzie niedziela i po pojutrze i po....i po ....
codziennie chodź w góry i codziennie zdawaj fotorelacje ze swoich wyjść!
Pięknie jest w górach - w naszych górach!
Zdjęcia świetne...nastrój wspaniały ja też tam chcę być buuuu!
Oj Olgo jak Ci dziś zazdroszczę,że tam mieszkasz.
- Aza

Polski Sejm wbrew prawom Europy zabronił psom chodzenia po parkach narodowych w Polsce chodzę sama bez psów. Dzięki za pochwałę zdjęć.
Dobre zdjęcia właściwie robie tylko jak idę sama one wymagają dużo czasu i uwagi trudno zatruwać innym swobodne podejście. Jak zrobiłam zdjęcia na Granatach to myślałam że ducha wyzionę goniąc towarzystwo.KaRo a właściwie dlaczego nie miałabys przyjechac do Zakopanego??
Dobre zdjęcia właściwie robie tylko jak idę sama one wymagają dużo czasu i uwagi trudno zatruwać innym swobodne podejście. Jak zrobiłam zdjęcia na Granatach to myślałam że ducha wyzionę goniąc towarzystwo.KaRo a właściwie dlaczego nie miałabys przyjechac do Zakopanego??
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy