Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

Witaj Mariuszu :wit . Zdrowiej a na działkę znajdziesz później czas ;:108 . Bardzo ładne powojniki wybrałeś ;:215. Ja w tym roku nie kupowałam ;:224, czekam aż moja gromadka podrośnie. Widzę u Ciebie pierwsze wiosenne kwiaty :heja . U mnie tulipany i czosnki też powiększyła swoją liczbę ;:333. Będziemy podziwiać, oby tylko pogoda wreszcie zmieniła się na bardziej wiosenną. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariusz zaszalałeś z powojnikami. ;:oj Niech zdrowo rosną, będziemy podziwiać. ;:65 Aneczka będzie cię wspierać, zaraża wszystkich swoją pasją. ;:215 Zdrowia i słońca. Obrazek
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo ładna działeczka :D będę podglądać
Pozdrawiam
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Mariuszu najpierw muszę Cię pochwalić za clematisy, bo zamawiałeś je w najlepszym źródle. ;:215 I ja tylko w e-clem... zamawiam swoje. Skoro Ty już masz swoje to i ja na dniach dostane paczkę. :tan
Mam ogromną nadzieję że akurat Tobie powojniki wielkokwiatowe nie będą sprawiać większego problemu. Bardzo Ci tego życzę. I szkoda, że w tej piętnastce nie znalazły się choć ze dwa łatwe i przyjemne w uprawie. ;:224
Wiosenka u Ciebie aż miło! Uwielbiam te wychodzące z ziemi nosy! Jeszcze trochę i zaczną się kolorki. ;:65
Zdrówka!
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Aniu a powojników nie traktuje się wszystkich jednakowo??? Mają one inne wymagania???
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Mariusz, wiosna u Ciebie szaleje, kwiatuszki już kwitną, clematisy posadzone , rozsady w kuwetkach no tylko czekać na zielona trawkę,
jeszcze tydzień dwa i wszystko ruszy z kopyta i będziemy narzekać- ufff... jak gorąco- będziemy wycierać pot z czoła i pić chłodne piwko dla ochłody ;:136 :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

buum pisze:Aniu a powojników nie traktuje się wszystkich jednakowo??? Mają one inne wymagania???
No nie traktuje się wszystkich jednakowo. Przede wszystkim dzieli się je na grupy i każda grupę tnie się wiosną inaczej. To taka zasadnicza różnica w obrębie powojników. :wink:
I niestety nie wszystkie rosną jednakowo ochoczo. Takie wielkokwiatowe na przykład, mam wrażenie, że zostały stworzone, by uczyć nas cierpliwości. Trzeba dużo samozaparcia do nich. A takie włoskie (viticella) to znów łatwe, miłe i przyjemne. Za minimum opieki odwdzięczają się maksimum kwitnienia. Aż miło. Ach... długo by można było prawić o powojnikach. :wink:
jagusia111

Post »

Mariusz widzę, że z zakupami poszalałeś :D . Ja mam jednego clematisa w dodatku marketowego posadzonego jesienią. Wczoraj patrzyłam i ma jakieś pączki więc chyba żyje.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Kurcze nie wiedziałem :) byłem pewny że powojnik to powojnik i tylko się różni kwiatami :) teraz będę wiedział jak będę chciał zakupić jaki wybrać :) Dzięki Aniu :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariuszu mam w pamięci ogród w Szczawnicy, w którym rosły głównie clematisy. Piękne różnokolorowe i rozrośnięte na podporach. Nie spotkałam nigdy kogoś kto się nimi opiekował, żeby zapytać jak to robi. Wiele powojników kupiłam część rośnie, część nie ale żaden nie tak bujnie jak tamte! Tobie życzę, żeby zakupione się o przyjęły i ozdobiły ogród a my będziemy je podziwiać! ;:63
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Mariuszku, no coś w tym jest z tymi powojnikami, że mi się nie udawały i nie udawały. Dałam więc sobie z nimi spokój, ale tylko do momentu aż Aneczka1979 zaczęła nas "namawiać" na takie ich odmiany, które na pewno się sprawdzą. I kupiłam takowe w ubiegłym roku - i są, i mam i już puszczają pąki :tan
Mam nadzieję, że te Twoje będą ślicznie rosły i kwitły, ale jakby co - to zawsze jest wyjście, by zacząć od tych pewniaków. Wśród nich wielkokwiatowe też się znajdą. Powodzenia! ;:3 I wstawiaj ich zdjęcia. ;:3
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariusz , ale zaszalałeś z powojnikami. Lubię je i mam kilka , nie poświęcam im więcej uwagi niż innym kwiatkom a odwzajemniają się swoim pięknem. Myślę,ze Twoje też pokażą swoją pełną krasę, czego życzę z całego serca ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

No panie kolego,zakupy nie kiepskie :wink: Też mam powojniki ale psy mi je obgryzają przy ziemi ;:223 Podejrzewam że to przez mączkę rogową którą powojniki podsypuje a psy za nią szaleją :D
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

No zakupy niezłe ;:224 życzę aby wszystko ładnie się przyjęło i pięknie kwitło, to będzie bajka :tan
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witajcie Kochani :)
Czas leci, słońca brak, człowiek w jakąś depresje wpadnie :;230
Dzisiaj dostałem paczuszki z liliami :heja zamawiałem w 2 miejscach i akurat z obu dzisiaj dostałem, niestety potwierdziły się moje obawy po przeczytaniu u Was komentarzy o cebulach z lilly... zawiodłem się cebulki są małe, moim zdaniem jak na taką cenę to drogie, na szczęście z Wild Li.... okazały się sporawe, w sumie dwa razy większe, więc w przyszłym roku już tylko od nich zamówię :) Poniżej foto paczek po prawej stronie z lilly.... po lewej z Wild L..... taka sama ilość cebulek różnicę widać (pudełka wypełnione tylko cebulami do pełna)
Obrazek
No i zajrzałem na działkę na moment, powoli coś się budzi, ale słońca brak ewidentnie.
Piotrek [buum] no mam nadzieję, że clemki będą rosły jak szalone.
Iwonko [iwona0042] ze zdrówkiem już trochę lepiej, ale jeszcze nie do końca mi przeszło :(
Obrazek
Gosiu [Margo2] niby porządek ale sporo pracy jeszcze mnie czeka :) moje lilie już są więc niedługo sadzenie.
Marlenko [wagabunga123] mam nadzieję, że z każdym dniem pogoda będzie coraz lepsza, też na to czekam.
Obrazek
Ewelinko [ewelkacha88], Soniu [cyma2704] no mam nadzieję, że będzie co podziwiać hehe
Kasiu [1Kasia1] zapraszam i dziękuję :)
Obrazek
Aniu [aneczka1979] jak wypadną mi jakieś wielkokwiatowe to na pewno zamówię w ich miejsce te łatwe w uprawie :) teraz trzymam je w pokoju w domu, rosną jak szalone i boję się czy nie zdziczeją, w ogóle niektóre pąki już dostały... nie wiem czy tak powinno być i nie wiem kiedy je wysadzić, bo teraz chyba jeszcze za wcześnie.
Obrazek
Wandziu [mimoza55] no mam nadzieję, że to ciepło przyjdzie ;:3
Aga [jagusia111] i marketowe są piękne, a skoro wypuścił pączki to na pewno żyje :)
Obrazek
Marysiu [Maska] no szkoda, że się nie udało spotkać opiekuna, bo byśmy pewnie byli bardziej doinformowani jakby się podzielił wiedzą jak dbać żeby takie okazy były.
Beatko [Beaby] zdjęcia na pewno będą a i jak nie wyjdzie to też się nie poddam.
Obrazek
Bogusiu [bwoj54] dziękuję i mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz.
Mariuszu [gloff] hehe no ja pieska nie mam więc nie będzie takiego problemu, a mączkę też zakupiłem :)
Lenka [Carmelka00] dziękuję :)
Obrazek

No a tutaj moja Edenka jeszcze w okryciu, ale w weekend będę już ściągał i chyba lilie, które nigdy nie zakwitły :(
Obrazek
Obrazek
Hmm nie wiem czemu zdjęcia mi się obracają ;:14 muszę to zweryfikować :P=== [już zweryfikowane i obrócone dzięki jagusi111]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”