Małgosia-clem3, jeszcze nie pikowałaś

No to faktycznie jestem szybsza

Rozchodnika niestety nie znam odmiany, była na znaczniku w sklepie i myślałam że jest też na doniczce bo w tym sklepie tak mają, poszłam sprawdzić na doniczkę i nie ma

Może jeszcze wypatrzę jak będę w tym sklepie to pstryknę fotkę nazwy
Iwonka-iwona0042, u mnie pada trzeci dzień, ale wcale mi to nie przeszkadza. Moje roślinki wciąż czekają na sadzenie, a jak ziemia dobrze napita to i sadzi się łatwiej
Małgoś-PEPSI, jedzonko... hmmm... wcześniej Iwona myślała że to pędraki

Napisz adres jak sadzonki zmężnieją to wyślę. Ja niestety już łubinu nie mam gdzie posadzić, za bardzo się rozrasta i już mi moją różyczkę Beverly przykrył

Ale to nie problem, wyślę bez wymiany

A na kule chorowałam od dawna, no i wreszcie są
Lucynko, moje ślimaki ładne

to może podeślę je do Ciebie jak Tobie się podobają

Mnie tam wszystko jedno czy z chatką czy bez, wpie... rośliny tak samo
A szkarłatka wylazła i to w zatrważających ilościach. Chyba każde ziarenko wykiełkowało, mam ich pewnie ze sto
Ela, u mnie już zakwitł też jaśmin snowbelle. Zapachy mam teraz w ogrodzie obłędne
Dorota-Dorota71, a może podeślesz te swoje mądre ptaki do moich na lekcję

Moje to tylko robaki z trawnika wyjadają, ślimorów coś zjadać nie chcą
Dorota-dorotka350, moje rh muszą słonko pokochać, bo innego miejsca dla nich nie mam. Ale nie narzekają

Niestety po trzech dniach deszczu ich spektakl się skończył. Teraz czas obrywania, czego nieszczególnie lubię. Ale to ważne, bo wtedy lepiej kwitną. Na róże czekam z niecierpliwością, bo jak na razie same pączki
Kasia-Kasiula17, no właśnie tak to jest że trzeba wybierać - karmienie szkodników naszymi wymuskanymi roślinkami czy ładne kwitnienia. Niestety najczęściej kończy się to niezbyt pozytywnie dla szkodników

No nic, takie życie...
Marlena, ja mam ogród przydomowy, więc mogę sobie pozwolić na pozostawienie biżu ogrodowej na zewnątrz. No chyba że kiedyś przyjadę po pracy i już ich nie będzie, to wtedy zmienię zdanie
Malvina, cieszę się że jesteś
----------------
Kochani reszta odpowiedzi i zdjęcia wieczorkiem. Teraz muszę uciekać. Buziaki zostawiam dla wszystkich