Moje okna... - Ziel-ona
- agaxkub
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
dostałam maleństwa wsadziłam w ziemieZiel-ona pisze:agaxkub a coś Ty mu zrobiła, że Ci zakwitł. Zdradź mi szybko tajemnicę
patrze po jakimś czasie malunie kuleczki
ucieszyłam sie ze zaczął rosnąć ale mnie forumki uświadomiły ze to kwiatki
stoi na parapecie południowym
te kwiatki to zasługa piku - mam go od niej
Moja hatiora wisi sobie w pobliżu wschodniego okna, ona nie potrzebuje dużo światła i właśnie przymierza się do kwitnienia. Wrzucę zdjęcia u siebie, ale kwiaty rzeczywiście ma nieciekawe. Ponieważ wisi u sufitu to rzadko ją podlewam bo o niej zwyczajnie zapominam, nawozu nie dostaje w ogóle bo podobno ma bardzo małe wymagania i kwitnie co roku. Czasami ją tylko spryskuję.

- Ziel-ona
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Antooosiu dziękuję! Jeden z fikusów jest własnością mojej córki, która też połknęła bakcyla kwiatowego. Na razie jednak zajmuje mój parapet, bo córka czeka na koniec remontów w swoim pokoju.
Właśnie wróciłam z wyprawy po sklepach i udało mi sie upolować to czego szukałam od dłuższego czasu
i nie tylko. Przesadzę, zrobię zdjęcia i pokaże, ale chyba dopiero w poniedziałek jak znajdę więcej czasu. Pozdrawiam! 
Właśnie wróciłam z wyprawy po sklepach i udało mi sie upolować to czego szukałam od dłuższego czasu