Parapetówki i podłogówki ... aanula :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

KaRo pisze:
aanula pisze:
Niestety na żadnym pinku nie mam nawet minimalnego śladu korzonków ... :wink:
Aniu a dlaczego na pieńkach juki miały by być korzonki?
Czy ja nie doczytałam czegoś?
Pieńki pozostały przecież w donicy ,tam mają jakiś system korzeniowy,więc nie rozumiem o czym myslisz pisząc jak wyżej. :wink:
KaRo :) juka i dracena zostały pocięte na wiele kawałków /pinków/. Siedzą one teraz w wodzie i czekam na korzonki ... o tych pinkach pisałam, że nie mają jeszcze korzonków :) było o tym kilka stron wstecz, więc mogłaś przeoczyć ...
Obrazek
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wygląda świetnie tylko powiedz czemu to cięcie na pinku po prawej nie jest prosto(poziomo) tylko pod skosem - do małej poprawki moim zdaniem no i ten pinek najwyższy też bym trochę skrócił.(jak na fotce) Na pociętych pinkach spokojnie pojawią się korzonki tylko wszystko zależy dużo od ciepła im cieplej tym szybciej zajdzie proces ukorzeniania. Pinki idealnie spokojnie czekaj.

Obrazek :D :D :D
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemo pisze:Wygląda świetnie tylko powiedz czemu to cięcie na pinku po prawej nie jest prosto(poziomo) tylko pod skosem - do małej poprawki moim zdaniem no i ten pinek najwyższy też bym trochę skrócił.(jak na fotce) Na pociętych pinkach spokojnie pojawią się korzonki tylko wszystko zależy dużo od ciepła im cieplej tym szybciej zajdzie proces ukorzeniania. Pinki idealnie spokojnie czekaj.

Obrazek :D :D :D
Przemku, ten pinek ucięty jest prostopadle :wink: jest trochę odgięty i dlatego tak go ucięłam :? Gdybym go ucięła tak jak zaznaczyłeś to wtedy cięcie byłoby skośne ...
Nie wiem jak ma być ...?? :? prostopadle względem siebie czy względem donicy ... ??
Które cięcie jest prawidłowe?? :wink:
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55

Post »

Poziomo tak jak powierzchnia doniczki jakbyś położyła na nią jakąś deseczkę, tnie się poziomo nie do pinka tylko do np. podłogi tak by wosk nie spływał po bokach pinka jak będziesz go nalewała z wierzchu. :D :D :D
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystko zrozumiałam ...!! :wink: ... wykonam ... !! :D :D :D
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak tu nie kupować jak się coś ładnego napatoczy, a peperomka jest śliczna :roll:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak piku :) trudno odejść od kwiatka jak podoba się ... :D ale szanowny M dostaje białej gorączki :twisted: Znowu wczoraj do domu wróciłam z nowym doniczkowcem :D Cichutko postawiłam go w kąteczek i nikt nic nie wie :lol: :lol: ... i jak długo można tak robić ...??? :D :D :D
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

aanula pisze:Tak piku :) trudno odejść od kwiatka jak podoba się ... :D ale szanowny M dostaje białej gorączki :twisted: Znowu wczoraj do domu wróciłam z nowym doniczkowcem :D Cichutko postawiłam go w kąteczek i nikt nic nie wie :lol: :lol: ... i jak długo można tak robić ...??? :D :D :D
Ale chociaż pochwal się, co kupiłaś, tak po cichutku!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D Kupiłam Palmę Madagaskarską :D Zdjęcia będą później, bo aparat synek przechwycił ... 8)

Miałam już kiedyś taką wielką /miała ponad pół metra wysokości/ , ale niestety mi padła :( opadły wszystkie liście i cała zrobiła się miękka :roll: i przełamała się na pół :cry: Teraz to ja już mądrzejsza jestem :D i wiem, że ją przelałam :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

WOW...kupiłaś pachypodium-super!Też na nią poluję ale spotkać nie mogę.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też długo na nią polowałam i dlatego jak zobaczyłam, to bez zastanawiania się kupiłam :D Ma trochę pokiereszowane listki , ale nic to :D ważne, że jest!! :D:D

Zapomniałam jeszcze, że przy tzw. okazji :wink: kupiłam jeszcze 3 małe kaktusiki :D 8)
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Właśnie się dowiedziałam,że jedziemy do znajomych wieczorem,a że będziemy przejeżdżać koło Obi więc... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dawaj te fotki bo strasznie kaktusików jestem ciekawa ;:65 ;:65 ;:65
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Fajniutka pepromka, ciapeczki od razu przyciągają wzrok :D Tylko nie stawiaj roślinki na zbyt ciemnym miejscu, bo straci wszystkie wzorki, jak to się przydarzyło peperomce mojej Mamy ;)

Gdzie te kaktusiki?
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kari pisze:Fajniutka pepromka, ciapeczki od razu przyciągają wzrok :D Tylko nie stawiaj roślinki na zbyt ciemnym miejscu, bo straci wszystkie wzorki, jak to się przydarzyło peperomce mojej Mamy ;)

Gdzie te kaktusiki?
Kaktusiki grzecznie stoją na parapecie i czekają na sesję zdjęciową ... :D

Aparat ma focha ... :? Czekam aż mu przejdzie ... :twisted:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kaktusiki doczekały się wreszcie sesji zdjęciowej :) co prawda nie są to jakieś okazy, ale najważniejsze jest to, że syneczek bardzo zadowolony, że mamusia kupiła mu ulubione kaktusiki :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Teraz tylko zostało kupić ładną doniczkę i je przesadzić :)

Zastanawiam się nad ostatnim kaktusem ... nie ma żadnego kolca :roll: taka jego uroda czy ktoś go uszkodził ... ???
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”