Moja działka po rewolcie - giza/2007-8/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gabrysiu na następne spotkanie to wezmę takie podkłady szpitalne bo jednak pampersy są za małe ;:112
Ja też od razu włączyłam pralkę bo mój M pytał czy się tarzałam po jałowcach :;230 :;230 :;230
Mnie tam to na powietrzu nie przeszkadzało ale w domu od razu zostawiałam za sobą zapach jałowca ;:87
Ja mówię tylko tyle że było super i myślę że to dopiero początek naszych spotkań ;:114
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Dorotko, mam tez nadzieję,ze następnym razem Ci się uda. Naprawde warto pośmiac sie w towarzystwie równie nawiedzonych :P A relacja może i zdawkowa, ale wierz mi tak dużo się działo, że trudno wybrac najfajniejsze momenty :wink: Trójca, która przybyła tak doskonale się uzupełnia , że to jedna wielka bomba śmiechu ;:215

Karolu, Jolcia to gwiazda sama w sobie :P ale wszyscy wniesliscie tak doskonały nastrój że długo będziemy wspominac to spotkanie :D

Miikaka, ja równiez uwielbiam botaniczne tulipanki, taka kepka jest przeurocza, delikatna i ma piękne, subtelne kolorki :)

Magdo, nie ma za co przepraszać. MIło goscic Ciebie :D A róże kupilam w zeszłym roku na allegro. Sama jestem ciekawa jakie będa kwiaty :wink: Czy to obiecanki,cacanki czy naprawde bda takie jak na zdjęciu :lol:

Jolu, mówisz podkłady szpitalne :?: wątpię czy jest cokolwiek w stanie nas skutecznie zabezpieczyć ;:214
A spotkanie koniecznie nalezy kontynuować :!: Na pw zwróce się o wskazówki w pielęgnacji sadzonek :oops:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
Małgoś59
50p
50p
Od: 13 lut 2008, o 19:12

Post »

GIZUNIU Jak tam u Ciebie samopoczucie poimprezowe :heja :heja ,bo ja już ochłonęłam i powróciłam (z przykrością) do dnia codziennego.Trzeba zbierac koniecznie siły na następne spotkanie-miejmy nadzieję,że w większym gronie :lol: :lol: :lol:
Co mnie nie zabije- to mnie wzmocni.

Pozdrawiam Małgosia

zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Oj zbieram Małgosiu, zbieram :P
Póki co zbieram się na odwagę odwiedzenia sklepu przy bataniku :P a wiem czym to się może skończyć, Marta już mi kiedyś powiedziała,że do takich sklepów powinno mnie sie wpuszczać w kajdankach :P / taa,przygadał kocioł garowi :P /.

Zawzięłam sie na magnolię :twisted: tylko nie wiem czy jest u nas zaciszne miejsce dla niej. I ja chcieć taka juz z kwiatkiem, zeby była większa szansa,ze zakwitnie tez w przyszłym roku a nie kilka roków :wink:

Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A w botaniku ich dostatek i to nie tylko z jednym kwiatkiem. Byłam w czwartek i widziałam! Masz rację, co do tych kwiatków. Kupiłam taką bez, trzeci sezon i kwiatków ni widu ni słychu, a drzewko ma już prawie 2m. :cry:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Magdo, a po ile były takie juz z kwiatkiem magnolie?

Dziękuję za info na pv :D Solidna firma z Ciebie :P

Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

I jestem przypadkowa posiadaczką zaślazu - klonika :shock:

Kupiłam toto w tesco, było w kartoniku, z pięknym kolorowym obrazkiem, nazwa po lacinie, nic mi to nie mówiło. Zajrzałam to środka-zielono, ok -biorę. Dopiero w domu po wyciągnięciu okazało się że znacznie róznia się liście od tych na zdjęciu!!! :evil:
Dałam tutaj do identyfikacji i już wiem co mam, tylko nie wiem co mam z tym zrobić :;230

Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to się pochwal co masz? Też czasami mam ochotę sięgnąć po te kartonikowe cuda - obrazki takie ładne. :lol:
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Magdo, to zaślaz-klonik, typowo domowo tarasowa roslinka, tak wyczytalam, Myśle,że jakiś zbój podmienił zawartość pudełka bo było sfatygowane.

Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu, no nareszcie po kilku przerwach (coś ten mój wioskowy net szwankuje) obeszłam całą Twoją działeczkę! Metamorfoza niesamowita!!! ;:63 Zaczyna się robić na prawdę pięknie. Ale jak możesz mówić, że różane kaloszki są śmieszne - one są po prostu urody przecudnej! Wiesz, ale jedno bym w Twoim ogrodzie zmieniła - nie gniewaj się - to refleksja po oglądnięciu przedostatniego zdjęcia z postu z 22 marca. A gdybyś tak tą ścieżynkę poprowadziła "S"-ką i tym samym dokończyła tą uciętą rabatkę. Nie wiem czy się jasno wysławiam - żeby ścieżka tak nie rozcinała tego pięknego ogródka tylko żeby się wiła pomiędzy rabatami.
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dlaczego ja nie mam tulipanów botanicznych :cry: ?
Są śliczne tak jak i cała reszta kwiatów.
Sceneria wieczorowo-nocna super. :wink:
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Magdo ,mówisz o tej wstrętnej sciezce z płyt betonowych?Myslę, że tak.
To jest nasz największy wrzód na... :twisted: I bardzo drażni :twisted:
Problem w tym, że w to miejsce, po usunięciu płyt należałoby nasypać ziemii i zasiac trawę. Tak jak nasz trawnik absolutnie nie przypomina pola golfowego, wręcz zadbany ugorek :wink: i wystarczy :P , to ten odcinek "trasy" musi być równiutki i w miarę twardy! Tak aby mozna swobodnie przejechać wózkiem inwalidzkim. Bardzo intensywnie nad tym myślimy, moze jak bedzie ziemia z planowanego wykopu pod oczko :shock: :P

Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak o ścieżce z płyt. Gdyby je tak trochę połamać, tak żeby przerwy przerosła trawa i ipoprowadzić eską, to ślicznie by się wkomponowała w ten nowy klimat igrodu
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

mag pisze:Tak o ścieżce z płyt. Gdyby je tak trochę połamać, tak żeby przerwy przerosła trawa i ipoprowadzić eską, to ślicznie by się wkomponowała w ten nowy klimat igrodu
Jakbym słyszała "moją" Martę- mózg ogrodowy :shock: :D :D :D

Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli, że się nie gniewasz za takie wtrącanie się w nie swoje sprawy? ;:196