1) Przy tej metodzie użyłem słowa "rzekomo". Wyjaśnienie w tej kwestii jest zbędne.
2) Ta metoda jest jedną z najlepszych i najczęściej stosowanych.
3) Zaznaczyłem przy tym punkcie "zielone arbuzy". Czy może źle widzę ?!
4) A mi się zdarzyło i nie tylko mi. Na przykład w przypadku arbuza Złoto Wolicy, który u mnie miał skórkę grubości 0,5cm. I znowu użyłem tutaj odpowiedniego słowa - "delikatnie". Kolejna z najlepszych metod.
5) To również metoda czasami zawodna, ale często się sprawdza. Przynajmniej u mnie.
A Twoją metodę na "świński ogonek" już testowaliśmy w poprzednim sezonie. To właśnie ona nie należy do najlepszych. Przy moich trzech uprawianych odmianach w ubiegłym sezonie, na żadnej roślinie ta metoda się nie sprawdziła. Arbuz prędzej przejrzał i zaczął podgniwać, a ogonek był ciągle zdrowy.
kama_80 - ciężko określić ten odgłos. Ale wg mnie jest on bardziej "żywy", niż głuchy, jakby zza grobu.

-- 14 lip 2014, o 21:06 --
Masz jeszcze jakieś uwagi?Heliot pisze:Powinno się nam wydawać że arbuz jest w środku pusty.
Mogłeś sam napisać swoje sposoby, a nie kopiujesz moją wypowiedź, czepiając się wszystkiego, na co napotkałeś. Bardzo nie ładnie z Twojej strony. Ja napisałem, że ten odgłos jest dźwięczny. Jeśli twierdzisz inaczej mogłeś to napisać, a nie wypowiadać się z wyraźnym podtekstem.