Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Pogoda okropna. Wieje, zimno, dobrze tylko, że nie pada...przynajmniej na razie. Miałam plany ogrodowe, ale zrezygnowałam z nich na rzecz ciepłego kocyka, przy kominku. Jeszcze grzane winko i ..dam radę. :wit

Ilonko - te kubeczki to odmalowane własnoręczne starocie wyszperane u koleżanki. Kiedyś, za lepszego życia były pomocne do pojenia osób leżących.

Miłka - mi nawet przez myśl nie przeszło, że Ty kochana w nie, te koty czyli, ceramicznymi donicami celujesz :;230 Ja mam wytresowane koty, ale zdarza się, że zapędzi się jakiś dziki, obcy sierściuch, ale wtedy psy mu pokazują, gdzie jest....furtka :D

Grzebiąc sobie w folderach znalazłam to...stara ściana starego kościoła porośnięta starym bluszczem...Tak sobie zamarzyłam, że może kiedyś sprawię sobie w ogrodzie taką, oczywiście w wersji mocno zminimalizowanej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

A mnie Małgosiu przydałby sie taki bluszcz na altankę .

:wit
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu zbierz nasiona z tej pięknej celozji, warta jest rozpowszechnienia tym bardziej, że nasion takiej ślicznotki nigdy nie spotkałam.
Bluszcz ciekawy i owocki fajne...nie znam go :roll:
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Małgosiu :wit Imponująco i pięknie wygląda ta porośnięta ściana starym bluszczem i owocki ma fajne. :)
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Małgosiu marzenia się spełniają ;:108 Trzymam kciuki za Twoją zminimalizowaną ścianę . ;:306
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też mam chrapkę na taką bluszczową ścianę i nawet wiem, gdzie ją urządzić :D
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Bardzo ciekawie wygląda ta ściana porośnięta bluszczem, super. ;:333
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

super bluszcz, piękne owocki, szukamy nazwy :wit pozdrawiam Cię Gosia
Pozdrawiam, Iwona.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Małgosiu,pogoda nas nie rozpieszcza niestety ,u mnie pada cięgiem ,miałam nie robić zdjęć w ogrodzie jak taki dolany,ale może zrobię,mój ogród pływa ,dobrze że rabaty mam podniesione ,,w dwóch rabatach woda stoi,i jak będzie tak dalej to woda wyprze te rośliny,nie mówiąc po deszczach o chorobach grzybowych,pozdrawiam :wit ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie. Czy w całym kraju taka paskudna pogoda?? Leje i leje...I wieje :evil:

Jadziu - mam troszkę bluszczu w ogrodzie, ale ten na murze to jakaś inna odmiana, nie znam. :wit

Aniu - postaram się zebrać nasionka, i mam nadzieję, że będę wiedziała które to nasionka ;:173 W razie problemów zwrócę się do Ciebie.A nazwy bluszczu też nie znam. :wit

Pauli - :wit

Marysiu - najpierw muszę zaliczyć przyśpieszony kurs murarski, bo chętnych w moim domu brak do "kolejnych zachcianek" ( tak to raczyła męska część mojej familii określić). A ponieważ ja spełniam swoje zachcianki, mam nadzieję że wybuduję takową ścianę w ogrodzie. Już ją widzę oczyma wyobraźni...

Basiu - czyli działamy obie. Ściana porośnięta bluszczem. Ja jeszcze tak sobie myślałam o trójklapowym pnączu ( zapomniałam nazwy), on się tak ładnie przebarwia na jesieni. I tak się wspina po murach za pomocą macek. :D

Robercie - coś jest w tych starych, porośniętych murach :wit

Iwonko - dobrze by było znać nazwę, może ktoś zajrzy i pomoże :?:

Martuś - to niedobre wieści ;:185 . Trzymam kciuku, zapowiadają,że pogoda ma się poprawić. I opryski będą chyba konieczne. Przy takiej wilgotności...grzybki i inne choroby będą kwitły, zamiast naszych kwiatków. ;:196

Dzisiaj posiałam nasionka bylin. Mam nadzieję, że jesienią posadzone do gruntu ( po szczęśliwym ich rozmnożeniu) będą pięknie kwitły w następnym sezonie na mojej grobli ( pamietacie?).

Oczekuję na kwitnienie w kolejnych latach

* języczka
* rudbekia purpurowa
* nachyłek wielkokwiatowy
*mak syberyjski
* przetacznik kłosowy
* kupidynek
* smagliczka
* kocimiętka
*margerytka złocień
* dzwonek karpacki
* gailardia oścista

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Sciana absolutnie świetna! Zrób sobie taką, zrób! ;:63 A w ogole, to koty masz niesamowite :uszy
Bea
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea - moje koty są bardzo spokojne, uwielbiają mizianie, przesiadywanie na moich kolanach, dotyk człowieka. I mój M twierdzi, że one rozmawiają ze mną. Bo tak jest. Rozumiemy się idealnie. I słysząc o kotach agresywnych wpadam w zdumienie. Nie widziałam nigdy u moich zwierząt przejawów agresji, pacnięcia łapką, itp. Są idealne. I najważniejsze, mieszkają w domku na dworzu. Nie znam widoku kuwety w domu. Tego bym już nie zniosła, chyba.... :roll:

Grażynko - to jest bluszcz w przybliżeniu. Fotkę bluszczu robiłam z odległości, a po kolejnym przybliżeniu obfociłam owoce tego bluszczu. :D
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Bardzo ładna tęcza.
U mnie od jutra podobno pogodnie ma być, nawet już dzisiaj słonko wychodzi. Zatem nareszcie wejdę do ogrodu coś porobić. ;:224
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu chyba nie w całym kraju, ale na południu też jest brzydko, trochę przejaśniło się wieczorem, ale co z tego zostanie do rana ....zobaczymy.
Wstyd przyznać, ale miałam kawałek takiej ściany obrośniętej bluszczem jak kupiłam dom.....zrezygnowałam z bluszczu ...zresztą dom był dobudowywany i cegły różne raczej szpeciły niż zdobiły.
Ale podobały mi się stare wille (w jednej z ekskluzywnych dzielnic Krakowa) obrośnięte głównie dzikim winem, teraz już nie widuję :wink:
Rośliny wymienione będą zdobić skarpę? to już widzę oczami wyobraźni tą feerię barw :lol: Tęcza optymistyczna...ostatnio widziałam na Pomorzu Zachodnim :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”