Akurat jak wyszło słońce to w zasadzie wszystkie kwiaty zdążyły już się pozamykać

Za wyjątkiem tej bezimiennej "białej" medio i
A. narvaecensis.
przemo1413 pisze:U mnie w tamtym roku albiflora nie miała zamiaru kwitnąc i nawet jednego kwiatka nie pokazała ale za to w tym roku już mają ładne pąki
Ja myślałem, że moja w tym sezonie na bank nie zakwitnie - biorąc pod uwagę, że ukorzeniałem ją w zasadzie na początku jesieni, a sam odrost miał może 0,5-0,7 cm średnicy
hen_s pisze:(...) Szczególnie urzekają mnie dziś Mediolobivia spec. (nie masz podejrzeń cóż za ona?) (...)
Nie mam pojęcia
Henryku co to może być i nawet nie podejrzewam. Zakupiłem ją jakieś 4 lata temu od MM jako
pallidkę WR 645, ale
Marek wyprowadził mnie z błędu

Może to jakaś krzyżówka? W słoneczku wygląda tak (już zaczęła zamykać kwiat):
onectica pisze:Okazuje się, że
śniadanie u Przemka jest o wiele lepsze, niż
śniadanie u Tifanny'ego 
A ktoś miał jeszcze co do tego wątpliwości?

(Wiem, wiem - typowy Lew

)
czarny pisze:Co do koloru steinmanni v. rauschii to ja bym go opisał, jako 'ognisty' ;) Żółty środeczek, płatki wpadające w czerwień. A zieleń faktycznie zielona, bo większość medio na słonku wpada w purpurę. I stosujesz tę nową nomeklaturę, gdzie medio dzielą się na pygmaea i einsteinii prawie tylko? Bo dla mnie carmeniana to nigricans, christinae to steinmannii, a zecherii to atrovirens.
Marku, co do opisu kwiatka RH 2501a to masz 100% rację. A co do nomenklatury - to mam te rośliny opisane i tak i tak

Akurat dzisiaj skorzystałem z listy numerów polowych Rauscha z 2010 r.
piasek pustyni pisze:"Porcyjka" zdjęć wyśmienitym dodatkiem do południowej kawki. Samo miodzio - mnie, nie znającej tych rodzajów, trudno wybrać tę "the best", ale wszystkie oglądam naprawdę się delektując

Sam kawki w zasadzie nie piję, ale jakby co to jesteśmy umówieni "na kawę"

Cieszę się
Żanetko, że Ci się podoba.
leszek2 pisze:Przemo,znowu trzeba Cię pochwalić za śniadanie kwiatowe

,ale najładniejszym kąskiem jest Ayl.narvaecensis

Leszku, ładniej te kwiatki wyglądają w słońcu:
Jakoś udało mi się dzisiaj namówić żonę na zakup dość sporej ilości CZK (do zapłaty za nowości), chociaż nie wiem jak tego dokonałem