Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Jak zdrowie Sabinko ;:333 Mam nadzieję, że już dobrze ;:108
Małgoś
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękną masz wiosenkę - kolory krokusów bardzo energetyczne, u mnie na razie kwitną tylko bladożółte, a tak mi tęskno za kolorami ;:224 Sadziłam jesienią przeróżne, mam nadzieję, że nie okażą się wszystkie... bladożółte ;:219 ;:306 Ale i tak nic nie pobije letnich niebieskości i fioletów ;:167 Na ostatnim zdjęciu to aster? Miałam bardzo podobnego zeszłego lata: http://venom.net.pl/mil/focz3/astrymile ... -08-13.jpg
Zdrówka życzę! ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Chyba faktycznie się skuszę na parę sztuk tych krokusików :tan. Widzę że też masz ostróżki, ja też w tym roku mam je w wysiewie parapetowym :heja
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny ;:196 . Wracam powoli do normalności. Tablety na gorączkę są zbędne, nie mam dreszczy tylko gardło nadal dokazuje. Pączków zjadłam tyle, że wstyd się przyznać, ale tak to jest jak stoją sobie w kuchni na talerzyku i kuszą :roll: Pogoda nadal dopisuje więc jutro wybieram się na ogrodowy zwiad 8-)
Ewo, chabry wysiały się kiedyś teściowej.. lata temu, ja ich po prostu nie usuwam, bo kojarzą mi się z dzieciństwem i polami pszenicy.. taki mały bzik, ale póki co niegroźny ;:173
witaj Lidko, podejrzewasz nornice czy jakieś inne robactwo?? może turkucie?? A może jeszcze wyjdą, moje niektóre dopiero pokazywały kiełki ;:170
Agniszko, wiosna ma się utrzymać jeszcze do niedzieli.. potem znowu nieciekawe prognozy. Kocim oczom można wiele wybaczyć ;:173
Aniu, tak to jest jak naiwne babeczki, takie jak ja, zobaczą trochę słońca.. szaleństwo, leżaczek i opalanie na całego :;230 Dzisiaj już mnie kusiło żeby wychodzić. Dobrze, że M był w pogotowiu, żeby zatrzymać szaloną żonkę, która poczuła się trochę lepiej ;:224 żal twoich cebulek, niestety one mają sporo brania wśród nornic czy innych pędraków. Nie chcę nikogo straszyć, ale u moich rodziców w ciągu dwóch lat wykończyły większość cebulowych i przy okazji budowania korytarzy sporo bylin.. wojna trwa ;:134
Małgoś, dziękuję za miłe słowa, dzisiaj już jest dobrze. Bombą kaloryczną zagłuszyłam większość objawów ;:306
Milenko, czekam na te ciemne fioletowe.. jutro pójdę na zwiady, bo ostatnio już pączkowały konkretnie (o, znowu pączki ;:306 ) i było widać gdzie są te duże ;:65 chociaż nie umniejszam urody tych żółcielków. Masz rację, na ostatnim zdjęciu jest aster ;:108
Karino, dostałam dzidziusia ostróżkę od mojej mamy. Takie maleństwo, a jednak zakwitło. W tym roku też posiałam mieszankę i zaczyna pomalutku kiełkować.. za rok liczę na cudne kwitnienie ;:170
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Mam nadzieje że jutro rozkwitną mi pierwsze krokusiki ;:65 .Zdecydowanie te kolory sa najlepsza nagrodą za ogrodowe zmagania.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Sabinko! Wiosna i wspominki barwne i radosne! Dużo zdrówka życzę! ;:196
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

U mnie w prognozach nieprzerwanie taka pogoda i zmian na horyzoncie nie widać :D
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witaj Sabinko Zeszłoroczne kwiatuchy piękne :D
Życzę Ci żdrówka :)
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

:wit Sabinko. Tak jak już Ci wcześniej pisałam ostróżkę trwałą wysiałam na parapet a letnią mam zamiar wysiać prosto w grunt dla urozmaicenia kolorów. Z tego co wyczytałam tutaj na FO to w trwałej rzadko zdarza się kolor różowy a w letniej ostróżce jest i to dość często ;:215. No ale efekty to dopiero za rok. Pozdrawiam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Sabinko dużo zdrówka ;:108 ;:108
Kwiaty zeszłoroczne śliczne i jeszcze te kolorki , super. :!: :!:
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Cieszę się, że już Ci lepiej, ale podziękuj M , że Cię powstrzymał przed zafundowaniem sobie powikłań.Wylecz sie do końca a potem szalej w ogrodzie. ;:108 A póki co razem wydezynfekujcie gardziołka. ;:304
Ale śliczna ta ostróżka w takim mocnym kolorze, jak się rozrośnie będzie na co popatrzeć. ;:138
U mnie też był przesyt pączkowy, Twoje róże znam ale robię też takie z naleśnikowego ciasta, czyli taką aluminiową matrycę różaną, wygrzaną w gorącym tłuszczu, zamaczam w naleśnikowym cieście i szybciutko do głębokiego tłuszczu.
Ciasto piekąc się, zsuwa się z matrycy i rośnie ładnie się formując, upieczone i odsączone posypuję cukrem pudrem z wanilią.
Poszłam dzisiaj na działkę, żeby powycinać trawy i poprzycinać krzewy pięciorników i szybko wróciłam z powrotem, zerwał się zimny wiatr i szkoda mi było zdrowia.Dopiero zaczął się marzec do wiosny zdążę. ;:306
Pozdrawiam cieplutko i spokojnej nocki życzę. ;:19
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mam nadzieję, że lepiej sobie radzisz z chorobą niż ja. Kaszlę od dwóch tygodni :evil:
Pogoda się zepsuła, zrobiło się ponuro i szaro, nawet koty niechętnie wychodzą na dwór.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

:wit Sabinko. Jak tam zdrówko? Mam nadzieję że już Ci lepiej. Pozdrowienia z Kaszub ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny ;:168 Kiedy wydawało się, że wszystko jest już w porządku dopadła mnie taka gorączka, że dwa dni wygrzewałam się w łóżku ;:222 Wczoraj nadszedł czas nadrabiania zastojów. Zrobiłam też nieśmiały wypad na świeże powietrze. Wszystko kwitnie. Krokusy szaleją, cebulkowe iryski wypuściły pierwsze kwiaty, żonkile mają duże pąki, a po hiacyntach widać już jaki będą miały kolor :heja obejrzałam też moją forsycję i mam wrażenie, że pączki ma bardziej zielone niż żółte :cry: już był taki rok, że zamiast burzy kwiecia dostałam od razu liście...tym razem nadal wolę myśleć, że to taki niewybarwiony żółty ;:306 . Zaplanowałam sobie na dzisiaj kilka przyjemnych ogrodowych zajęć, wieczorkiem postaram się wstawić kilka zdjęć i ponadrabiać zaległości w waszych ogrodach (jestem przekonana, że ominęło mnie sporo wiosny i masa pięknych zdjęć ;:173 )
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Czekam na zdjęcia kwiatów to trochę nacieszę oczy bo z moich niestety zbyt dużo nie zostało ;:185 Krokusów nie ma i raczej już nie będzie a irysy cebulkowe posadzone jesienią na które tak się cieszyłam wypuściły już w styczniu i oczywiście przymrozki je załatwiły.Martwię się,że nie tylko nie zakwitną w tym roku ale po prostu zgniły cebule i już po nich.Największą jednak stratę mam w liliach w których zbyt pózno zauważyłam że pojawiły się nornice.Za to na pocieszenie tulipany trzymają się dzielnie,pokazują się też żonkile i narcyzy.Forsycja też czasem zaskakiwała mnie zielonymi kwiatami ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”