Ogród w słońcu
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród w słońcu
Piękną masz wiosenkę - kolory krokusów bardzo energetyczne, u mnie na razie kwitną tylko bladożółte, a tak mi tęskno za kolorami
Sadziłam jesienią przeróżne, mam nadzieję, że nie okażą się wszystkie... bladożółte
Ale i tak nic nie pobije letnich niebieskości i fioletów
Na ostatnim zdjęciu to aster? Miałam bardzo podobnego zeszłego lata: http://venom.net.pl/mil/focz3/astrymile ... -08-13.jpg
Zdrówka życzę!
Zdrówka życzę!
- kajko278
- 500p

- Od: 20 sty 2013, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja działka na Kaszubach
KARINA:-)
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Dziękuję wszystkim za odwiedziny
. Wracam powoli do normalności. Tablety na gorączkę są zbędne, nie mam dreszczy tylko gardło nadal dokazuje. Pączków zjadłam tyle, że wstyd się przyznać, ale tak to jest jak stoją sobie w kuchni na talerzyku i kuszą
Pogoda nadal dopisuje więc jutro wybieram się na ogrodowy zwiad
Ewo, chabry wysiały się kiedyś teściowej.. lata temu, ja ich po prostu nie usuwam, bo kojarzą mi się z dzieciństwem i polami pszenicy.. taki mały bzik, ale póki co niegroźny
witaj Lidko, podejrzewasz nornice czy jakieś inne robactwo?? może turkucie?? A może jeszcze wyjdą, moje niektóre dopiero pokazywały kiełki
Agniszko, wiosna ma się utrzymać jeszcze do niedzieli.. potem znowu nieciekawe prognozy. Kocim oczom można wiele wybaczyć
Aniu, tak to jest jak naiwne babeczki, takie jak ja, zobaczą trochę słońca.. szaleństwo, leżaczek i opalanie na całego
Dzisiaj już mnie kusiło żeby wychodzić. Dobrze, że M był w pogotowiu, żeby zatrzymać szaloną żonkę, która poczuła się trochę lepiej
żal twoich cebulek, niestety one mają sporo brania wśród nornic czy innych pędraków. Nie chcę nikogo straszyć, ale u moich rodziców w ciągu dwóch lat wykończyły większość cebulowych i przy okazji budowania korytarzy sporo bylin.. wojna trwa
Małgoś, dziękuję za miłe słowa, dzisiaj już jest dobrze. Bombą kaloryczną zagłuszyłam większość objawów
Milenko, czekam na te ciemne fioletowe.. jutro pójdę na zwiady, bo ostatnio już pączkowały konkretnie (o, znowu pączki
) i było widać gdzie są te duże
chociaż nie umniejszam urody tych żółcielków. Masz rację, na ostatnim zdjęciu jest aster
Karino, dostałam dzidziusia ostróżkę od mojej mamy. Takie maleństwo, a jednak zakwitło. W tym roku też posiałam mieszankę i zaczyna pomalutku kiełkować.. za rok liczę na cudne kwitnienie
Ewo, chabry wysiały się kiedyś teściowej.. lata temu, ja ich po prostu nie usuwam, bo kojarzą mi się z dzieciństwem i polami pszenicy.. taki mały bzik, ale póki co niegroźny
witaj Lidko, podejrzewasz nornice czy jakieś inne robactwo?? może turkucie?? A może jeszcze wyjdą, moje niektóre dopiero pokazywały kiełki
Agniszko, wiosna ma się utrzymać jeszcze do niedzieli.. potem znowu nieciekawe prognozy. Kocim oczom można wiele wybaczyć
Aniu, tak to jest jak naiwne babeczki, takie jak ja, zobaczą trochę słońca.. szaleństwo, leżaczek i opalanie na całego
Małgoś, dziękuję za miłe słowa, dzisiaj już jest dobrze. Bombą kaloryczną zagłuszyłam większość objawów
Milenko, czekam na te ciemne fioletowe.. jutro pójdę na zwiady, bo ostatnio już pączkowały konkretnie (o, znowu pączki
Karino, dostałam dzidziusia ostróżkę od mojej mamy. Takie maleństwo, a jednak zakwitło. W tym roku też posiałam mieszankę i zaczyna pomalutku kiełkować.. za rok liczę na cudne kwitnienie
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Mam nadzieje że jutro rozkwitną mi pierwsze krokusiki
.Zdecydowanie te kolory sa najlepsza nagrodą za ogrodowe zmagania.
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Sabinko! Wiosna i wspominki barwne i radosne! Dużo zdrówka życzę! 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
U mnie w prognozach nieprzerwanie taka pogoda i zmian na horyzoncie nie widać 
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Życzę Ci żdrówka
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- kajko278
- 500p

- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Sabinko dużo zdrówka
Kwiaty zeszłoroczne śliczne i jeszcze te kolorki , super.

Kwiaty zeszłoroczne śliczne i jeszcze te kolorki , super.
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Cieszę się, że już Ci lepiej, ale podziękuj M , że Cię powstrzymał przed zafundowaniem sobie powikłań.Wylecz sie do końca a potem szalej w ogrodzie.
A póki co razem wydezynfekujcie gardziołka.
Ale śliczna ta ostróżka w takim mocnym kolorze, jak się rozrośnie będzie na co popatrzeć.
U mnie też był przesyt pączkowy, Twoje róże znam ale robię też takie z naleśnikowego ciasta, czyli taką aluminiową matrycę różaną, wygrzaną w gorącym tłuszczu, zamaczam w naleśnikowym cieście i szybciutko do głębokiego tłuszczu.
Ciasto piekąc się, zsuwa się z matrycy i rośnie ładnie się formując, upieczone i odsączone posypuję cukrem pudrem z wanilią.
Poszłam dzisiaj na działkę, żeby powycinać trawy i poprzycinać krzewy pięciorników i szybko wróciłam z powrotem, zerwał się zimny wiatr i szkoda mi było zdrowia.Dopiero zaczął się marzec do wiosny zdążę.
Pozdrawiam cieplutko i spokojnej nocki życzę.
Ale śliczna ta ostróżka w takim mocnym kolorze, jak się rozrośnie będzie na co popatrzeć.
U mnie też był przesyt pączkowy, Twoje róże znam ale robię też takie z naleśnikowego ciasta, czyli taką aluminiową matrycę różaną, wygrzaną w gorącym tłuszczu, zamaczam w naleśnikowym cieście i szybciutko do głębokiego tłuszczu.
Ciasto piekąc się, zsuwa się z matrycy i rośnie ładnie się formując, upieczone i odsączone posypuję cukrem pudrem z wanilią.
Poszłam dzisiaj na działkę, żeby powycinać trawy i poprzycinać krzewy pięciorników i szybko wróciłam z powrotem, zerwał się zimny wiatr i szkoda mi było zdrowia.Dopiero zaczął się marzec do wiosny zdążę.
Pozdrawiam cieplutko i spokojnej nocki życzę.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mam nadzieję, że lepiej sobie radzisz z chorobą niż ja. Kaszlę od dwóch tygodni
Pogoda się zepsuła, zrobiło się ponuro i szaro, nawet koty niechętnie wychodzą na dwór.
Pogoda się zepsuła, zrobiło się ponuro i szaro, nawet koty niechętnie wychodzą na dwór.
- kajko278
- 500p

- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Dziękuję wszystkim za odwiedziny
Kiedy wydawało się, że wszystko jest już w porządku dopadła mnie taka gorączka, że dwa dni wygrzewałam się w łóżku
Wczoraj nadszedł czas nadrabiania zastojów. Zrobiłam też nieśmiały wypad na świeże powietrze. Wszystko kwitnie. Krokusy szaleją, cebulkowe iryski wypuściły pierwsze kwiaty, żonkile mają duże pąki, a po hiacyntach widać już jaki będą miały kolor
obejrzałam też moją forsycję i mam wrażenie, że pączki ma bardziej zielone niż żółte
już był taki rok, że zamiast burzy kwiecia dostałam od razu liście...tym razem nadal wolę myśleć, że to taki niewybarwiony żółty
. Zaplanowałam sobie na dzisiaj kilka przyjemnych ogrodowych zajęć, wieczorkiem postaram się wstawić kilka zdjęć i ponadrabiać zaległości w waszych ogrodach (jestem przekonana, że ominęło mnie sporo wiosny i masa pięknych zdjęć
)
- ann_30

- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Czekam na zdjęcia kwiatów to trochę nacieszę oczy bo z moich niestety zbyt dużo nie zostało
Krokusów nie ma i raczej już nie będzie a irysy cebulkowe posadzone jesienią na które tak się cieszyłam wypuściły już w styczniu i oczywiście przymrozki je załatwiły.Martwię się,że nie tylko nie zakwitną w tym roku ale po prostu zgniły cebule i już po nich.Największą jednak stratę mam w liliach w których zbyt pózno zauważyłam że pojawiły się nornice.Za to na pocieszenie tulipany trzymają się dzielnie,pokazują się też żonkile i narcyzy.Forsycja też czasem zaskakiwała mnie zielonymi kwiatami