Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Post »

Piękne lilie :D Moje nowe dopiero zaczynają kwitnąć.
A szałwie ja z kolei posadziłam za różami i dobrze, bo to rabatówki i szałwie w tym roku są już od nich wyższe.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majeczko, miałam u Ciebie zaległości i dopiero przed chwilą przespacerowałam się po galerii różanej. Ach, jakie to wspaniałe, idę sobie powolutku i oglądam uważnie - jakbym była w muzeum...

A co tam za śliczne żółciaszki kwitną na drugim planie za Mary Rose?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko Paschmine .,...chcesz oddać ;:202
Jakby co to ja tu jestem i marzę o niej odkąd ja u Ciebie zobaczyłam ;:oj ;:173
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Trawa marki trawa bardzo fajna :D
U mnie lilie jeszcze niestety nie kwitną, a tu widzę już całą kolekcję.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witam wieczorową porą. :wit
To co pokazane na zdjęciach to było a co zastanę w ogrodzie to się okaże rano choć już teraz mogę powiedzieć że większość strzaskana przez grad i to dużo większy niż był poprzednio. Oj ciężkie jest życie ogrodnika. ;:145

Wszystkim gościom bardzo dziękuję za poświęcony czas. ;:196

Gosia to żółte z Mary Rose to Nachyłek wielkokwiatowy bardzo wdzięczna roślinka, raz wprowadzona do ogrodu pozostaje w nim na długo i nawet jak zmarzną starsze kępki to młode siewki wyrastają wiosną bez problemu. :uszy
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Oj gradobicie..Znam ten ból!W zeszłym roku 29.04. w zasadzie grad wbił mój poczatkujący ogródek w ziemię :(
Piękne masz róże ;:138 Aczkolwiek zauważyłam,że trudno być w tym wzgledzie specjalistą, bo kupując w opisie jest inna nazwa, a potem patrzę na forum - inna. Oj będę musiała zweryfikować, cóż to ja mam w ogródku, choć na razie mam raptem 3 pnące, 5 rabatowych, 1 okrywową i 1 miniaturową. Ale apetyt rośnie, by powiększyć kolekcję, szczególnie jak widzę Twoją :D
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Majeczko :wit
pragnę donieść że Doktorek, choć długo trzymał w napięciu, puścił się od korzenia z wielką siłą w górę i pięknie rośnie! ;:196 ;:168 ;:180 teraz czekam aż dogoni wzrostem swoją mamusię :tan
pozdrawiam ;:7
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

gloriadei pisze:Majeczko :wit
pragnę donieść że Doktorek, choć długo trzymał w napięciu, puścił się od korzenia z wielką siłą w górę i pięknie rośnie!
Mój Doktorek od Ciebie, Majeczko, też! Cudny jest :)
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Majeczko, dopiero nadrobiłam zaległości od kiedy wyrzuciło mnie z netu parę dni temu. :D Nie wiem co się wydażyło, może to przez burze. U mnie co noc deszcze, burze i gradobicia. Jeszcze tyle wody nigdy nie było latem. Wszystko rośnie jak wściekłe, a najbardziej chwasty. :twisted:
Róże utopione i zeszmacone, choć było ich tak mało. Nie to co u Ciebie. ;:215 Jestem w szoku, jak pieknie kwitną wszystkie nowości. ;:138
Rewelacja!!! Aż nie wiem, która najładniejsza. Chyba Souvenir de Brod i Dr Jamain mnie kusi najbardziej. ;:167
Kwitnący ogród robi ogromne wrażenie, tyle pięknych roślin. I lilie fantastyczne. Jeżeli chcesz to mogę Ci je nazwać. :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu cieszę się bardzo że zechciał rosnąć, oby szło to mu jak najlepiej. ;:215
Twoje różyczki też idą w górę i kwitną,zapraszam na przegląd wszystkich kwitnących dzisiaj.
Małgosiu cieszę się bardzo. ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie to nie wszystkie które kwitną, niektórym nie zrobiłam zdjęć. :uszy

-- 3 lip 2012, o 23:20 --
Rozanka pisze:Majeczko, dopiero nadrobiłam zaległości od kiedy wyrzuciło mnie z netu parę dni temu. :D Nie wiem co się wydażyło, może to przez burze. U mnie co noc deszcze, burze i gradobicia. Jeszcze tyle wody nigdy nie było latem. Wszystko rośnie jak wściekłe, a najbardziej chwasty. :twisted:
Róże utopione i zeszmacone, choć było ich tak mało. Nie to co u Ciebie. ;:215 Jestem w szoku, jak pieknie kwitną wszystkie nowości. ;:138
Rewelacja!!! Aż nie wiem, która najładniejsza. Chyba Souvenir de Brod i Dr Jamain mnie kusi najbardziej. ;:167
Kwitnący ogród robi ogromne wrażenie, tyle pięknych roślin. I lilie fantastyczne. Jeżeli chcesz to mogę Ci je nazwać. :wink:
Ewuniu nie wszystkie kwitną a niektóre po jednym kwiatku zechciały zejść z tego świata. No ale trudno, już zamówiłam nowe. :uszy
Ja nie wiem co zastanę jutro bo dopiero niedawno przestało lać a grad był dość spory. ;:202
Jak wiesz która jak się zwie to pisz będę bardzo wdzięczna. ;:173
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Bardzo współczuję gradu :(
U mnie dzień zaczął się tradycyjnie od burzy i deszczu, potem było dziwnie-ni to zimno, ni ciepło. Na szczęście mam ostatnio wiele zajęć, więc nie mogłam rozpaczać nad niemożnością pracy w ogrodzie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

edulkot pisze:(...)Jak do tej pory Pashmina do mnie nie przemówiła i śmiem wątpić czy kiedykolwiek przemówi. ;:185
A do mnie mówi cały czas...."kup mnie, kup mnieee....." :lol: A ja jej odpowiadam.."jak tylko Cię znajdę, księżniczko" i tak sobie gaworzymy.. ;:224
Ilość cudownych róż u Ciebie Majka powala na kolana. Słów brakuje, żadne nie odda wrażeń i emocji jakie budzą te piękności ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit Dopiero dzisiaj trafiłam na Twój nowy wątek. Jestem pod wrażeniem Souvenirów i dlaczego mam tylko jednego Obrazek.
Będę pilnie śledzić jak rosną Twoje pamiątki.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Mary Roze na tym foto wyglada jak piwonia 8-) Souvenier co jeden to ladniejszy ;:108
Kupilam sobie Gruss an Aachen - bosh ile mam juz roz w doniczkach do posadzenia :roll: i nie moge, bo tradycyjnie tego roku - PADA-LEJE :evil:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w przerwie w sprzątaniu. :wit
Najgorzej nie jest, najbardziej oberwały jednoroczne wysokie - tytoń ozdobny, kosmos i ostróżki ale te młodsze co wypuszczały młode pędy. Róże w miarę znośnie, tylko niskie z wiotkimi gałązkami wgniecione w ziemię. Dobrze że miałam poprzycinane już przekwitnięte bo pewnie bardzo by się połamały.
Tylko jak rośliny i ogród mają być zdrowe jak ciągle grad dziurawi im liście a grzybki szaleją. :twisted:

Ewa taż mam w domu inne zajęcia ale jednak wolę ogród a domowe szycie czy tradycyjnie sprzątanie odkładam na bok. A w ogrodzie mam tyle zaplanowane że te wszystkie dodatkowe sprzątania po anomaliach pogodowych rujnują mi grafik. :twisted:
Na tarasie to ostatnio tylko sprzątam bo posiedzieć to już nie można bo albo ulewa i wichura które zrzucają liście i owoce z kiwi albo taki upał że chłodniej i przyjemniej w domu. :twisted:

Kasiek to sobie ją kup i będziecie gaworzyć bezpośrednio. :;230 Tu masz link do szkółki http://www.roseraiepilteblin.com/
Gosia zbiera zamówienia.
Z tym powalaniem na kolana to przesada, mnie powalają na kolana jak chcę je powąchać a one takie niziutkie. :;230

Ala nie wszyscy muszą mieć takie same róże i lepiej żeby były różnorodne bo wtedy do czego będziemy wzdychać. Ostatnio wybieram róże Geschwinda i się zastanawiam czy kupować takie które inni już mają. Nawet znalazłam jedną nową pamiątkę, po niemiecku Erinnerung ale nie występuje pod nazwą Souvenir. ;:333

Jula pogoda płata nam ostatnio figle, jak nie upały to ulewy i ciągłe deszcze. Te Pamiątki jakim językiem by je nie nazywać są na prawdę ładne, szkoda tylko że większość ma strefę 6b. Ale jak się obsadzę terminatorkami Geschwinda to może zimne wiatry niewiele im zrobią zimą. ;:173

Na lepsze popołudnie historyczny już widok.

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”