W wężowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: W wężowym cz.2

Post »

ten kolorowy łuczek jest niesamowity ;:138 ja tez chce taki :tan
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

FRAGOLA pisze:Ciągla pada...już straciłam rachubę który dzień z kolei...wiem tylko że już zdecydowanie za długo :evil:

i jeszcze takie złamane przez eMa...teraz stoją w wazoniku i cudnie pachną...Stargazer(chyba)
Obrazek
Mam chyba podobne cudo w ogródku, muszę zerknąć na znacznik ;:108
Hortensja "Hayes Starburst" urodziwa wielce :uszy
Fragolciu, a cóż za cuda u Ciebie w ogródku, wyjść z podziwu nie mogę :shock:
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Grażynko, ja tu dzisiaj chyba po raz trzeci ;:132 i ;:132 Uwiodła mnie Twoja Hortensja "Hayes Starburst", ślicznie urodziwa ;:3
No i ta rabatka trawiaście żurawkowa ;:63 ;:63 portulaka świetna, fakt, szkoda , że kwitnie tylko przy słoneczku, ale tworzy wówczas urocze dywaniki :uszy
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Grażynko, dzięki za odpowiedź w sprawie floksa. Cudak taki :D
Podoba mi się Twój busz ;:108 I żabki nawet oswojone masz :wink: No, no ;:224 Też takie maleństwa do mnie przyszły, a raczej przyskoczyły ale dziś jedna na mój widok uciekła w popłochu :roll:
Stachu 1956

Post »

FRAGOLA- masz tyle floksów , powiedz mi kiedy się je przesadza /jesień ,wiosna / .
Przy przesadzaniu można podzielic bryłę korzeniową ? .
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Kochana kolorowy busz coś cudownego :)
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Grażynko uwielbiam taki busz ;:138
hortensja faktycznie ciekawa ;:224
:wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p
Od: 8 cze 2010, o 10:25

Post »

Piękny ogród ;:167 te kamienne ścieżki i kolumny - ech sama bym takie chciała ;)
Uformowane iglaki, trawki, i te barwy - gra kolorów - cudnie jest u Ciebie ;:167
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko hortensje ładnie Ci kwitną busz niesamowicie kolorowy ;:138 moje hortensja
też się spisują a pnąca jeszcze nie kwitnie ale na razie pięknie rośnie :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Grażynko :wit urlopujesz się ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Dzień dobry wszystkim
Oj chwilkę mnie tu nie było,ale remonty,malowania,przetwory...ech i na forum czasu brak :roll:
A co w ogródeczku...hmmm,nic nowego,nadal bałagan...chwasty się chyba najbardziej cieszą bo sobie spokojnie rosną...nikt im nie przeszkadza nie pieli ostatnio ;:224 Aaaa zrobiłam sobie tylko za huśtawką rabatkę z samymi czerwonymi bylinkami,bo jednak i w małym wężu mi przeszkadzały.I jeszcze podczas malowania uknułam plan przeróbek ogródkowych(jak tylko eM te prace na zewnątrz pokończy i rusztowania pozabiera to biorę się za realizację)

Wiolu cieszy i to jak :D Kolejny kwiatuch się rozwija...taka mała a taka dzielna,będzie miała trzy.
A łuczek tak sobie powoli zarasta...
Justynko miło mi że podoba Ci się łuczek z trawkami...mnie też się podoba i sądzę że ta częśc pod filarami mi najlepiej wyszła...reszta mi się nie zbyt podoba i już mam plan na przeróbkę(tylko na wykonanie czasu brak...kasy i materiału też :roll: )
Aniu moje portulatki są wielkie...rozszalały się okropnie.Z jednej strony to i dobrze bo trochę cienia dają żurawkom ale z drugiej zaczynają ich podduszac.Jeśli chodzi o kwitnienie to jest to taka łąka pełna kwiatów że nawet nie zwracam uwagi co się dzieje z pojedynczymi kwiatuszkami.Codziennie jest ich mnóstwo więc mogę Ci powiedziec że ja jestem zadowolona z ich kwitnienia :uszy
Halinko tak floksy pięknie pachną,rano ich zapach zmieszany z zapachem lili czuję nawet w domu...dociera przez otwarte okna.I powiem Ci że miło jest się budzic pośród takich zapachów :D
Elizo-ibizaa witam Cię miły nowy gościu :wit Fajnie że poba Ci się mój łuczek.Też taki chcesz...to nic trudnego...ja go sama zrobiłam i czekam na Twój...będę Ci kibicowac :uszy
Jolu i jak...czy Twoja lilija to ta sama co moja...Stargazer?
A jakie cuda u mnie w ogrdku masz na myśli?
Martuś widzę że i Ty jesteś pod wpływem Hayes S. -prawda że śliczna jest...jak dla mnie to jedna z najładniejszych i dlatego tak mnie cieszy że ją mam :D
A portulatka to moja samosiejka...mam ją od kilku lat i teraz między żurawkami chyba jest najładniejsza.Jedzonko dla żurawek i jej najwidoczniej odpowiada.
Jacku właśnie ten floks taki inszejszy...cieniowany...szkoda tylko że go coś dopadło i nie dał rady wszystkich kwiatostanów rozwinąc.
Fajnie że chociaż Tobie mój busz się podoba...bo mnie już niebardzo :?
Staszku ja floksy dzielę i przesadzam i wiosną i jesienią.Moje stare odmiany już tyle razy były dzielone i miejsce zmieniały i widocznie im to służy :wink:
Celinko dziękuję ;:196 ...takkkk- kolorowy busz...może nawet za bardzo busz i za bardzo kolorowy...
Dzidziu niestety nie urlopuję się...mam tyle pracy że na forum sił brak :? Tylko komputer miał urlop...zdrowo sobie odemnie odpoczoł.
Mnie kiedyś też się taki busz podobał a teraz jak taki mam to już bym chciała coś innego...może bardziej uporządkowanego :roll:
Agnieszko-Joyce witam,witam w wężowym buszu :wit
Jak miło słyszec tyle miłych słów i to że się komuś w moim jeszcze takim niedopracowanym ogrodzie podoba.Zapraszam częściej i zaraz idę z rewizytą do Ciebie.
Stasiu moja pnąca hortensja nie kwitnie i w ogóle słabo rośnie...chyba jej pod tą gruszą nie za bardzo odpowiada.A tak chciałam żeby mi się po tym pniu wspinała a ona nic-stoi jak zaklęta :roll:

Łuczek o poranku
Obrazek

Obrazek(mosteczka nadal nie ma)

Obrazek

i jeszcze trochę kolorków
...kolejna lilija
Obrazek

mieczyk abisyński
Obrazek

rozwar z jeżówką
Obrazek

i jeżówka z floksami
Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie :D .
A busz ma to do siebie że nic w nim robić nie trzeba-wyczyszczony kiedyś tam -sam sobie radzi.
Też mam 2 takie miejsca-nazywam je naturalnymi :;230 .
Grażynko ostatnio czytałam o hortensji pnącej-ona może stać i 5 lat bez przyrostów :roll: .Za to później idzie metr rocznie.
Więc cierpliwości kobieto :lol: .
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Agnieszko i tu się z Tobą zgodzę...busz jest mniej pracochłonny,bo roślinki tworzą tak zwarty gąszcz że chwasty tam raczej mają małe szanse na wzrost.Tylko czasami gdzieś tam coś się przepieli i jest ok.I pod tym względem jest wspaniały,ale z drugiej strony trzeba szukac gdzie co jest..."o tam między floksami a jeżówką,przed odętką,za lilią,obok liatry mam rozwar" :;230
Teraz jakoś tak bardziej pojedynczo wyeksponowane roślinki mi się podobają.Jak by to powiedziec hmmm...podobają mi się pojedynczo np.tawułki,zawilce japońskie,hosty,liliowce...ogólnie roślinki tworzące duże nie zbyt wysokie kępy.A np. takie jak lilie,
odętki,floksy,rozwary,ostróżki bardziej lubię w buszowym zestawie,bo jakoś pojedynczo mi nie odpowiadają :roll:

A tą hortensją mnie pocieszyłaś...to jeszcze 4 lata będę musiała jej niewzrost obserwowac :?: ;:224
Jednak dzięki za info...dobrze wiedziec że ona tak ma...a ja już ją miałam przeprowadzic bo myślałam że tam jej nie odpowiada.
A swoją drogą to ciekawe dlaczego przez kilka lat może stac nieruchomo a póżniej "się puszcza" :?:

Mam takie coś nienazwane...czy to może jakiś przetacznik :?:
Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Piękne widoczki ścieżki i rabatek ;:138 żurawkowo-portulatkowa śliczna choć z daleka to same kwiatki widać ale wieżę na słowo że są i żurawki :D Za to trawki na rabatce się pięknie prężą :heja Już wiem co to za krzaczki takie urocze -szkoda tylko że jednoroczne te cyprysiki :lol:
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Grazia ależ tu się pozmieniało :shock: a o kwitnących to już nie wspomnę ;:138
a z trawkami mieliśmy podobna koncepcję :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”