moniczek te żonkile chyba z moich wszystkich odmian są najładniejsze i kwitną jako pierwsze. U mnie nie wszystkie pierwiosnki ząbkowane kwitną, niektóre dopiero pokazują listeczki.
Iwonko lepiej wiechy nie zakładać, bo pracownik by się zatracił, a tak to chętnie pracuje i widzę, że efekt mu się podoba. Dziś będzie ciąg dalszy

już jedzie do budowlanego coś dokupować.
Pamiętam jak opowiadałaś , że działkę masz koło lasu, więc się nie dziwię , że jeszcze u Ciebie roślinki śpią. Moja posesja jest całkowicie odsłonięta, więc jak jest słoneczko to cały czas na nią grzeje.
Miałam 3 kolorki tych pierwiosnków, ale chyba został mi tylko jeden, czerwonego straciłam dwa lata temu, a białego jak nie ma tak nie ma

chyba sie zapylił.
Grażynko studnia troszeczkę zmieni kształt, nie będzie okrągła, obłożona zostanie imitacją płytek klinkierowych w kolorze brązowym, już czekają w piwnicy. Ja jeszcze dokładnie nie wiem jakiego kształtu nabierze studnia, bo to wizja mojego męża, nie chcę go denerwować zbędnymi pytaniami, boż ja na tym się nie znam

jeszcze mi chłop rzuci robotę

a na razie mu to fajnie idzie. Czekałam na obudowę studni dwa lata, zawsze były ważniejsze zadania w budżecie do wykonania, ale tego roku się zawzięłam i postanowienie zostanie zrealizowane
Zaraz idę wysiewać warzywka, grządki są już przygotowane, tyko siać, siać , siać. W nocy padał deszczyk, dziś pochmurnie, duże ochłodzenie.