Ogrodniczka szyszunia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodniczka szyszunia

Post »

Dziękujemy Grażynko ja też myślę o sianiu nawet dzisiaj mężuś mi kupił ziemię do zasiewów i chyba w poniedziałek zacznę bo dzisiaj podobno był zły dzień do siania.Tak mówili w "Rok w ogrodzie"
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

myślę że w tym roku trzeba się wstrzymać z sianiem na parapetach bo w mieszkaniach ciepło i roślinki szybko wzejdą i nie będzie ich gdzie pikować .. też już kupiłam trochę nasionek ale bylin z jednorocznych sieję zawsze astry ,aksamitki i cynie oraz dziwaczki ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Janko masz rację z tym aby sie wstrzymać z sianiem bo w tym roku zima zapowiada się dłużej więc światła może być mniej a tego roślinki nie lubią. Zaraz się w"wyciągną jak nitki" i licho wie co z tym robić.
Mnie też korci ale biorę " na wstrzymanie "
Piszesz,że siejesz dziwaczka - ja od 2 sezonów przetrzymuję klącza jak dalie. Mniej roboty niż to sianie i pikowanie. Nie trafiłam nigdy na takiego, który by miał klilka kolorów w jednym kwiatuszku i przestałam kupować zostawiając swoich 2 kolory.
A Ty trafiłaś na takiego ?
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mam kilka jednokolorowych i kilka mraziatych .. a korzeni nie przetrzymuję bo mam dużo dali i te zajmują mi sporo miejsca a ponatto mam wilgotną piwnice i dziwaczki musiałabym zabezpieczać torfem albo trociną

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
z każdego koloru pozbierałam po kilka nasionek i w marcu wsadzę w szklarni jak przekwitną wiosenne kwiaty będę miała co nasadzać ..
Mój album
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witam .. :wit
Dziękuje za odwiedziny...ja też jeszcze nie odważę się je brać do ręki...;)Lecz mówię Ci jak cudownie graja zwłaszcza wieczorem:)))Pozdrawiam cieplutko:))
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p

Post »

Christyn, Janeczko chyba macie rację z tym sianiem chociaż trudno jest się powstrzymać. Może i ja zaczekam a tylko orliki wysieję bo ich trzeba wystawić na mróz na chyba 4 tygodnie i dopiero potem do domu.

Reni kiedyś taki wielki zielonek zeżarł nam kwiatka.Szarańcza jedna :twisted:
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

maniusika śliczne te dziwaczki o wielokolorowych płatkach - czy słowem mraziaste właśnie te określasz ? Na takie polowałam ale zawsze nasiona były takie jak moje.
Ja przetrzymuję tylko minimalną ilości kłaczy - tak na 3 krzewy i to mi wystarczy ale kilka sztuk nasionek też na wszelki wypadek zbieram.
Czy byłabyś w stanie podzielić się ze mną tymi kolorowymi - bardzo proszę - poniosę koszty lub w zamian coś wyślę ?

Iwonko naprawdę namawiam na to aby poczekać bo takie wyciągnięte badylki bez słońca będą licho rosły.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p

Post »

poczekam :( :( :(
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zebym ja wiedziała które teraz są mraziate , mam je wszystkie razem i trudno będzie trafić ... może poczekamy do lata to zbiorę ci jakie będziesz chciała i przesilę . wtedy naprawdę będą różnokolorowe ,teraz mogę ci wysłać nasionka ale za kolory nie ręczę ..chociaż wszystkie są piękne ...
Mój album
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko i ja czekam, ponoć długo jeszcze zimno będzie ale to nic, można robić plany i pośpiewać w między czasie . Szybciej czas zleci :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p

Post »

Wiem Sabinko jakoś ta zima nie chce odpuścić złapała i trzyma bardzo mocno ale w końcu sie zmęczy i puści a my już będziemy gotowi do pracy ;:138 Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p

Post »

Oj miałam dzisiaj wysiać w końcu orliki ale jak zwykle zabrakło czasu bo niestety musiałam z Olusiem jechać do lekarza i tak minął cały dzień a wieczorkiem na aerobik :tan Trzeba się ruszać żeby później nóżki nie bolały przy pieleniu grządek ;:65
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Iwuś....w tych wielodoniczkach mam zamiar siać pomidory....mam wiele gat. od Idy....i muszę każdy osobno,i jeszcze muszę ich opisać ;:224
A co Olusiowi...że u lekarza byliście..... :? :?:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p

Post »

Witam _oleander_ ma skaze i musieliśmy jechać po specjalne mleczko.Mam nadzieję ze pomoże. Dzisiaj znowu nic nie zrobiłam. Cały dzień szalałam na zakupach ale grunt że fotelik dla Olusia zakupiony i zapasy też uzupełnione. Niestety na ogrodnicze zabrakło czasu :? Za to porobiłam dzisiaj troszkę zdjęć moim kwiatuszkom na parapecie bo hiacynty w pełni już rozkwitły
Obrazek Obrazek Obrazek
i jeszcze mój storczyk co wypuszcza nowy pęd kwiatowy. Już nie mogę się doczekać kiedy rozkwitnie

Obrazek
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

moje storczyki jeszcze odpoczywają a u ciebie zrobiło się kolorowo i pachnąco ..
ja kupiłam sobie tylko azalię białą i różyczki karłowate ,były po 5 zl. więc kupiłam białe i bordowe . będą na dopełnienie rabaty z różami karłowatymi ..
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”