Ogród Andzi
Anuś jaka niesamowita zmiana ogrodu,wszystko rozwinęło się i cieszy oczy widokiem.Zafascynował mnie len - czy też go wysiałaś z nasion? Pieknie jest u Ciebie,daleko od drogi,a więc oaza ciszy.Zdjęcia z zakupów zrobię jutro.Dobranoc Anuśka.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Widziałam prawdziwe oczko wodne zrobione na folii typowej dla oczek, jest super. Głębokie obłożone różnej wielkości kamieniami w środku też , z kaskadą i fontanną. Rozmawiałam z właścicielką oczko jest bardzo głębokie wodę zostawiają na zimę. Ma jedną wadę, jest bardzo blisko drogi i trudno utrzymać czystość. Pełno różnych osadów. Pompkę z fontanną oglądałam cena jest przystępna ponad sto zł.
Aniu przy krajowej nie mieszkam ale ruch jest coraz większy ostatnio remontowali przejazd kolejowy zrobili objazd, w niedzielę na Nałęczów też mnóstwo osób jedzie. Len mam już od kilku lat sam się wysiewa i schodzi. Zbiorę nasionka tylko przypomnij, jest wieloletni kwitnie w pochmurne dni.
Aniu przy krajowej nie mieszkam ale ruch jest coraz większy ostatnio remontowali przejazd kolejowy zrobili objazd, w niedzielę na Nałęczów też mnóstwo osób jedzie. Len mam już od kilku lat sam się wysiewa i schodzi. Zbiorę nasionka tylko przypomnij, jest wieloletni kwitnie w pochmurne dni.
- darla80
- 1000p
- Od: 29 sie 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu-zdjęcia już wrzuciłam-Zapraszam
Oczko kupiliśmy w promocji razem z pompką,filtrami i nawet kaczuszkami(zatraciły się gdzieś
) za 199 zł
Mąż widział jak ktoś z takim jechał,zapytał i gdy tylko wrócił to po przyczepkę i do Auchana,żeby było śmieszniej to było równiutko 2 lata temu-w pełni sezonu a nie jesienią kiedy zwykli sie pozbywać towaru.
Jeśli powklejasz zdjęcia roślinek to pomogę Ci zidentyfikować-mam świetną książkę o roślinach wodnych.

Oczko kupiliśmy w promocji razem z pompką,filtrami i nawet kaczuszkami(zatraciły się gdzieś

Jeśli powklejasz zdjęcia roślinek to pomogę Ci zidentyfikować-mam świetną książkę o roślinach wodnych.
Pozdrawiam serdecznie. Darla
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
"Wymienię/Sprzedam/Kupię-Fiołki odmianowe i nie tylko... ;)"
"Zapraszam do swojego ogrodu -darla80" "Moje Storczyki"
Darlo już patrzę jakie masz roślinki, do mnie przyniosłam całe kępki. Jest kilka pomieszanych razem , przy okazji dwa ślimaki wodne i zaplątana żabka. Miałaś szczęście że za taką kasę kupiłaś cały komplet. Fajnie że masz taki sklep w pobliżu w naszych stronach cieszę się że jest OBI i można nieraz coś kupić. Roślinki oczywiście pokażę.
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj ANIU, spędziłem trochę czasu na spacerze po Twoim "królestwie" pijąc poranną kawę. Zauważyłem że masz duży ogród, a w nim wiele kwitnących roślin, natomiast mało widać drzew, krzewów i iglaków. W moim ogrodzie to drzewa,krzewy i iglaki tworzą , obok trawnika trzon ogrodu, kwiaty są tylko (ważnym) uzupełnieniem.
Aniu, Halinko dziękuję że wpadłyście z wizytą.
Tadzik masz rację najbardziej boleję nad drzewami, mój M jest uczulony na drzewa chodzi i jęczy że liście będą na całym podwórku. Przestałam zwracać uwagę dosadziłam kilka krzewów i lilaków. Na razie ich nie widać są maleńkie. Wyobraź sobie na wiosnę wpadł na pomysł wyciąć dwie wierzby a są już spore i podciąć modrzew zrobić z niego żywopłot. Modrzew jest najstarszy na działce ma ok.17 lat posadzony był z sadzonek wielkości kredki. Dostał odprawę i dał sobie spokój. Powoli dosadzam nie zwracam już uwagi na gadanie. Ale co się dziwić u niego w domu rosły dwa orzechy i kępa piwonii, naprawdę brak mi dużych drzewek. Od drogi posadziłam tujki brabant i szmaragd jak się dobrze ukorzenią będzie fajne tło na inne dosadzenia. Cały czas coś przerabiam dopóki nie zaczną się prace polowe. Wstawię fotki może coś doradzisz, mam nowy pomysł?
Tadzik masz rację najbardziej boleję nad drzewami, mój M jest uczulony na drzewa chodzi i jęczy że liście będą na całym podwórku. Przestałam zwracać uwagę dosadziłam kilka krzewów i lilaków. Na razie ich nie widać są maleńkie. Wyobraź sobie na wiosnę wpadł na pomysł wyciąć dwie wierzby a są już spore i podciąć modrzew zrobić z niego żywopłot. Modrzew jest najstarszy na działce ma ok.17 lat posadzony był z sadzonek wielkości kredki. Dostał odprawę i dał sobie spokój. Powoli dosadzam nie zwracam już uwagi na gadanie. Ale co się dziwić u niego w domu rosły dwa orzechy i kępa piwonii, naprawdę brak mi dużych drzewek. Od drogi posadziłam tujki brabant i szmaragd jak się dobrze ukorzenią będzie fajne tło na inne dosadzenia. Cały czas coś przerabiam dopóki nie zaczną się prace polowe. Wstawię fotki może coś doradzisz, mam nowy pomysł?
Witaj Aniu sąsiadeczko-no siedzę i oglądam Twoje poczynania i nic dodać nic ująć widzę sama siebie , no i też mój M marudzi jak coś dosadzam w ogródku. Przyznam się że jak mi zalezy bardzo na jakiś większych roślinkowych zakupach to ,,strzelam focha,, i już wie że jakieś roślinki upatrzyłam. Na razie działa -dobrze że na kompa nie wchodzi
.
Podobnie jak Ty zaczelam oczko i jest nie ukonczone ze wzgledu na brak ogrodzenia- do poprzedniego w nocy wszystkie psy ze wsi przychodziły jak na basen
.
Pozdrawiam cieplutko.

Podobnie jak Ty zaczelam oczko i jest nie ukonczone ze wzgledu na brak ogrodzenia- do poprzedniego w nocy wszystkie psy ze wsi przychodziły jak na basen

Pozdrawiam cieplutko.
Agnieszko z której strony Lublina mieszkasz napisz na pw. Fajnie że co jakiś czas ktoś się odezwie z naszych stron. Oczko miałam zrobić głębsze ale się boję, tak jak piszesz u mnie też nie ma ogrodzenia. Szwedą się kilka osób co lubią popić jeszcze się ktoś utopi, później mogą być nieprzyjemności.
Ewciu ten irys jest bardzo delikatny ma niewielkie kwiaty.
Romko nie zauważyłam twojego oczka wstawiaj kobieto fotki też chcę popatrzeć jak powstaje.
Ewciu ten irys jest bardzo delikatny ma niewielkie kwiaty.
Romko nie zauważyłam twojego oczka wstawiaj kobieto fotki też chcę popatrzeć jak powstaje.