Powstrzymuję się od grzebania pilniczkiem, czy to na pewno koniec, by kolejnej przypadkiem nie zrobić harakiri.
 Powstrzymuję się od grzebania pilniczkiem, czy to na pewno koniec, by kolejnej przypadkiem nie zrobić harakiri.  

.
  .
 , może po to żeby właśnie szybciej im urosły..
  , może po to żeby właśnie szybciej im urosły..
 Miałam 5, teraz mam chyba 3, bo jedna wyglada na umierającą nie do odratowania. Nie wiem, czy mają za sucho czy za mokro, czy o co im chodzi.
 Miałam 5, teraz mam chyba 3, bo jedna wyglada na umierającą nie do odratowania. Nie wiem, czy mają za sucho czy za mokro, czy o co im chodzi.  

i tak tez uczyniłam w tym roku
 i tak tez uczyniłam w tym roku  

ja też proszę o podanie tej angielskiej metody sadzonkowania.
  ja też proszę o podanie tej angielskiej metody sadzonkowania. podaj tą angielską metodę  to wypróbujemy, ponieważ moje jak szczepię to czasami gniją, ale to chyba mają za dużo wody. Czekamy
  podaj tą angielską metodę  to wypróbujemy, ponieważ moje jak szczepię to czasami gniją, ale to chyba mają za dużo wody. Czekamy   na nowa metodę.
  na nowa metodę.