Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Aniu...nowości same perełki, powstanie piękna rabatka. Żurawka z pierwszego zdjęcia ;:180, nie spotkałam takiej :wink:
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu roślinki pięknie wyglądają :) jak się rozrosną to dopiero będzie efekt :) małymi kroczkami powolutku wszystko sobie zrobisz ;:108
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Aniu nie masz problemu z podlewaniem wszystkich doniczek ? ;:oj
Muszę kochana do Ciebie napisać co z ta wysyłką do mnie :D
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Alu miałam napisać jutro będę sadzić ale patrze na zegar i to już dziś powstanie rabata. Wczorajszy (piątkowy) dzień upłyną na skończeniu prac wykopaliskowych :wink: udało się dokopać do bardzo starej podkowy :lol: mąż ma ją odnowić i ma przynosić szczęście :wink:

Halu niestety nie tylko gruz i kamienie :roll: śmieci też tam sporo było. To maluszek Fire and Ice, mam jeszcze liste maluchów na następne zakupy bo chce je na brzegi rabat.

Zuziu ta żurawka to Dew Drops, mam jeszcze podobną Hercules
Obrazek

Mariusz już się nie mogę doczekać efektu :wink:

Seba dobrze pamiętam o paczce dla Ciebie :wink: A z podlewaniem nie ma problemu wieczorem prysznic i spokój :wink:

Zakwitają spóźnialskie tulipany
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spóżnialskie tulipany ale jakie ładne. ;:333 Tak..od razu zwróciłam uwagę na żurawkę Dew Drops że bardzo podobna do Hercules. ;:108 . Niestety do Hercules dwa razy robiłam podejścia i dwa razy mi padła. :wink: U ciebie nie grymasi :?:
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Zuziu Herkules kupiłam w zeszłym roku i zapomniałam o niej :oops: całą zimę spędziła w doniczce na mrozie i żyje :wink: wiosną wsadziłam do większej doniczki i teraz czeka na swoje miejsce na nowej rabacie która która dopiero w planach.

Dziś pół dnia jeździliśmy po sklepach szukając kostki na chodniki wkoło domu i już sama nie wiem co wybrać. Później obiad i po nim do ogrodu obsadzić nową rabatę :wink: uprzedzając pytania brzegów nie robiłam do końca bo będzie chodnik z kostki robiony to potem dokończę :wink:
Obrazek

Zakwitł mój pierwszy rododendron
Obrazek

Zakwitło kilka irysków mimo wiosennego przesadzenia i jeszcze inne mają pąki :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Życzę aby żurawka Herkules pięknie rosła, u mnie nie chciała. ;:oj RH bardzo ładny kolorek, mój chyba póżniejszy bo dopiero w pączkach. ;:128 Irysków u mnie jak na lekarstwo, od niedawna coś mnie na nie naszło...dostrzegłam ich piękno ;:306 , właśnie do mnie jadą. :heja
Awatar użytkownika
asprokol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2012, o 21:53

Post »

Zakwitł mój pierwszy rododendron i to koniec dobrych wiadomości na jego temat.
Mój jest ten kawałek podłogi,
Nie mówcie mi więc, co mam robić!
Moja wizytówka - zapraszam
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne irysy. U mnie w tym roku kwiatów chyba nie będzie, coś im nie służy chyba, bo podglądałam u innych i u nich pąki. Szkoda, miałam podobne kolory do Twoich.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Dawno mnie nie było i nadrabiam braki :D
Fajna rabata cieniolubna :) masz zamiar mieć tam same funkie i żurawki ? czy jeszcze coś dosadzisz? bo ja ostatnio do moich dokoptowałam bergenie :lol: tez mam takie nieobsadzone brzegi bo czekam na polbruk :lol:

Piękny rododendron u mnie niestety dostał po zimie i jak zauważyłam pies podlewa :evil:
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Aniu ta rabatka jest z hostami i żurawkami ? Ciężko dojrzeć :D
Fajny będzie widoczek jak wszystko się rozrośnie.
Mówiłaś, że masz kilka hektarów działki - czyli masz gospodarstwo rolne ?
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu rabatka super, ale tam drzwi chyba są, jak będziecie wchodzić :) Iryski super ;:63
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Zuziu ja z irysami bardzo mocno zaszalałam w tym roku :oops: u mnie są juz iryski od forumowej Bożenki a jeszcze mam zamówione w dwóch miejscach do odbioru w wakacje :wink: To trochę nowych nabytków:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Majka u mnie irysy mimo wiosennego przeadzania częsciowo zawiązały pąki, może masz je za głęboko posadzone?

Lenko ta rabata to będą tylko hosty i na brzegu żurawki. Druga większa powstanie wzdłuż domu od północnej strony i tam już będzie więcej gatunków cieniolubnych bo dojdą brunery które czekają w doniczkach i pewnie coś jesszcze dokupię :wink: Moja kostka dziś przyjeżdża i teraz czekać kiedy będzie ułożona to będę mogła wykończyć i w końcu zająć się tylko podlewaniem :wink:

Seba działka razem z zabudowaniami ma niecałe 4 ha, jestem rolnikiem z mocy ustawy :wink: Jak roslinki na rabacie podrosną to porobię im zbliżenia.

Mariusz iryski to będzie można podziwiać w przyszłym roku :wink:

Ostatnio mało czasu na forum, dużo się dzieje na moich rabatach bo na ukończeniu kolejna rabata irysowo, rozchodnikowo, piwoniowo, liowcowo, floksowo.... prymulkowa :wink:
Obrazek

A czasu miałam mało bo jeździłam za kopytnym dla mojej córki i w końcu się udało jest u nas:
Obrazek

Zakwitły ostatnie narcyzy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nadszedł też czas piwoni:
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

:wit Piękne iryski , jak się rozrosną to dopiero będzie widok :D nowa rabatka też ciekawie się zapowiada , ale najpiękniejszy to ten futrzasto - kopytny kwuiatuszek :D
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu..bardzo ładne iryski, właśnie dwa dni temu je sadziłam. :D Teraz mam obawy, czy dobrze..a może za głęboko. ;:224 . Mam takiego jednego posadzonego w zeszłym roku, niestety w tym nie zakwitł. :wink: Oczywiście mowa o niskich iryskach, chciała bym je w przyszłym roku podziwiać. ;:oj Piękną masz piwonię, o kopytnym nie wspomnę. ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”