Alu miałam napisać jutro będę sadzić ale patrze na zegar i to już dziś powstanie rabata. Wczorajszy (piątkowy) dzień upłyną na skończeniu prac wykopaliskowych udało się dokopać do bardzo starej podkowy mąż ma ją odnowić i ma przynosić szczęście
Halu niestety nie tylko gruz i kamienie śmieci też tam sporo było. To maluszek Fire and Ice, mam jeszcze liste maluchów na następne zakupy bo chce je na brzegi rabat.
Zuziu ta żurawka to Dew Drops, mam jeszcze podobną Hercules
Mariusz już się nie mogę doczekać efektu
Seba dobrze pamiętam o paczce dla Ciebie A z podlewaniem nie ma problemu wieczorem prysznic i spokój
Spóżnialskie tulipany ale jakie ładne. Tak..od razu zwróciłam uwagę na żurawkę Dew Drops że bardzo podobna do Hercules. . Niestety do Hercules dwa razy robiłam podejścia i dwa razy mi padła. U ciebie nie grymasi
Zuziu Herkules kupiłam w zeszłym roku i zapomniałam o niej całą zimę spędziła w doniczce na mrozie i żyje wiosną wsadziłam do większej doniczki i teraz czeka na swoje miejsce na nowej rabacie która która dopiero w planach.
Dziś pół dnia jeździliśmy po sklepach szukając kostki na chodniki wkoło domu i już sama nie wiem co wybrać. Później obiad i po nim do ogrodu obsadzić nową rabatę uprzedzając pytania brzegów nie robiłam do końca bo będzie chodnik z kostki robiony to potem dokończę
Zakwitł mój pierwszy rododendron
Zakwitło kilka irysków mimo wiosennego przesadzenia i jeszcze inne mają pąki
Życzę aby żurawka Herkules pięknie rosła, u mnie nie chciała. RH bardzo ładny kolorek, mój chyba póżniejszy bo dopiero w pączkach. Irysków u mnie jak na lekarstwo, od niedawna coś mnie na nie naszło...dostrzegłam ich piękno , właśnie do mnie jadą.
Piękne irysy. U mnie w tym roku kwiatów chyba nie będzie, coś im nie służy chyba, bo podglądałam u innych i u nich pąki. Szkoda, miałam podobne kolory do Twoich.
Dawno mnie nie było i nadrabiam braki
Fajna rabata cieniolubna masz zamiar mieć tam same funkie i żurawki ? czy jeszcze coś dosadzisz? bo ja ostatnio do moich dokoptowałam bergenie tez mam takie nieobsadzone brzegi bo czekam na polbruk
Piękny rododendron u mnie niestety dostał po zimie i jak zauważyłam pies podlewa
Aniu ta rabatka jest z hostami i żurawkami ? Ciężko dojrzeć
Fajny będzie widoczek jak wszystko się rozrośnie.
Mówiłaś, że masz kilka hektarów działki - czyli masz gospodarstwo rolne ?
Zuziu ja z irysami bardzo mocno zaszalałam w tym roku u mnie są juz iryski od forumowej Bożenki a jeszcze mam zamówione w dwóch miejscach do odbioru w wakacje To trochę nowych nabytków:
Majka u mnie irysy mimo wiosennego przeadzania częsciowo zawiązały pąki, może masz je za głęboko posadzone?
Lenko ta rabata to będą tylko hosty i na brzegu żurawki. Druga większa powstanie wzdłuż domu od północnej strony i tam już będzie więcej gatunków cieniolubnych bo dojdą brunery które czekają w doniczkach i pewnie coś jesszcze dokupię Moja kostka dziś przyjeżdża i teraz czekać kiedy będzie ułożona to będę mogła wykończyć i w końcu zająć się tylko podlewaniem
Seba działka razem z zabudowaniami ma niecałe 4 ha, jestem rolnikiem z mocy ustawy Jak roslinki na rabacie podrosną to porobię im zbliżenia.
Mariusz iryski to będzie można podziwiać w przyszłym roku
Ostatnio mało czasu na forum, dużo się dzieje na moich rabatach bo na ukończeniu kolejna rabata irysowo, rozchodnikowo, piwoniowo, liowcowo, floksowo.... prymulkowa
A czasu miałam mało bo jeździłam za kopytnym dla mojej córki i w końcu się udało jest u nas:
Piękne iryski , jak się rozrosną to dopiero będzie widok nowa rabatka też ciekawie się zapowiada , ale najpiękniejszy to ten futrzasto - kopytny kwuiatuszek
Aniu..bardzo ładne iryski, właśnie dwa dni temu je sadziłam. Teraz mam obawy, czy dobrze..a może za głęboko. . Mam takiego jednego posadzonego w zeszłym roku, niestety w tym nie zakwitł. Oczywiście mowa o niskich iryskach, chciała bym je w przyszłym roku podziwiać. Piękną masz piwonię, o kopytnym nie wspomnę.