Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu, wiem, ze można odzyskać dane, ale nie mam na to ani pieniędzy ani zdrowia. Jakoś sobie poradzę, a część zdjęć odzyskam z Fotosika. Niestety nie wszystkie, no i zabierze mi to jeszcze sporo czasu. A chciałam wszystkie zdjęcia zgrać na płytę. Zwlekałam z tym, aż okazało się, że jest za późno :(
Zgraj swoje koniecznie, zeby nie przytrafiło Ci się to co mnie.
I ja Cię pozdrawiam serdecznie! :D

Andrzejku, dziękuję za życzenia! Ja już chyba jestem ok., a komputer czeka na nową kartę graficzną. Na razie chodzi na zastępczej. Jak pisałam, część zdjęć odzyskam z Fotosika, ale większość - przede wszystkim rodzinne - przepadła :(
Cieszę się, ze jednak zaglądasz na forum :D

Anulko, musisz przyznać, ze naprawdę długo wytrzymałam bez kompa, a nie było to łatwe. Nie miałam jednak innego wyjścia :lol:
Cieszę się, że trzykrotka Ci się tak spodobała :D Makleja jest jeszcze niewielka, ale w przyszłym roku, mam nadzieję, że zachwyci Cię tak samo jak mnie :D
Roślinki od Ciebie tez pieknie rosną. Wszystkie! ;:79
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gosieńko, a jak ja się za Tobą stęskniłam! Długo Cię nie było, ale wierzyłam, ze wrócisz na "łono forum" ;) No i proszę, doczekałam się :D Bardzo się cieszę! ;:50 ;:49 ;:48 ;:26 ;:79
Jasne, ze nic to! Zrobię nowe zdjęcia i od razu zgram na płytę, zeby więcej nieszczęść nie było :lol:

Beatko, nie wszystkie zdjęcia są tutaj. Nie tylko ogrodowe zresztą mi przepadły. Ale na przyszłość będę przezorniejsza :D

Dorotko, Grażynko(kogra), Agrażko,Ulko, Ewuniu, Jadziu,
dziękuję Wam za troskę i zyczenia! Mam nadzieję, ze już nie będę musiała więcej opuszczać Was na tak długo!
Pozdrawiam wszystkich !
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolku, ja też mam nadzieję, ze teraz będzie już ok. Dzięki, że zaglądasz :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Super Izuś, że już jesteś ;:49 i mam nadzieję, że ze zdrowiem też już wszystko w porządku.
Jeśli masz aktualne fotki z ogródka to migiem szybciutko wklejaj, bo pewno wiele się zmieniło i kwitną nowe kwiatki. A ja już się stęskniłam za widokiem twoich roślinek i ziółek. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izka, nie tylko Karol tu zagląda ;) super, że już jesteś :D :D :D

Grażynka ma rację - jeśli możesz to wstaw dla nas aktualne fotki z ogródka :D wszyscy się za nim i za Tobą stęskniliśmy ;:168
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

No nareszcie Izuś jesteś z nami. !
Cieszę się bardzo.
Pamiętasz jak u Bogusi rozmawiałyśmy o forum i o ciężkich czasach, gdy się nie ma dostępu do netu ?
I pech chciał że to Tobie się popsuł komputer.
Ale teraz już jesteś i myślę że będzie wszystko ok.
Szkoda tylko że Ci zdjęcia wcięło, ale to przynajmniej i mnie czegoś nauczy.
Zaczynam zgrywać zdjęcia na płytki.
Izuś, tak jak wszyscy, czekam na zdjęcia z Twojego ogrodu.
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Izuniu wiem ,ze masz teraz duzo pracy :wink: z zaległościami na forum ,ale napisz mi co dalej z tą trzykrotką?Czy ona zimuje?Na zimę obciąc i już?Czy znasz jakąś inną nazwę tego kwiatka? :D
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iza!!!! Nie będę się powtarzać ale .......tak się cieszę, że już jesteś!!!! ;:1 ;:1 ;:1 ;:11 ;:11 ;:11 ;:80 ;:80 ;:138 ;:138
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, czuję się już całkiem zdrowa, dziękuję :D Wrzuciłam dziś na komputer trochę fotek, ale wstawię je jutro, bo dzis chcę trochę pochodzić po forum. W końcu tak długo tu nie byłam....Stęskniłam się okropnie!
Jutro pokażę, to co mam :D

Jolka, cieszę się, że też zaglądasz do mnie, ale na pewno ja się bardziej stęskniłam za Wami, niż Wy za mną :lol: Zostałam na prawie miesiąc odizolowana od forum! Ale mam nadzieję, że to już koniec mojej gehenny. Jutro bedą zdjęcia :D

Gabi, zebyś wiedziała, jak ja się cieszę, ze znów tu jestem! :D
Nie tak dawno nie miałam netu przez dwa tygodnie i ne sądziłam, ze w tak krótkim czasie znów może mnie to spotkać.
Zgrywaj zdjęcia Gabi, póki mozesz, bo nigdy nic nie wiadomo. Szkoda byłoby Twoich pięknych zdjęć.

Aniu, pani u której kupowałam tę trzykrotkę zapewniała mnie, ze ona zimuje w gruncie.
Tymczasem u mnie po zimie znikła, za to pojawiło sie mnóstwo siewek :D Myslę, ze jeżeli chciałabyś ją przechować, to jednak musiałabys przenieść do domu, ale po co, skoro sie wysiewa? Po żmudnych poszukiwaniach ustaliłam z Martą (Alfa ileś tam - sory, nie mam pamięci do liczb :oops: ), ze to jest Tradescantia silvestris, czyli trzykrotka dzika :shock:

Ulko, cieszę się znacznie bardziej :D Buziaki dla Ciebie ;:79
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Jeden z lepszych programów do odzywkiwania wszystkiego z dysków twardych i wirtualnych DRIVE RESCUE :

Drive Rescue jest narzędziem do odzyskiwania danych w systemach Windows 95, 98, Me, NT, 2000 oraz XP.

Cechy:
Znajduje jakiekolwiek utracone i usunięte dane we wskazanym napędzie (np. twardym dysku) nawet jeśli tablica partycji uległa uszkodzeniu

Znajduje dane na fizycznie uszkodzonym napędzie

Wspiera następujące systemy plików: FAT 12/16/32 (stosowane w twardych dyskach i dyskietkach), Smartmedia(TM), Compact Flash(TM), Memory Stick i innych

Do odzyskiwania danych wskazane jest użycie drugiego dysku twardego.

http://www.lomsel.com.pl/index.php?acti ... T&progid=8
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... Rescue.php

U mnie znalazł nawet zdjęcia dawno skasowane i nadpisane z 2003 roku!
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Hanuś, Dzięki wielkie, tylko ja jestem ...jak by to rzec? Półanalfabeta komputerowy :oops:
Sama tego nie zrobię, a nie bardzo mam kogo poprosić.
Drugi twardy dysk? Nie , bez pomocy nic nie zrobię :(
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Hm, jeśli masz na taśmie 2 wtyczki, to wystarczy podpiąć drugi/ skasowany dysk
i po wybraniu polskiej wersji językowej z Drive Rescue, zapuścić skanowanie i naprawianie.
A jak juz pokaże to czego szukałaś i chcesz odzyskac ( czasem i pare godzin to trwa),
to po prostu zapisujesz na obecnym dysku lub na penie lub na płycie.

Jeśli na skasowanym jest program operacyjny, to mozesz spróbowac zmaienic twardziele,
odpalić go i ściągnąć ten program, a potem zapuścić go , własnie na tym uszkodzonym dysku fizycznym.

Ładniej wytłumaczyłaby to Izunia/liska,
bo Ona ma dar prostego wykładania trudnych rzeczy.
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hanka55 pisze:Hm, jeśli masz na taśmie 2 wtyczki, to wystarczy podpiąć drugi/ skasowany dysk
i po wybraniu polskiej wersji językowej z Drive Rescue, zapuścić skanowanie i naprawianie.
A jak już pokaże to czego szukałaś i chcesz odzyskac ( czasem i pare godzin to trwa),
to po prostu zapisujesz na obecnym dysku lub na penie lub na płycie.

Jeśli na skasowanym jest program operacyjny, to mozesz spróbowac zmaienic twardziele,
odpalić go i ściągnąć ten program, a potem zapuścić go , własnie na tym uszkodzonym dysku fizycznym.
tylko jeśli Iza zainstaluje coś nowego na kompie to skanowanie może nie odzyskać folderów straconych - dlatego ważne jest by po utracie folderu niczegi nie instaloewać bo jest duże prawdopodobieństwo że system zapisze na utrasconych plikach nowe...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zapewne to co napisałaś jest bardzo proste, ale ja potrzebuję tłumaczenia "ręcznego" :lol:
Nie wiem co znaczy : jeśli masz na taśmie 2 wtyczki, to wystarczy podpiąć drugi/ skasowany dysk
Na jakiej tasmie? Jakie wtyczki? Co oznacza słowo "podpiąć"?
Widzisz sama, ze chyba nawet nie pół, a cała analfabetka ze mnie :oops:
Poza tym chyba nie mam drugiego twardego dysku...
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

k-c pisze: tylko jeśli Iza zainstaluje coś nowego na kompie to skanowanie może nie odzyskać folderów straconych - dlatego ważne jest by po utracie folderu niczegi nie instaloewać bo jest duże prawdopodobieństwo że system zapisze na utrasconych plikach nowe...
No to juz jest po wszystkim, bo zainstalowałam kilka programów .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”