Teraz ja - treissi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś jeden był taki hodowlany, ale trzymałam go w domu :) Tego zjedli mi domownicy :cry: A moją miniaturkę ktoś wypuścił latem z podwórka i już się nie znalazł. Ale kilka dni później sąsiad opowiadał, że złapał na drodze królika. I że był z niego pyszny pasztet, bo króliś był jeszcze młody :cry:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Moniu nawet nie umiem sobie wyobrazić co czułaś :cry: Straszne i bezduszne.
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kiedyś mój dziadek hodował króliki i wybrałam sobie jednego :) Za nic w świecie nie pozwoliłam go ruszyć ;)

treissi szok... więcej nie napiszę, bo to ;:150 ;:214
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Współczuje Ci... powiem szczerze, ze ja nie rozumiem jak można zajmować się zwierzęciem którego traktuje się jak domownika a potem go zjeść. Nie potrafiłabym tak.
U mojego wujka była podobna sytuacja, mieli kaczkę-domownika, upiekli ją na jakieś święta i nikt jej nie zjadł. Szkoda tylko że rozczulili się nad nią w momencie jak nie było już możliwości zwrócenia jej życia.
A co do miniaturki i sąsiada to dosyć podejrzana sprawa, tak do końca to bym nie ufała temu co mówił. Przecież pewnie widział tego Twojego i bez trudu rozpoznałaby go. Wybacz że to piszę, bo może się mylę, ale niektórzy ludzie nie zaskoczą mnie niczym - niestety :(
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sąsiad chyba myślał, że to taki zwykły królik, tylko mały jeszcze. Ale i tak mógł przed zjedzeniem go popytać czy komuś nie uciekł...

A co do tego hodowlanego królisia to od początku mi mówili, że kiedyś obiad z niego będzie...

Ale w obu przyypadkach długo lały się łzy...

Pamiętam jak kiedyś byłam z M. w zoologicznym. W klatce siedział sobie jeden króliczek i miał strasznie smutne oczka. Było mi go okropnie żal i chciałam, żeby M. mi go kupił. jak odmówił to całą drogę do domu płakałam... A miałam już wtedy sporo latek :oops:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Ja tak całą drogę do domu płakałam jak nie mogłam zatrzymać labradorka :( Zresztą Łukasz też miał wilgotne oczy wtedy.
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02

Post »

treissi pisze:Sąsiad chyba myślał, że to taki zwykły królik, tylko mały jeszcze. Ale i tak mógł przed zjedzeniem go popytać czy komuś nie uciekł...

;:150 ;:150 ;:150
Anka
Awatar użytkownika
Caro
100p
100p
Od: 17 wrz 2008, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Straszne jest to co mówicie. Ja na komunię dostałam królika miniaturkę. Nazwałam go Baks. To było najmądrzejsze i najkochańsze zwierzątko. Żył ponad 7 lat, gdy był już bardzo chory jeźdźiłyśmy z nim codziennie do weterynarza po zastrzyki wzmacniające. Gdy umarł z mamą i siostrą strasznie płakałyśmy. Nie wyobrażam sobie jak ludzie mogą jeść zwierzęta, które są przecież członkami rodziny :cry:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety niektórzy nie mają serca... :cry:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03

Post »

Moniko ciekawa jestem koloru Twojego grudnika?
Czekam na wzrost pączków z niecierpliwością :lol:
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

słuchajcie ,to nie tak ,że ludzie nie mają serca ,tylko są osoby takie jak my które każde zwierzątko w domu traktują jak członka rodziny inni jak zwierzęta hodowane na mięso czy skóry .Według mnie to kwestia wychowania i środowiska ,fakt ,że nam trudno jest się z tym pogodzić ale nie ma innego wyjścia ,moje zwierzaki domowe są traktowane po "domowemu" suczki mają swój dywan ,koty śpią w łóżku z nami a w innych domach
pies na łańcuchu ,bo ma pilnować domu a kot jeść nie dostanie ,bo ma łapać myszy ....smutne to ale niestety prawdziwe
z moim kaczusiem to była historia ,syn miał około 13 lat jak kupił na targu małą żółtą kaczuszke ,jakiś debil sprzedał dziecku za 3 zł. robote miałam gorszą jak przy niemowlaku :lol: latałam za pokrzywami ,gotowałam jajka na twardo żeby toto wykarmić i utrzymać przy życiu w końcu udało się była u nas dwa lata ,chodziła jak pies przy nodze ,pilnowała domu jak najlepszy stóżujący ,goniła wszystkich obcych ,nawet miała swoj domek z tarasem ,który mój M. jej zbudował i jakaś świnia ja schwytała i zrzarła przed świętami ,bo przecież kaczuś był domowy i dawał się brać na ręce i głaskać .Myślicie ,że ten kto ukradł nie wiedział ,że to moja kaczka ? wiedział na pewno :!: wszyscy w okolicy wiedzieli ,że to oswojony kaczor i też nie pomogło tak ,że Treissi nie miej złudzeń ,sąsiad dobrze wiedział ,że to twój królik
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga ma rację.
Tylko sąsiad był na tyle ... niemądry (?), że powiedział o tym króliczku. Nie chciałabym usłyszeć, że moje zwierzątko było czyimś obiadem, wolałabym mieć przekonanie, że po prostu zginął.
Niestety, niektórzy nie zdają sobie sprawy,że nawet najmniejsze zwierzątko może być czyimś przyjacielem :(
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

gdybym wiedziała ,kto mi ukradł i zamordował kaczusia :!: po prostu poszłabym i dała po pysku ,a mój Krzysztof to ho ho ,wole nie wiedzieć coby z draniem zrobił ,bo to był jego ukochany kaczorek a mój chłop posture ma ( 196 wzrostu) a z regóły tak jest ,że sąsiedzi wszystko wiedzą nawet jak kichniesz to w dziesiątej chałupie wiedzą ,że masz katar ,więc w cuda nie wierżę ,że debil nie wiedział czyj to królik... : :evil:
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga może i masz rację :( Ale teraz to i tak już nie ważne... było minęło, wolę nie wspominać, bo się smutno robi :(
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Macie rację, to wróćmy w takim razie do tematu roślinnego :lol: Moniko czy teściowa dostała już zamiokulkasa? Mam nadzieję, że zadowolona była.
U mnie właśnie przed chwilą też teściowa była, podobno ma dla mnie jakiegoś zielonego :lol: ale zobaczę dopiero jak do niej pójdę w niedzielę, ale normalnie tak mnie gryzie co to może być, że... nie no muszę jednak wytrzymać :?
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”