Leśny zakatek...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Leśny zakatek...

Post »

A czy to nie jest ściema ?
Oxytree jest rośliną, która nie wytwarza nasion.
Chyba wysiałaś paulownię, też mam nasiona, ale nie wysiałem jeszcze :D
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Angelika to ma podobno być oxytree, ale równie dobrze to może być paulownia, dla mnie w sumie to samo :lol: rośnie tak samo szybko, najpierw więc zobaczę co z tego mi wyrośnie :D
Sebastian no może i tak, nasionka mam z Chin , więc wszystko możliwe , ale tak czy siak drzewa fajne i szybko rosnące. :D
http://www.drewnozamiastbenzyny.pl/paul ... o-ozdobne/
Dziś spędziłam w ogrodzie cały dzień , siałam cynie, onętki,turki oraz wsadziłam do ziemi dalie z doniczek :D
Ogólnie naliczyłam na mojej słonecznej rabacie ,że mam 11 różnych dali ;:oj :lol: a to miała być rabata z różami i innymi kwiatkami, tymczasem dalie dominują :D
Dosiałam ziół,wsadziłam kapusty do ziemi.
Zostały mi jeszcze do wsadzenia: pomidory, papryki,patisony,ogórki,tytoń ozdobny, malwy,dalie,siewki,turki,jeżówki,rudbekie,koleusy,starce,szałwie oraz cany :tan
A to zdobycze ze szkółki w zbliżeniu :
Brunera wielkolistna
Obrazek
porzeczka czarna
Obrazek
azalia golden lights
Obrazek
Bergenia 'Angel Kiss
Obrazek
Bergenia 'Spring Fling'
Obrazek
ziołowy kącik
Obrazek
tymianek cytrynowy
Obrazek
Obrazek
perkukowiec
Obrazek
różaneczniki
Obrazek
Obrazek

i kilka wiosennych elementów :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
[img]http://i887.photobucket.com
[url=http://s887.photobucket.com/user/Carmelek/media/DSC_0158_zpsbv9yj2sw.jpg.html]Obrazek
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
drakka
500p
500p
Od: 4 lip 2016, o 23:26

Post »

ło matulu kochana !
Ile nasadzeń !
a tulipany ... nie mogę wzroku oderwać ! te fioletowe najpiękniejsze !
Angelika / Żelka:)

Kwiatowisko
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lenka piękne zakupy ! Jestem pod wrażeniem :D
Co Ty masz z tymi nasionami chińskimi ? :;230 Na AWN też było wiele nasion, nawet paulowni :D
Masz bardzo ładne bergenie, nigdy taj co jest na pierwszym zdjęciu nie widziałem.
Zazdroszczę tak wielkiego terenu do sadzenia ;:173
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Lenko obejrzałam od początku Twój leśny zakątek i będę zaglądać dalej jak sobie radzisz. Jakie ciekawe szkółki odwiedziłaś bo ja będę w Bydgoszczy 13 maja to może też bym odwiedziła i kupiła coś ciekawego :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Angelika haha kręgosłup do dziś mnie boli, tym bardziej ,że wszystko robię sama, ale daję radę :D tulipany to prezent na urodziny od znajomych ,praktycznie wszystkie dostałam od nich i sadzone zeszłej jesieni :D
Sebastian no lubię na AliExpress robić zakupy :;230 powiem Ci ,że ta paulownia rośnie jak szalona, już pikować ją muszę :D a terenów do obsadzeń masz więcej niż ja :tan
Aniu witam serdecznie ;:138
Ja bywam głównie w szkółce leśnej w Nadleśnictwie Żołędowo ale to tylko wczesną wiosną albo jesienią, natomiast kwiaty i byliny w szkółce w Niedźwiedziu albo w ogrodnictwie w Niemczu :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tam, oj tam. Ty też miejsca nie masz mało :lol:
Gdzie będzie rosła dynia ?
Jutro sieję paulownię.
Jak Twoja wyglada ?
Awatar użytkownika
drakka
500p
500p
Od: 4 lip 2016, o 23:26

Post »

Jak tam w tunelu? jak roślinność?

Tulipany piękne.. obiecałam sobie że na jesień posadzę ich mnóstwo żeby cieszyły oko na wiosnę :)
Angelika / Żelka:)

Kwiatowisko
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sebastian dynie zasadzę z tyłu warzywniaka, ale zrobię jak mówisz , tylko dołki pod dynie :D bo już nie chce mi się następnego pola sama robić :twisted: dam fajnego kompostu i obornika i niech sobie rośnie albo i nie :lol: tak samo zrobię z moimi ozdobnymi dyniami, nie chcę tracić miejsca pod nie ,bo mam dużo innych warzyw :D
Angelika w tunelu mam masę rzodkiewek w różnych kolorach i jemy je teraz non stop :lol: oraz sałatę mix ,ale przesadzę w poletko na zewnątrz, bo muszę powoli robić miejsce na pomidory i papryki ,które mam zamiar posadzić w przyszłą sobotę, na poniedziałek i wtorek zapowiadają ostatni przymrozek ;:138
Obrazek

Ogólnie chodzę sobie po tym moim ogrodzie i patrzę jak to wszystko cudownie rośnie :tan mam nadzieję że te dwa dni przymrozków im nie zaszkodzą. Trawa zasiana w końcu ruszyła z kopyta :D
Dziś normalnie jestem z siebie dumna, wypieliłam cały warzywniak, wszystkie grządki z i rabatki na razie mam dość :lol:
Podsypałam też wszystkie rododendrony i różaneczniki ziemią a w sumie to igłami spod dużych sosen :tan
mam nadzieję że je to wspomoże trochę :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Lenko w tych szkółkach jeszcze nie byłam, jakoś mi nie po drodze jak jestem w Bydgoszczy. Będziesz może na targach w Minikowie? Tam zawsze jest masa roślin i można coś ciekawego wypatrzyć :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te targi 13-14 maja? a może się wybiorę :D tyle ,że mój m będzie się obawiał jechać heheh ,że znowu coś nakupuję :lol:

Ja jeszcze mam limit na kupno w szkółce 190 zł, ale czekam bo chcę kupić byliny typu:jeżówka i jeszcze jakieś kwitnące do doniczek , może jakieś róże a to dopiero od połowy maja ruszy :D
Dziś podlałam obornikiem rozpuszczonym oraz azofoską lilie i inne kwiaty , masakra, mam nadzieję ,że na razie starczy,ale patrząc na pogodę ciepło plus deszcz, to ruszy wszystko z kopyta i trzeba znowu będzie zasuwać z haczką :lol:
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Ja mojego M juz na to przygotowalam :wink: my raczej w sobote rano podjedziemy, bo w niedziele bedzie wiecej ludzi.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Kawu
200p
200p
Od: 28 paź 2012, o 13:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

"Lenko w tych szkółkach jeszcze nie byłam, jakoś mi nie po drodze jak jestem w Bydgoszczy."
Przepraszam za uwagę, ale trudno być w Niedźwiedziu. Ja bym napisał, że kupuję u Niedźwiedzia koło Koronowa.
W Żołędowie chyba raczej kopane z gruntu i to asortyment leśny jak w Janowie.
Ponadto witam i zazdroszczę tak sporego areału w zalesionym obszarze (mam tylko 740 m2)
Po ogrodzie moją pasją są góry. Pozdrawiam Kaziu
Ogród na obrzeżach miasta
Moja Catalpa
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu mój już przeczulony na to jest hahah, będzie ciężko ,ale postaram się pojechać, aby chociaż popatrzeć ;:108

Witam serdecznie Kawu :D tak czy siak Szkółka Owocowo-Ozdobna "Niedźwiedź" :lol:
W Żołędowie często się zaopatruję, bo mój mąż to leśnik , mają asortyment różny, kwiatów nie ale byliny i krzewy ozdobne już tak, pewnie nie tak duży wybór jak w typowej szkółce roślin ozdobnych, ale ceny są za to bezkonkurencyjne !w porównaniu do innych centrów i szkółek :lol: no ale mało kto to wie :D
No metraż mam spory są tego zarówno uroki jak i minusy, jak w moim przypadku wszystko stało odłogiem 6 albo i 8 lat , więc pracy mnóstwo, nawet żeby taką trawę do ładu doprowadzić, no ale pomału pomału do przodu idę :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Cudne wiosenne akcenty u Ciebie ;:138 . Fajnie , że trawa już wychodzi ;:333 . Sporo pracy zrobiłaś i efekty już są widoczne. Ta bergenia z białym kwiatem jest cudna ;:oj . Nigdy takiej nie widziałam ;:224. Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”