Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Marlenko blisko byłaś :wink: książka to "Kryształowy anioł" Grocholi. A co do daltonizmu facetów - mój m kiedyś tak określił kolor moich butów "one są czarne, tylko że takie siwe" ;:306
Róże prześliczne, zwłaszcza ta lawendowa ;:167 Uwielbiam zapach wiciokrzewu, mój zakwitł dopiero 4 kwiatkami a czuć go już z daleka ;:173
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przejechałaś się jako pasażer czy miałaś okazję prowadzić te cacka? Dziewczyny mają rację, szkoda kasy. Lepiej dokup róże :lol: .
Fajna paczka od Ewci Ci przyszła. Same śliczności. No a eM... ten to dopiero z super pomysłem wyskoczył. Musisz częściej z nim rozmawiać na takie tematy :lol: .
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Kochani, strasznie zaniedbałam ostatnimi czasy FO Mam jednak nadzieję, że dziś i jutro nadrobię wszystko bo teraz wieczory mam dla siebie :lol:

Wczoraj posadziłam nowe nabytki, skosiłam trawnik, troszkę popieliłam. I padłam ze zmęczenia. Ale działka znów wygląda na zadbaną ;:215
Tak wygląda o godzi. 19,00 każdego słonecznego dnia

Obrazek

Róże kwitną i cieszą oko. Do tego pachną przecudnie. Bardzo je za to ;:167

Oto kilka z nich

Blue for you

Obrazek

Pastella - cudowna jest, zachwycająca i tak się cieszę że w końcu jest u mnie ;:138

Obrazek

Obrazek

New dawn w lekkim promieniach zachodzącego słońca

Obrazek

Obrazek

I kolejne moje piękności (nie pamiętam nazwy ;:oj )

Obrazek

Eden ma jeden kwiat :tan

Obrazek

A tu Chippendale

Obrazek

I takie tam różne

Obrazek

Obrazek

To na tyle w tej chwili, reszta wieczorem :D
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ślicznie to u ciebie wygląda, róże oczywiście zachwycające ;:108
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Uwielbiam działki od razu po koszeniu. Rabaty wtedy tak ładnie się prezentują. I w ogóle wszystko ładnie wygląda. Twoja Pastella zdecydowanie ładniejsza niż moja. Piszę to prawie w każdym wątku. Bo u wszystkich są tak ładnie wybarwione a u mnie białasy.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Madziu, ja również uwielbiam trawnik świeżo po koszeniu. Zresztą, ja uwielbiam kosić trawę. Zapach świeżo ściętej trawy, to dla mnie zapach dzieciństwa.

Autkami mogliśmy się przejechać jako kierowcy - super uczucie ;:224
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dzień dobry, chodzę sobie dzisiaj po Twoim wątku i oglądam, jak zmienia się on z każdą chwilą i staje się naprawdę piękny. Szczególnie zainteresowały mnie odmiany róż, bo widzę, że wybierasz je według kolorystyki, która mnie także jest bliska. Oczyma wyobraźni widzę już u ciebie śliczną różową różankę na tle soczystego zieloniutkiego trawnika. :D
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witaj Wandziu, miło mi Ciebie gościć w moim skromnym ogrodzie ;:196 To bardzo przyjemne uczucie wiedzieć, że efekty pracy podobają się innym ;:108 Na punkcie róż zbzikowałam całkowicie, totalnie i jest mi z tym bardzo dobrze :tan Mam wielką nadzieję, że niebawem moja rabata będzie choć troszkę przypominać Wasze różanki.

Tak więc zapraszam Cię częściej ;:333
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marlenko koniecznie poszukaj nazwy tej różowej róży ( fotka pod New Dawn )...cudna jest i coś mi przypomina... Znając życie, okaże się, że nie rozpoznałam czegoś, co dobrze znam :wink:
A z Pastelli będziesz zadowolona ;:108 , bo nie dość, że piękna, to jeszcze bardzo długo trzyma kwiaty. A na jesieni łapie ładny rumieniec ;:167
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Dorotko, już zgłosiłam moją NN do wątku identyfikacyjnego, bo sama nie potrafią jej nazwać, tak bardzo zmienna jest.
Pastelli nie mogłam się doczekać i bardzo cieszę się, że w końcu jest u mnie.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie Kochani :wit

Och, dziś w końcu spadł deszcz. I niby nie padało mocno ale to zawsze coś. Do tego jeszcze włączyłam zraszacze za dobre 1,5 godziny i było widać po roślinach, że jest im dobrze. Woda lała się strumieniami a ja w między czasie popieliłam troszkę.

Córcia ten tydzień spędza jeszcze na koloniach. Strasznie już za nią tęsknię. I słyszę, że i ona coraz gorzej znosi rozłąkę. Dwa tygodnie to jednak długo, może powinnam była puścić ją tylko na jeden tydzień ... W każdym bądź razie w sobotę będzie już w domku, z mamusią ;:65
W piątek mąż zrobił mi niespodziankę - miał zostać u babci przez dwa tygodnie a tu proszę, w piątek przyjechał :lol: Co prawda dziś znów jestem tylko z psem w domku, ale za to weekend był bardzo przyjemny ;:215

To tyle tego, co u mnie, teraz czas na zdjęcia ;:224
Zacznę od wiciokrzewu, już teraz wiem, dlaczego mówią na niego, krzew zakochanych -pachnie obłędnie Obrazek

Obrazek

Dorotko, to kolejne zdjęcia mojej uroczej NN. W wątku identyfikacyjnym stanęło na tym, że może to być abraham albo mary rose. Ja osobiście skłaniam się ku drugiej opcji, gdyż róża jest bardziej różowa, niż pomarańczowa. Tak, czy siak, jest śliczna

Obrazek

Obrazek

Zeszłoroczna mini-róża z marketu. I pomyśleć, że miała nie kwitnąć więcej niż raz, a ona nie dość, że przezimowała, to jeszcze obsypała się pąkami ;:108

Obrazek

Obrazek

A to moje małe spa ;:306

Obrazek

I kolejna panienka, skąpana w wieczornym słońcu

Obrazek

Powoli zaczyna kwitnąć Alexandra - Princesse de Luxembourg, bardzo nieśmiało, zapowiada się jednak zjawiskowo :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na deser pierwsze kwiaty jasminy

Obrazek

I będzie ich więcej

Obrazek

Choć dziś przeraził mnie widok zjedzonych kilku pączków - mam nadzieję, że więcej szkody nie będzie - popsikałam całą rabatę - znów ;:174

I to na tyle. Życzę miłego wieczoru Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko ja też uwielbiam czas gdy kwitnie wiciokrzew ;:167 Za żadne skarby nie pozbędę się go z ogrodu. Rózyczka nn jakkolwiek by się nie nazywała piękna jest i to najważniejsze :wink: A Aleksandra mnie również urzekła, wstaw koniecznie jej zdjęcie w pełnym rozkwicie ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Marlenko ja też jestem zauroczona zapachem tego wiciokrzewu. A za 2-3 lata jak zmężnieje to dopiero będzie uczta dla nosa!
Piękna jest ta róża NN. Obrazek
Ja też jestem zauroczona w Pastelli i już żałuję, że mam tylko jeden jej krzaczek. No ale nic... może jesienią coś wymyślę... Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko pięknie Ci kwitną różyczki ;:138
Princesse Aleksandra już pokazuje swoje piękno,a to dopiero początek ;:108
Nowe nabytki to ciekawe róże,a i z marketu u Ciebie kwitną,ja nie mam do nich ręki,te co miałam nie kwitły na drugi rok dobrze ;:224

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie Obrazek

W końcu nastała chwila wytchnienia od upalnych temperatur. Dziś nad ranem przyszła burza, pogrzmiało, powiało (naprawdę mocno) i porządnie popadało. Myślę, że dziś od podlewania mam wolne :)

Z ciekawostek, chciałam Wam pokazać, jak niesamowicie przyrósł nam winogron przy pergoli. Szok. W zeszłym roku prawie nic nie było a tu proszę - taka niespodzianka

Obrazek

Oprócz winogrona, przy pergoli posadziłam new dawn oraz Iceberg - ta ma już pączki ;:215
Obrazek

clem3 -Wiciokrzew dostałam, nie wiedząc cóż to za wspaniała roślina, posadziłam go w kąt. A gdy nastała wiosna, po zimowej lekturze leksykonu roślin pnących, przesadziłam go na taras i od tej chwili jestem w nim zakochana Obrazek Pachnie naprawdę niesamowicie! Martwię się tylko, czy na pewno da sobie radę zimą, czy nie przemarznie. Mam nadzieję, że będzie z nim ok.

Moja córcia Ola to tak naprawdę Aleksandra - różę z jej imieniem musiałam koniecznie kupić. I kupiłam - 4szt :;230 Niestety, pozostałe bardzo się ociągają z kwitnieniem, jedna nawet nie chce liści puścić.

Dla Ciebie Aleksandra z wczoraj

Obrazek

aneczka1979 Wiciokrzew wieczorem pachnie obłędnie. Już od furtki czuć jego woń. Mogłabym mieć balsam z wiciokrzewu ;:306 Co do pastelli, to na pewno jeszcze dokupię kilka sztuk, tylko nie wiem, czy dam radę w tym roku - możliwe, że dopiero na wiosnę. Ale kupię na pewno ;:108
Moja NN w dalszym ciągu nie jest zidentyfikowana, szkoda, bo z wielką chęcią dokupiłabym jeszcze jedną, albo dwie ;:224

Annes 77 Aniu, moje różyczki, przy Twoich to drobnica. Zauroczyłaś mnie first lady - już dopisała ją do swojej listy chciejstw. Muszę, muszę ją mieć Obrazek Jest przecudna.
Przyznam, że moja róże marketowe kwitną ślicznie, znacznie lepiej od tych zakupionych w szkółkach. Z jedną tylko nie wiem co zrobić. Wystrzeliły jej bardzo długie i grube gałązki a kwiatów nie widać. Wczoraj zauważyłam, że od spodu, nieśmiało rośnie niewielki pęd a na jego końcu widać dwa pączki. Zastanawiam się czy nie obciąć tych "dzikusów" - dodam, że nie wybyły one z podkładki, tylko rosną powyżej szczepienia. Jak myślisz - ciąć?
To te dwa długie pędy widoczne w tle (za nimi widać pergolę sąsiada)

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”