Też mam tą zimę za długą
Ogród mojego życia..
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród mojego życia..
Też sobie poprawiłam humorek prymulkami, teraz na ganku mam wiosnę bo tam mam chłodno.
Ten niebieski jest obłędny i tak samo mi kwitnie w ogrodzie, zimuje już 3 zimę.
Też mam tą zimę za długą
Dalie cudne i takie mają piękne kolory./

Też mam tą zimę za długą
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marusiu śliczne dalie ,a te żółte karłowe są piękne ,
.
Pierwszy raz widzę takie piękne kwiaty oleandra
Pierwszy raz widzę takie piękne kwiaty oleandra
Pozdrawiam Alicja
Dziękuję za wszystkie odwiedziny za które ślę buziaczki.
Serdecznie dziękuję i zapraszam.
Marysiu dalie to moje ulubione więc sadzę karpy i sieję też z nasion co roku. Jakoś tak mam do nich sentyment.
Weroniko dziękuję za miły wpis
dali to teraz jest tyle gatunków że można dopasować z wysokością , kolorem jakie się chce, a są takie wdzięczne bo kwitną do samej zimy.
Gosia oby ta zima nam odpuściła bo wszystko już wyszło albo jest pod samym wieszczem. A prymulki wyniosę do altany u mnie tam zimują wszystkie rośliny które nie znoszą ciepła z kaloryferów.
Kasiulka ja też mam kilka prymulek z poprzednich lat wysadzone na ogród, i ładnie zimują, a zobaczymy co z tych wyrośnie.
Alicja dziękuję za pochwały dla moich roślinek
Oleandra mam tylko białego kwitnie co roku a ma już 4 lata. Dobrze zimuje w altanie, muszę poszukać inne kolory.

Kilka jeszcze wspomnień ubiegłego roku.
Marysiu dalie to moje ulubione więc sadzę karpy i sieję też z nasion co roku. Jakoś tak mam do nich sentyment.
Weroniko dziękuję za miły wpis
Gosia oby ta zima nam odpuściła bo wszystko już wyszło albo jest pod samym wieszczem. A prymulki wyniosę do altany u mnie tam zimują wszystkie rośliny które nie znoszą ciepła z kaloryferów.
Kasiulka ja też mam kilka prymulek z poprzednich lat wysadzone na ogród, i ładnie zimują, a zobaczymy co z tych wyrośnie.
Alicja dziękuję za pochwały dla moich roślinek

Kilka jeszcze wspomnień ubiegłego roku.
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne letnie wspomnienia.
Czy w zielonej donicy posadziłaś tojeść rozesłaną? Pięknie to wygląda.
Czy w zielonej donicy posadziłaś tojeść rozesłaną? Pięknie to wygląda.
- Kasiula17

Cudne wspominki i jeszcze troszeczkę i minie luty, zaczniemy szaleć i mieć mało czasu na forum. 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marusiu ta donica i ta funkia śliczne, moje funkie też ładnie kwitną chociaż ostatnio mocno je okroiłam jednak kwiatostany są wysokie wybujałe, ale to pewnie jakaś odmiana 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marusiu zjawiskowo wygląda obrośnięta donica i zwisające gałązki,wyjaw tajemnicę co to tam rośnie,bo jeśli to tojeść rozesłana to mam taki sam pomysł do wysokiej doniczki chcę tak wsadzić,ale czy na zimę trzeba też chować do pomieszczenia 
Witam Wszystkich
Troszkę mało tutaj bywam bo taki czas że szukam po sklepach internetowych roślinek których jeszcze nie mam, kupiłam już troszkę nasionek i kilka karp dalii, no i zamówiłam w sklepie wysyłkowym trochę bylin..
Lidko dziękuję za wpis
tak to jest tojeść rozesłana i w zielonej donicy bo mam ich kilka.
Kasiulka masz rację jak zaczyna się prace w ogrodzie to trudno znaleźć chwilę na podziwianie w kompie, teraz to można sobie dobrze oglądać i popytać jak się czegoś zapomniało
Dziękuje za miły wpis
Marysiu dziękuję za miłe odwiedzinki
A funkie to takie wdzięczne rośliny zawsze ładnie wyglądają, ta odmiana ma niskie kwiatki, ale mam inne to wysokie badyle kwitną.
Grażynko Tak to jest tojeść rozesłana i ona ładnie wygląda w wiszącej doniczce cały rok. Ja swoją na zimę wyjmuję z donicy i wkładam do ziemi na działce te korzenie, a górą przykrywam ona nie wymarza.
Wiosną puszcza młode odrosty i te wsadzam do nowej ziemi i dalej rośnie. Tylko podobno to roślina wodna u mnie pod donica ma pojemnik z wodą i ma stale mokro.Chociaż na ziemi tez się dobrze ukorzenia i rośnie. Za miły wpis dziękuję
Morze jeszcze kilka letnich widoczków, bo za oknem zima wiatr że głowę chce urwać.

Lidko dziękuję za wpis
Kasiulka masz rację jak zaczyna się prace w ogrodzie to trudno znaleźć chwilę na podziwianie w kompie, teraz to można sobie dobrze oglądać i popytać jak się czegoś zapomniało
Marysiu dziękuję za miłe odwiedzinki
Grażynko Tak to jest tojeść rozesłana i ona ładnie wygląda w wiszącej doniczce cały rok. Ja swoją na zimę wyjmuję z donicy i wkładam do ziemi na działce te korzenie, a górą przykrywam ona nie wymarza.
Wiosną puszcza młode odrosty i te wsadzam do nowej ziemi i dalej rośnie. Tylko podobno to roślina wodna u mnie pod donica ma pojemnik z wodą i ma stale mokro.Chociaż na ziemi tez się dobrze ukorzenia i rośnie. Za miły wpis dziękuję
Morze jeszcze kilka letnich widoczków, bo za oknem zima wiatr że głowę chce urwać.

Marusia.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale masz piękne datury.
Miałam kiedyś, ale niestety nie mam gdzie ich przechowywać
Miałam kiedyś, ale niestety nie mam gdzie ich przechowywać
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Zaniedbałam moje Przyjaciółki ogrodowe
i nie ma na to żadnego usprawiedliwienia
Już będę grzeczniejsza
Marusiu jak zawsze mnie zachwycają u Ciebie olbrzymie kępy wszystkich roślinek mimo tak niewielkiego areału
masz tam wszystko i warzywa i sad, niezliczoną ilość jednorocznych i to jest dla mnie najpiękniejsze 
Już będę grzeczniejsza
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Kasiula17

No ja teraz chwile znalazłam i nadrabiam, mam dużo wysiewów i teraz ich pilnuje.
Wspominki śliczne, cynie i u mnie się znajdą bo dostałam nasionka.
Wspominki śliczne, cynie i u mnie się znajdą bo dostałam nasionka.
Mimo że ładna słoneczna pogoda, to na prawdziwą wiosnę musimy jeszcze troszkę poczekać.
Bo nocą przymrozki, ja tylko pobieliłam drzewka żeby nie popękały pnie od różnicy temperatury między nocą a dniem.
Zaczęły się bielić już przebiśniegi.
Gosiu w ubiegłym roku miałam dwa krzaczki datur i tylko białe pojedyncze, bo kolorowe mi nie przetrwały zimy.
Maryniu Kochana rozumiem że miałaś ważniejsze sprawy
a moje fotki to tylko powtórki.
Niedługo będzie wiosna i będą nowe foteczki i nowe roślinki będą nas cieszyć.
Kasiulka siewy niektórych roślin zaczynają się na parapetach,ja zaczynam sianie dopiero w marcu.Pozostałe posieje w tunelu foliowym ale jak będzie już cieplej.
Już tegoroczne wiosenne zwiastuny przebiśniegi i lepiężniki zaczynają pokazywać główki.
Miłe odwiedziny za które ślę buziaczki..
Serdecznie dziękuję i zapraszam 
Bo nocą przymrozki, ja tylko pobieliłam drzewka żeby nie popękały pnie od różnicy temperatury między nocą a dniem.
Zaczęły się bielić już przebiśniegi.
Gosiu w ubiegłym roku miałam dwa krzaczki datur i tylko białe pojedyncze, bo kolorowe mi nie przetrwały zimy.
Maryniu Kochana rozumiem że miałaś ważniejsze sprawy
Niedługo będzie wiosna i będą nowe foteczki i nowe roślinki będą nas cieszyć.
Kasiulka siewy niektórych roślin zaczynają się na parapetach,ja zaczynam sianie dopiero w marcu.Pozostałe posieje w tunelu foliowym ale jak będzie już cieplej.
Już tegoroczne wiosenne zwiastuny przebiśniegi i lepiężniki zaczynają pokazywać główki.
Miłe odwiedziny za które ślę buziaczki..
Marusia.
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Witam Marusiu
Masz bardzo ładny ogród,wypielęgnowany. Mnóstwo w nim pięknych odmian kwiatów. Nic dziwnego ,że dobrze się w nim czujesz
Masz bardzo ładny ogród,wypielęgnowany. Mnóstwo w nim pięknych odmian kwiatów. Nic dziwnego ,że dobrze się w nim czujesz
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Mój lepiężnik już też miał duże pąki, ale potem spadł śnieg i leży do dzisiaj.
Beatko witam Cię bardzo serdecznie. Miło że zajrzałaś i bardzo dziękuję
Lidko dziękuję za miły wpis
Wiosna coraz bliżej i będziemy podziwiać jej uroki.
No i taką przyjemność sobie zrobiłam.

To jest pierwiosnek ślimakowaty.
Podobno można wysadzić na ogród wiosną.
Lidko dziękuję za miły wpis
No i taką przyjemność sobie zrobiłam.

To jest pierwiosnek ślimakowaty.
Podobno można wysadzić na ogród wiosną.
Marusia.