Ogród mojego życia..

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojego życia..

Post »

Też sobie poprawiłam humorek prymulkami, teraz na ganku mam wiosnę bo tam mam chłodno. :tan :tan Ten niebieski jest obłędny i tak samo mi kwitnie w ogrodzie, zimuje już 3 zimę. ;:333 ;:333
Też mam tą zimę za długą :;230 Dalie cudne i takie mają piękne kolory./ ;:333 ;:333
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marusiu śliczne dalie ,a te żółte karłowe są piękne , ;:333 .
Pierwszy raz widzę takie piękne kwiaty oleandra ;:333
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję za wszystkie odwiedziny za które ślę buziaczki. ;:196 Serdecznie dziękuję i zapraszam.

Marysiu dalie to moje ulubione więc sadzę karpy i sieję też z nasion co roku. Jakoś tak mam do nich sentyment. ;:180
Weroniko dziękuję za miły wpis ;:168 dali to teraz jest tyle gatunków że można dopasować z wysokością , kolorem jakie się chce, a są takie wdzięczne bo kwitną do samej zimy. ;:180
Gosia oby ta zima nam odpuściła bo wszystko już wyszło albo jest pod samym wieszczem. A prymulki wyniosę do altany u mnie tam zimują wszystkie rośliny które nie znoszą ciepła z kaloryferów. ;:180
Kasiulka ja też mam kilka prymulek z poprzednich lat wysadzone na ogród, i ładnie zimują, a zobaczymy co z tych wyrośnie. ;:180
Alicja dziękuję za pochwały dla moich roślinek ;:168 Oleandra mam tylko białego kwitnie co roku a ma już 4 lata. Dobrze zimuje w altanie, muszę poszukać inne kolory. ;:180

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kilka jeszcze wspomnień ubiegłego roku. ;:180
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne letnie wspomnienia.
Czy w zielonej donicy posadziłaś tojeść rozesłaną? Pięknie to wygląda.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudne wspominki i jeszcze troszeczkę i minie luty, zaczniemy szaleć i mieć mało czasu na forum. :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marusiu ta donica i ta funkia śliczne, moje funkie też ładnie kwitną chociaż ostatnio mocno je okroiłam jednak kwiatostany są wysokie wybujałe, ale to pewnie jakaś odmiana :D
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Marusiu zjawiskowo wygląda obrośnięta donica i zwisające gałązki,wyjaw tajemnicę co to tam rośnie,bo jeśli to tojeść rozesłana to mam taki sam pomysł do wysokiej doniczki chcę tak wsadzić,ale czy na zimę trzeba też chować do pomieszczenia :?:
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p

Post »

Witam Wszystkich :wit Troszkę mało tutaj bywam bo taki czas że szukam po sklepach internetowych roślinek których jeszcze nie mam, kupiłam już troszkę nasionek i kilka karp dalii, no i zamówiłam w sklepie wysyłkowym trochę bylin..
Lidko dziękuję za wpis ;:167 tak to jest tojeść rozesłana i w zielonej donicy bo mam ich kilka. ;:180
Kasiulka masz rację jak zaczyna się prace w ogrodzie to trudno znaleźć chwilę na podziwianie w kompie, teraz to można sobie dobrze oglądać i popytać jak się czegoś zapomniało ;:124 Dziękuje za miły wpis ;:180
Marysiu dziękuję za miłe odwiedzinki ;:167 A funkie to takie wdzięczne rośliny zawsze ładnie wyglądają, ta odmiana ma niskie kwiatki, ale mam inne to wysokie badyle kwitną. ;:180
Grażynko Tak to jest tojeść rozesłana i ona ładnie wygląda w wiszącej doniczce cały rok. Ja swoją na zimę wyjmuję z donicy i wkładam do ziemi na działce te korzenie, a górą przykrywam ona nie wymarza.
Wiosną puszcza młode odrosty i te wsadzam do nowej ziemi i dalej rośnie. Tylko podobno to roślina wodna u mnie pod donica ma pojemnik z wodą i ma stale mokro.Chociaż na ziemi tez się dobrze ukorzenia i rośnie. Za miły wpis dziękuję ;:167 ;:180
Morze jeszcze kilka letnich widoczków, bo za oknem zima wiatr że głowę chce urwać.
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Marusia.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale masz piękne datury.
Miałam kiedyś, ale niestety nie mam gdzie ich przechowywać
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Zaniedbałam moje Przyjaciółki ogrodowe :oops: i nie ma na to żadnego usprawiedliwienia ;:124
Już będę grzeczniejsza ;:131 Marusiu jak zawsze mnie zachwycają u Ciebie olbrzymie kępy wszystkich roślinek mimo tak niewielkiego areału ;:138 masz tam wszystko i warzywa i sad, niezliczoną ilość jednorocznych i to jest dla mnie najpiękniejsze ;:333
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ja teraz chwile znalazłam i nadrabiam, mam dużo wysiewów i teraz ich pilnuje. :;230
Wspominki śliczne, cynie i u mnie się znajdą bo dostałam nasionka. ;:63
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p

Post »

Mimo że ładna słoneczna pogoda, to na prawdziwą wiosnę musimy jeszcze troszkę poczekać.
Bo nocą przymrozki, ja tylko pobieliłam drzewka żeby nie popękały pnie od różnicy temperatury między nocą a dniem.
Zaczęły się bielić już przebiśniegi. ;:173
Gosiu w ubiegłym roku miałam dwa krzaczki datur i tylko białe pojedyncze, bo kolorowe mi nie przetrwały zimy. ;:168
Maryniu Kochana rozumiem że miałaś ważniejsze sprawy ;:196 a moje fotki to tylko powtórki.
Niedługo będzie wiosna i będą nowe foteczki i nowe roślinki będą nas cieszyć. ;:180
Kasiulka siewy niektórych roślin zaczynają się na parapetach,ja zaczynam sianie dopiero w marcu.Pozostałe posieje w tunelu foliowym ale jak będzie już cieplej. ;:180

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Już tegoroczne wiosenne zwiastuny przebiśniegi i lepiężniki zaczynają pokazywać główki.
Miłe odwiedziny za które ślę buziaczki.. ;:196 Serdecznie dziękuję i zapraszam ;:167
Marusia.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Witam Marusiu
Masz bardzo ładny ogród,wypielęgnowany. Mnóstwo w nim pięknych odmian kwiatów. Nic dziwnego ,że dobrze się w nim czujesz
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Mój lepiężnik już też miał duże pąki, ale potem spadł śnieg i leży do dzisiaj.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p

Post »

Beatko witam Cię bardzo serdecznie. Miło że zajrzałaś i bardzo dziękuję ;:196

Lidko dziękuję za miły wpis ;:196 Wiosna coraz bliżej i będziemy podziwiać jej uroki.
No i taką przyjemność sobie zrobiłam.
Obrazek
To jest pierwiosnek ślimakowaty.
Podobno można wysadzić na ogród wiosną. ;:131
Marusia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”