Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2
Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2
Daj czas swoim amarylisom białym, przyjdzie i na nie pora aby zakwitły.
A czerwone są urocze;).
A czerwone są urocze;).
-
- 200p
- Od: 17 gru 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
witam!
ogród mistyczny działa na wyobraźnię..,fiołeczki śliczne(moja słabość
)
trzeba uważać by nie przelać.Hipeastrum poraża pąkami -gratuluję kolekcji drzewek szczęścia
Pozdrawiam
ogród mistyczny działa na wyobraźnię..,fiołeczki śliczne(moja słabość

trzeba uważać by nie przelać.Hipeastrum poraża pąkami -gratuluję kolekcji drzewek szczęścia

Pozdrawiam
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Arkadius, jak zwykle, Zachwycasz zdjęciami...reportażem i opisem roślin.
A że hippeastra, należą do jednych z ulubionych, tym chętniej u Ciebie goszczę i podziwiam te kwiaty.

A że hippeastra, należą do jednych z ulubionych, tym chętniej u Ciebie goszczę i podziwiam te kwiaty.

- deissy
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Piękne kwiaty,hipeastra cudne hibcio rozkoszny.......ale zdjęcia -mistrzostwo 

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Żanetko - Haniu - Czereśnio - Renatko - Nusiu - Ewo
Kingo - Jadziu - Pati - Dzastin - Justynko - Deissy
Bardzo miło było gościć Was u siebie,równie miło było czytać Wasze sympatyczne i pełne życzliwości posty.Za jedno i drugie serdeczne dzięki
Zapraszam do kolejnych odwiedzin i Was i Forumowiczów i Gości - a propos: szczególnie serdecznie witam moich nowych Gości - Ewę - Deissy i Dzastina
I poraz kolejny robiąc zakupy w markecie znów nie mogłem przejść obojętnie obok ładnie zapakowanych w specjalnych kolorowych kartonikach zestawów składających się z ładnej porcelanowej miseczki z otworem na dnie,spodeczka,zasuszonych cebulek hiacyntów i tulipanów oraz specjalnego podłoża.Mieliśmy kupić tylko tulipany ale zestaw prezentował się niezwykle estetycznie i wzięliśmy jeszcze hiacynty bo były koloru lila.
Podobnie jak w przypadku wcześniej zakupionego zestawu z czerwonym hippeastrum,które fantastycznie wyrosło i pięknie zakwitło a obecnie otwierają się pąki na drugim pędzie kwiatowym-wystarczyło nasypać na dno nieco podłoża,włożyć cebulki,przysypać podłożem i podlać.Potem czekać na wyrastające pędy kwiatowe i kwitnienie.
Mam nadzieję,że i tulipany i hiacynty zakwitną w niedługim czasie i będą cieszyć nasze oczy swymi kolorami a hiacynty rozsiewać swą niezwykle przyjemną woń czego i Wam życzę po zdecydowaniu się na kupno zestawu

Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze i życzę miłej zabawy
Kingo - Jadziu - Pati - Dzastin - Justynko - Deissy
Bardzo miło było gościć Was u siebie,równie miło było czytać Wasze sympatyczne i pełne życzliwości posty.Za jedno i drugie serdeczne dzięki

I poraz kolejny robiąc zakupy w markecie znów nie mogłem przejść obojętnie obok ładnie zapakowanych w specjalnych kolorowych kartonikach zestawów składających się z ładnej porcelanowej miseczki z otworem na dnie,spodeczka,zasuszonych cebulek hiacyntów i tulipanów oraz specjalnego podłoża.Mieliśmy kupić tylko tulipany ale zestaw prezentował się niezwykle estetycznie i wzięliśmy jeszcze hiacynty bo były koloru lila.
Podobnie jak w przypadku wcześniej zakupionego zestawu z czerwonym hippeastrum,które fantastycznie wyrosło i pięknie zakwitło a obecnie otwierają się pąki na drugim pędzie kwiatowym-wystarczyło nasypać na dno nieco podłoża,włożyć cebulki,przysypać podłożem i podlać.Potem czekać na wyrastające pędy kwiatowe i kwitnienie.
Mam nadzieję,że i tulipany i hiacynty zakwitną w niedługim czasie i będą cieszyć nasze oczy swymi kolorami a hiacynty rozsiewać swą niezwykle przyjemną woń czego i Wam życzę po zdecydowaniu się na kupno zestawu

Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze i życzę miłej zabawy

- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Bardzo fajny pomysł
.
Będziesz miał kolorowo i pachnąco w domu, a naczynka z pewnością przydadzą się na kolejny sezon.

Będziesz miał kolorowo i pachnąco w domu, a naczynka z pewnością przydadzą się na kolejny sezon.
- deissy
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Naczynko świetne,szkoda że u nas takiego cuda nie znalazłam
Pieknie bedziesz miał jak wszystko zakwitnie.Czekamy oczywiście na piekne fotki tych modeli 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Arku i znowu takie cuda wypatrzyłeś
Piękne
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Widzę, Arku, że mimo zimy nie próżnujesz
Hipeastrum super! Trzymam kciuki za tulipany- mi jakoś nigdy nie chciały wzejść 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
O - znów czymś Zaskakujesz. Tym razem "filiżanką". Czekam na modeli w w rozkwicie 

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu - Deissy - Tereniu - Paulinko - Justynko
Bardzo dziękuję za odwiedziny i pozostawienie po nich w moim wątku śladu w postaci sympatycznych postów
Zakładając,że tulipany i hiacynty w "filiżankach" wzejdą,obiecuję je pokazać w pełnym rozkwicie
Wszystkich ponownie do siebie zapraszam i serdecznie pozdrawiam
Cztery kwiaty mojego czerwonego hippeastrum już przekwitły by zrobić miejsce kolejnym dwom "dzwonom" na drugim pędzie.
Jeżeli czas mi pozwoli to raz jeszcze dzisiaj postaram się pokazać kwitnące hippeastrum na drugim pędzie a na początek moje nowe nabytki w świątecznej jeszcze oprawie a to-żółtą i czerwoną gerberę,pantofelnika-calceolarię i czerwonego młodszego pobratymca mojego kaktusa:
Gymnocalycium mihanovici.Pierwszego starszego kaktusa zaprezentowałem ósmego listopada br.Jego czerwone narośla/ kwiaty ?/ już nieco zbladły ale co ważne nie odpadły i trzymają się nadal.Kupiłem je bo są bardzo dekoracyjne i nie mają specjalnych wymagań.
,

A to już kwiaty hippeastrum na drugim pędzie:

Czyżby po przekwitnieńciu czterech kwiatów na pierwszym pędzie zaczęły się zawiązywać nasionka?
Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze
Bardzo dziękuję za odwiedziny i pozostawienie po nich w moim wątku śladu w postaci sympatycznych postów

Zakładając,że tulipany i hiacynty w "filiżankach" wzejdą,obiecuję je pokazać w pełnym rozkwicie

Wszystkich ponownie do siebie zapraszam i serdecznie pozdrawiam

Cztery kwiaty mojego czerwonego hippeastrum już przekwitły by zrobić miejsce kolejnym dwom "dzwonom" na drugim pędzie.
Jeżeli czas mi pozwoli to raz jeszcze dzisiaj postaram się pokazać kwitnące hippeastrum na drugim pędzie a na początek moje nowe nabytki w świątecznej jeszcze oprawie a to-żółtą i czerwoną gerberę,pantofelnika-calceolarię i czerwonego młodszego pobratymca mojego kaktusa:
Gymnocalycium mihanovici.Pierwszego starszego kaktusa zaprezentowałem ósmego listopada br.Jego czerwone narośla/ kwiaty ?/ już nieco zbladły ale co ważne nie odpadły i trzymają się nadal.Kupiłem je bo są bardzo dekoracyjne i nie mają specjalnych wymagań.
,

A to już kwiaty hippeastrum na drugim pędzie:

Czyżby po przekwitnieńciu czterech kwiatów na pierwszym pędzie zaczęły się zawiązywać nasionka?
Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Arku -już czekam na efekty
Fajnie,że tak dokładnie wszystko nam opisujesz,czytam z zachwytem i już chciałabym te roślinki pośpieszyc do wzrostu i kwitnienia
Kupiłam nasionka jezówek i włozyłam do lodówki ,za miesiąc kupie jakieś pudło ,małe i wysieje .Córka mówi że znajdzie im jakieś lokum na meblach
a potem do ziemi.
Miłego popołudnia

Kupiłam nasionka jezówek i włozyłam do lodówki ,za miesiąc kupie jakieś pudło ,małe i wysieje .Córka mówi że znajdzie im jakieś lokum na meblach

Miłego popołudnia

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Arku ja Ciebie też witam i pozdrawiam
A o kwiatkach nic nie powiem
WSZYSTKIE
Zdjęcia
proszę o jeszcze .

A o kwiatkach nic nie powiem

Zdjęcia

- szy---
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
Piękne te twoje rośliny i zdjęcia. 

- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 3 lip 2012, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Arku cudowne i zdjęcia i kwiaty
a ja niecierpliwie czekam na tulipanki i hiacynty w "filiżankach" bo zakup naprawdę godny pozazdroszczenia