Siedlisko z sosnami cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.4

Post »

Moniko, bo domyślam sie, że moniulka od Moniki, chciałabym oj chciała, zeby to wszystko ładnie przetrwało i zakwitło. A tak w ogóle to witam zupełnie nowego gościa ;:196
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marzka :wit Skuszona tytułem wątku wstąpiłam do Ciebie :D I nie żałuję - uwielbiam sosny, u mnie w okolicy ich mało, w pobliżu mam spore skupisko sosny czarnej, ale jakoś sentymentalnie podchodzę do zwyczajnej :) Gratuluję zdrowych wschodów :) Psiakom na takim terenie trudno byłoby konkurować ze śniegiem (w mieście na pewno by go zawstydziły:D ). Co to za rasa?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko, witam Cię serdecznie. Może wymienimy się siewkami sosen? u mnie czarnej nie ma... Moje psy to jedynie Azja jest rasowa- Biały Owczarek Szwajcarski, Hiro - mieszaniec, ale bardzo podobny do Azji choć ma coś z haskiego. Tina, niepokazana na zdjęciach- bukiet kwiatowy, jak to mówią na psich forach :wink:
Skoro o siewkach mowa:
Obrazek
drakiew

Obrazek
ślazówka

Obrazek
kobea, jedna całkiem widoczna i zaznaczone 2 kiełki :wink:

Korzystając z okazji składam wszystkim spokojnych, rodzinnych Świąt, być może kuligu ze święconką
Obrazek
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Marzenko może koło Ciebie te hibiskusy były albo ja miałam pecha latam yeż po marketach ostatnio więcej jak kiedyś i nic nie widziałam a kupowałam ziemię dalie nasiona i cebulki no to bym zauważyła najlepiej jak Ci się trafią to mi kup i tak będziemy się widziały -czy w lecie wystawisz je do ogrodu ?
Marzenko - radosnych i ciepłych świąt z rodziną Ci zyczę- Ela
Jutro prześlę zdjęcia moich wysiewów ;:196 ;:196
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko Wesołych Świąt, rodzinnej miłości i serdeczności oraz szybkiego nadejścia wiosny ;:168
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne hibiskusy, cudna monstera ? przynajmniej w domu jest na czym zawiesić oko, mimo iż za oknem pogoda taka, że na jutrzejsze święta chciałoby się choinkę ubrać i karpia kupić.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Marzenko wszystkiego dobrego na te Święta!
Ależ będzie kwiecia latem ;:63
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

O, ile roślinek! ;:138 Naprawdę w domach już istne szaleństwo, a za oknem.. lepiej nie mówić ;:185 ;:202

Wesołego Alleluja! ;:167
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam świątecznie gości ;:196 . Wczoraj pogoda jako tako, ale dla chcącego można było kuligiem święconkę powieźć. Dziś za to śnieżyca cały dzień, tyle śniegu, to przez całą zimę nie napało co dziś ;:185 .
Przekopane są tunele do furtki, szopy z drewnem i zwierzaków. Dalej pada, sypie śnieg... Może jutro kulig by tak zrobić?

Elu, nie ma najmniejszego problemu, jak tylko spotkam hibcie (żółtego) to kupię go dla Ciebie. Moje latem były na zewnątrz. Nusiałam pilnować, bo mszyce często je atakowały. Zanim przyniosłam do innych parapetowców przeszły kwarantannę.
No i gdzie Twoje wysiewy ?
Dziękuję za życzenia, Tobie i Twojej rodzinie również życzę spokojnych, pogodnych świąt ;:196

Michale, byłam u Ciebie i podziwiałam metamorfozę Twojego ogrodu. Pocieszam się, że może za 6 lat lat będzie u mnie choć w połowie tak ładnie jak u Ciebie.
Tobie również radosnych świąt ;:168

Loki, dziękuję za uznanie dla doniczkowców ;:180 . Monstera, to "pamiątka" z liceum. Tóż pod koniec mojej edukacji wypuściła odnóżkę wielka stojąca na korytarzu przy sekretariacie. Zamieszkała u mnie i tak rośnie i rośnie. Teraz ona wypuszcza odnóżki. Nie wiem co z nią zrobię jak już naprawdę wielka urośnie. Może oddam do szkoły, a sobie młodą małą zostawię?

Kasiu, wspaniałości na święta, przede wszystkim zdrowia i pogody ducha ;:196 .
Ciekawe co mi przetrwa z tych wysiewów. Póki co martwi mnie brak słońca, a siewki się tak wyciągają... Heliotrop wyszedł ładnie, a nawet kobea ma 5 siewek na 7 nasion ;:oj

Aniu, siewki w domu rosną i powoli martwię się co z nimi będzie jak zima potrwa jeszcze jakiś czas. One chcą słońca ;:3 , a za oknem siemności egipskie. Śnieg do kolan... Ech ... lepiej nie mówić.
Wesołego Alleluja ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Marzenko oj wreszcie znalazłam Ciebie światecznie pozdrawiam he,he jak pisać o lanym poniedziałku...kiedy pada deszcz teraz u mnie na śnieg którego jest dużo... ;:196 kapelusze fantazja w moim stylu... ;:138 dla cioci...
a siewki masz tfu , tfu wspaniałe... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w lany/ sypany poniedziałek :wit .

Misiu, u mnie też sypie, sypało wczoraj też, w nocy, jedynie o świcie było trochę spokoju, a od rana znów pada. Chyba popołudniu zacznę kopać tunel, żeby jutro do pracy wyjechać. Ciekawe jak pod firmą ze śniegiem, jak właściciel nie odśnieży, to zakopię się w śniegu. Rok temu chłopaki musieli mnie wyciągać, bo we wjeździe się zakopałam, takie zaspy. Nie na niskie sportowe zawieszenie. Takiej Wielkiejnocy, to jakem stara, nie pamiętam.

Miały być zdjęcia, ale ile można siewki pokazywać, a za oknem śnieg, którego też już nikt oglądać nie chce.

Miłego świętowania dla wszystkich
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

U mnie w robocie w budynku, gdzie przez dwa dni w tygodniu nosi się próbki do sekwencjonowania DNA też rośnie taka wielka monstera... Kojarzę też, że dawno już nieżyjący dziadkowie ze strony matki również mieli takie monstrum ? pod sam sufit ? a mieszkali w starej kamienicy, gdzie sufity miały ponad trzy metry...

Pozdrawiam!
LOKI
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marzenko, serdecznie pozdrawiam... u nas też jest klęska śniegu! Nie wiem, co dalej, bo wciąż dosypuje...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marzenka nasza dziś urodzinuje - ale fajnie!
Kochana, niech Ci się w tym roku ziszczą wszystkie ogrodowe plany i marzenia, a aura rozpieszcza promieniami słońca...
Ściskam Cię serdecznie!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”